Jurčo nevylúčil začiatok na Slovensku, vo Vegas sa teší aj na kultúrne podujatia

KOŠICE (SZĽH) – Súťažný hokej po 10-mesačnej pauze už Tomášovi Jurčovi veľmi chýba. Aj preto nevylúčil, že pred odchodom do NHL, kde uzavrel ročný kontrakt s Vegas Golden Knights, by sa mohol rozohrať na Slovensku. Avšak so zdôraznením, že ak áno, tak jedine doma v Košiciach.

Tomáš Jurčo mal „ciťáka“, že práve Vegas by mohli mať o jeho služby záujem. Nemýlil sa. Pár dní po otvorení trhu s voľnými hráčmi ho Golden Knights zamerali. Netrvalo dlho a ročná dohoda bola na stole. „Rokovania boli rýchle. V piatok večer mi volal agent s tým, že Vegas prejavili záujem a radi by mi zavolali. O päť minút telefonovali, trošku sme sa porozprávali. Pýtali sa ma, či sa už cítim dobre, či ma zranenia neobmedzujú. Diskutovali sme asi 10 – 15 minút. O pár hodín už bola podpísaná zmluva,“ povedal pre hockeyslovakia.sk Tomáš Jurčo.

Súťažný hokej mu už veľmi chýba. Nehral ho 10 mesiacov. Na posledný duel za Edmonton v NHL nastúpil 27-ročný krídelník 6. novembra proti St. Louis, v AHL za Bakersfield poslednýkrát 11. decembra. Následne ho sužovalo zranenie, po ktorom začal rehabilitovať vo februári 2020. No keďže v marci zasiahla svet prvá vlna pandémia koronavírusu, na súťažnom ľade sa Tomáš Jurčo už neobjavil. „Uvidíme, kedy sa začne hrať, či bude termín 1. január, o ktorom sa hovorí, reálny. Nič to však nemení na veci, že sa neviem dočkať,“ povedal slovenský reprezentant.

Celý čas však poctivo zaberal, aby bol na štart novej profiligovej sezóny svedomito pripravený. Aj preto sa natíska otázka, či si čakanie nechce skrátiť rozohraním v slovenskej extralige. „Viem si predstaviť, žeby som odohral zopár zápasov. Budúca sezóna v NHL však bude mať zrejme celých 82 zápasov, kalendár bude plný. Preto mi nehrozí dlhší pobyt v slovenskej extralige, aj vzhľadom na moje zdravotné problémy. S nimi je lepšie vziať si ešte mesiac voľno, aby som bol dobre pripravený na náročnú sezónu,“ pokračoval Tomáš Jurčo. Na otázku, či by si rozohratie dokázal predstaviť len doma v Košiciach, odpovedal: „Samozrejme. Neviem si predstaviť, že by som hral na Slovensku za iný klub.“