Rangers získali tvrdého muža a víťaza Stanleyho pohára Carcilla

Ochranca hviezd NHL Dan Carcillo, chicitysports

NEW YORK 5. januára (SITA, AP) - Klub hokejovej NHL New York Rangers angažoval z Los Angeles Kings tvrdého muža Dana Carcilla. V rámci výmeny pustili jazdci siedme kolo draftu 2014. Carcillo zaujme v tíme pozíciu, ktorá patrila Derekovi Dorsettovi. Ten vypadol na štyri až šesť týždňov zo zostavy pre zlomeninu stehennej kosti.
Dvadsaťosemročný Carcillo nastúpil v tejto sezóne za Kings na 26 stretnutí, v ktorých strelil gól a pridal asistenciu. Na jeho konto pribudlo aj 57 trestných minút. V osobných súbojoch neuhne a patrí medzi ochrancov hviezd. Za sebou má viacero suspendácií, v sezóne 2011/2012 mu zastavili činnosť dokonca trikrát.
"Pre nás to nebol riskantný obchod. Carcillo má posledný rok zmluvy, nebol veľmi drahý a dúfame, že príde a pomôže nám," povedal tréner Ranger Alain Vigneault. Carcilla vymenili už štvrtýkrát počas kariéry. Do NHL ho draftoval Pittsburgh v roku 2003, jeho dres si však neobliekol. Doteraz hral za Phoenix, Philadelphiu, Chicago a Los Angeles. S Blackhawks sa vlani stal víťazom Stanleyho pohára. V kariére v 359 zápasoch nazbieral 89 bodov a 1136 trestných minút.