Na úvod turnaja v Zuchwile prehra SR 18 s Čechmi

Zo súboja slovenských a českých mladíkov, foto Ján SúkupZo súboja slovenských a českých mladíkov, ilustračné foto Ján Súkup

ZUCHWIL - Cestu za obhajobou minuloročného prvenstva na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile  začala slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrou v piatkovom úvodnom zápase s rovesníkmi z Česka 1:5. Slováci zaspali úvod stretnutia, prvú tretinu prehrali 0:3. O jediný gól SR sa postaral za stavu 0:4 kapitán mužstva Peter Valent.

V sobotu  zverenci Antona Bartánusa nastúpia od 18.30 h proti domácemu Švajčiarsku.

Turnaj piatich krajín hokejistov do 18 rokov v Zuchwile:
Česko "18" - Slovensko "18" 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Góly: 11. a 19. Jašek, 16. Werbík, 24. O. Procházka, 59. Dufek - 29. P. Valent (Kolesár, Pokorný)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Boverio, Grossen (obaja Švaj.) - Kroták (SR), Wolf (Švaj.), 32 divákov

Anton Bartánus (tréner SR 18): "Zlyhanie v osobnej hernej disciplíne v úvodnej tretine bolo rozhodujúce pre celé stretnutie, Mali sme v ňom dovedna päť vylúčených, no z toho štyri v úvodnej dvadsaťminútovke! V nej sme doslova posadili na koňa českých mladíkov, ktorí dostal náš tím pod veľký tlak a svojou technickou kombinačnou hrou nás trestali gólmi. Naši chlapci sa snažili, ale lekcia z prvej tretiny ostala v hlavách. Obraz hry bol síce vo zvyšných dvoch častiach oveľa lepší, naša hra po góle na 1:4 v polovici stretnutia živšia, no českí hokejisti si dokázali už zápas držať pod kontrolou. Začali sme v bránke s Húskom, dochytal Cibulka. Opakujem, je nonsens začať turnaj štyrmi vylúčeniami v prvej tretine. To sa jednoducho nesmie stať a chcem veriť, že sa to už v Zuchwile nezopakuje."

Druhý piatkový zápas:

Švajčiarsko "18" - Nemecko "18" 3:4 po predĺžení (0:1, 1:2, 2:0 - 0:1)

Nominácia SR 18 na turnaj do Zuchwilu (25.-30.12.2014)

Hráči: Martin Andrisík, Martin Bodák, Vladimír Cibulka, Július Danko, Andrej Hatala, Peter Horváth, Adam Húska, Patrik Kolesár, Filip Lešťan, Patrik Oško, Oliver Pataky, Matej Pokorný, Boris Sádecký, Marek Sloboda, Miroslav Struška, Dominik Trška, Andrej Vadovič, Peter Valent, Lukáš Žiak (všetci Projekt SR 18), Matej Murín, Michal Roman (obaja HC Třinec/ČR), Denis Pätoprstý (BK Mladá Boleslav/ČR).

Realizačný tím: Anton Bartánus (tréner), Ivan Feneš (asistent trénera a manažér), František Kučera (tréner brankárov), Juraj Moravčík (kondičný tréner), Jozef Guzlej, Peter Ondrejka (maséri), MUDr. Štefan Krnáč (lekár).

Program Slovenska na Turnaji 5 krajín

Sobota 27. decembra: SLOVENSKO - Švajčiarsko (18.30)
Nedeľa 28. decembra: SLOVENSKO - Fínsko
Pondelok 29. decembra: SLOVENSKO - Nemecko