Martin Marinčin túži po darčeku k narodeninám nielen pre seba

SOČI - Talentovaný obranca Martin Marinčin pricestoval do Soči ako reprezentačný debutant a na olympijskom ľade  zbiera svoje prvé štarty v národnom tíme.

Mladý obranca Martin Marinčin v súboji s Rusom Siominom, foto SITA/AP

Mladý Košičan v tejto sezóne odohral v zámorskej NHL  v drese Edmontonu Oilers doposiaľ 22 stretnutí. Práve skúsnosti z  kanadsko-americkej profiligy mu pomohli odbúrať nervozitu pred náročnými zápasmi. "V NHL som si prešiel predzápasovým stresom a nervozitou, nazbieral nejaké skúsenosti. Tie sa teraz snažím využiť na tomto turnaji a niečo pochytiť od našich starších hráčov,"  skromne hovorí pred duelom s Českom mladý bek. Nevníma tento duel ako čosi mimoriadne alebo zvláštne. "Nikdy som to tak nebral a vždy to bol pre mňa súper ako každý iný. Stále do toho idem s túžbou po víťazstve," dodal odchovanec košického hokeja. 
V utorok Marinčin nastúpi aj proti Alešovi Hemskému a Ladislavovi Šmídovi, s ktorými sa pozná z Edmontonu. "Tu v Soči sme sa párkrát videli na obede, no teraz na nejaký kontakt nie je čas ani priestor," poznamenal mladý obranca. Proti hviezdnemu veteránovi Jaromírovi Jágrovi  nastúpil Marinčin v doteraz poslednom zápase v NHL: "Pred olympijskou pauzou sme hrali práve v New Jersey. Keď som stál proti nemu na ľade, tak som videl, že je to veľmi skúsený hráč. Treba si na neho dávať pozor."
Pre Martina bude  duel  proti Česku výnimočný, aj keď nie kvôli súperovi. V utorok18. februára totiž oslávi 22. narodeniny. "Verím, že nedostanem len narodeninové gratulácie. Postup do štvrťfinále by bol asi najkrajší darček k môjmu sviatku," prezradil Martin Marinčin.