Pred prvým bully MS 2015

Skúsený Henrik Zetterberg, foto iihf.comSkúsený Henrik Zetterberg, foto iihf.com

PRAHA/OSTRAVA - Káder švédskej hokejovej reprezentácie na 79. MS  v Česku nedoplní trio hráčov tímu Detroit Red Wings zo zámorskej NHL Henrik Zetterberg, Jonathan Ericsson a Niklas Kronwall. Podľa vedúceho švédskeho výberu na šampionáte Larsa-Henryho Köhlera sa dvojica bekov nepredstaví na šampionáte pre zranenia, Zetterberg poslal realizačnému tímu "Tre Kronor" negatívne stanovisko v súvislosti s účasťou na MS. Švédi ešte čakajú na vyjadrenie a lekársku prehliadku mladého útočníka Gustava Nyquista.

Káder ruskej hokejovej reprezentácie na 79. majstrovstvách sveta v Česku doplnila dvojica útočníkov zo zámorskej NHL Jevgenij Malkin a Nikolaj Kuľomin. Obaja ešte nenastúpia za Rusov v piatkovom večernom ostravskom zápase proti Nórsku, pretože zo zámoria im do Česka nedorazila batožina. Správu priniesol portál Championat.com.

Na 79. majstrovstvách sveta v Česku si napokon možno zahrá aj obranca extraligovej Dukly Trenčín Janis Andersons. Dvadsaťosemročného rodáka z Rigy síce tréner Alexandrs Belavskis vyradil pred odletom do Prahy, ale do mužstva sa napokon dostal na úkor iného beka Renarsa Demitersa. Ten sa zranil ešte počas stredajšieho tréningu. Lekárske vyšetrenia ukázali, že má zlomený prst na ľavej ruky a na svetovom šampionáte nemôže hrať. Janis Andersons v sezóne 2014/2015 odohral v najvyššej slovenskej súťaži 56 zápasov základnej časti s bilanciou 2 góly a 9 asistencií, v play-off pridal 5 štartov bez bodového zisku. Správu priniesol oficiálny web Lotyšskej hokejovej federácie.