Treba sa pozrieť do zrkadla, dnes sme na to nemali, mrzí kapitána Sekeru

KODAŇ - Slovenskí hokejisti nepodali očakávaný výkon v pondelkovom dôležitom súboji proti Rusom na majstrovstvách sveta v Dánsku.

Po dvoch inkasovaných góloch v prvej tretine a ďalších dvoch v závere do prázdnej bránky odišli Slováci z ľadu kodanskej Royal Areny bez bodu aj gólu. Zverenci kanadského trénera Craiga Ramsaya nedokázali nadviazať na obetavý a oduševnený výkon zo sobotňajšieho zápasu proti Švédsku, z ktorého vydolovali bod za prehru 3:4 po predĺžení. Príčinu kolísavej formy nedokázal pomenovať ani kapitán Andrej Sekera.

"Nemyslím si, že je ťažké zopakovať výkon proti dvom silným súperom za sebou. Normálne mužstvá to dokážu. Neviem, prečo my nie. Jeden zápas hráme super a druhý úplne odlišne. Naozaj neviem, či je to mentalita alebo niečo iné. Akoby prišiel vymenený tím, potom dostaneme pár gólov a ožijeme, ale, bohužiaľ," skonštatoval po pondelňajšom dueli Sekera, skúsený obranca Edmontonu Oilers.

Víťazstvo Rusov nebolo náhodné, najmä v prvej tretine dominovali, Slovákov nepustili takmer k ničomu a prestrieľali ich 17:2. "Rusi nám nepožičali puk 60 minút, my sme sa naháňali, nehrali sme náš systém, nemali sme ´nohy´ a zaslúžene sme prehrali. Dnes sme na to nemali, treba sa pozrieť do zrkadla," kriticky zhodnotil Sekera a ešte dodal: "Ak by sme dali kontaktný gól, možno by sme to mohli preklopiť. Mali sme jednu, dve šance a z toho sa v dnes góly nestrieľajú. Hokej sa nehrá po rohoch, ale pred bránkou. My chceme ´vyšachovať´ súpera a dávať góly do prázdnej bránky, no tak sa to už nehrá."

Slovensko má v tabuľke "áčka" na konte 8 bodov a v utorok čaká na zverencov Craiga Ramsaya záverečné vystúpenie v základnej skupine proti už istému "vypadávajúcemu" Bielorusku (16.15 h). Slováci stále majú teoretickú šancu na postup do štvrťfinále, ak zvíťazia a Francúzi predtým neprehrajú so Švajčiarmi (12.15 h).

"Ak by sme hrali vždy 60 minút, mali by sme veľkú šancu na postup, lenže máme výpadky a tie na konci mrzia. Taká je však realita, taký je šport. Spoliehať sa na niekoho iného sa niekedy pošťastí a inokedy nie," uzavrel smutný Sekera.
 


Tabuľka

Skupina A Kodaň Z B
1 Sweden Sweden 7 20
2 Russia Russia 7 16
3 Czech Republic Czech Republic 7 15
4 Switzerland Switzerland 7 12
5 Slovakia Slovakia 7 11
6 France France 7 6
7 Austria Austria 7 4
8 Belarus Belarus 7 0