Hokejové stánky už hotové, Slováci v príprave zrejme proti Kórejčanom

BRATISLAVA 26. septembra (SITA) - Hokejové turnaje mužov a žien na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu (9.- 25. 2.) by sa už teraz mohli začať.

Oba hlavné hokejové stánky - Katolíckej univerzity v Kwandongu aj väčšia hala Gangneung Hockey Centre s kapacitou 10 000 divákov - sú až na drobné interné úpravy hotové. V čase návštevy Slovákov tam trénovala kórejská reprezentácia v hokeji na vozíčkoch.

"Haly sú pekné, čisto nové, šatne útulné. Myslím si, že z hľadiska vizáže a komplexnosti ich možno porovnať s hokejovými stánkami spred štyroch rokov zo Soči. Prvé dva zápasy na turnaji proti Rusom a Američanom odohráme vo väčšej z oboch hál. Na tretí zápas proti Slovincom sa budeme sťahovať do Kwandongu. Cestovanie medzi olympijskou dedinou a štadiónmi môže byť trochu problém, ale celkovo máme veľmi dobrý dojem z toho, čo sme videli," informoval Igor Andrejkovič, člen realizačného tímu slovenskej hokejovej reprezentácie.

Pridal aj novinku, že pred prvým zápasom na turnaji proti Rusom (14. 2.) sa Slováci už na Kórejskom polostrove chystajú odohrať prípravný súboj. "Ešte nevieme, kde presne, ale bude to zrejme proti domácim Kórejčanom. Náš generálny manažér Miro Šatan je v kontakte s ich manažérom," priblížil Andrejkovič, ktorý je aj riaditeľ medzinárodného oddelenia na SZĽH. Slovenskí hokejisti majú naplánovaný odlet na ZOH 2018 zo Slovenska 6. februára podvečer, do Soulu by mali doletieť 8. februára ráno.

Generálny sekretár SOV Jozef Liba pridal informáciu pre slovenských fanúšikov, že vstupenky na zápasy slovenskej reprezentácie sa začnú predávať 16. októbra. Otázkou je, či budú hokejové haly počas ZOH zaplnené, keďže turnaj mužov bude po prvý raz od roku 1998 bez najlepších svetových profíkov z NHL. "Kórejská republika nie je hokejová krajina, preto bude dôležité aj to, koľko fanúšikov zavíta z Európy. Podľa toho, čo sme videli, z organizačnej stránky by všetko malo byť dobre pripravené. Tí, ktorí sa prídu pozrieť na hokej, by nemali ľutovať," doplnil Andrejkovič.