Máme síce šance, ale trápi nás slabá koncovka

Tréner Zdeno Cíger počas zápasu s Fínsko v Košicich, foto SITA - Ivan FleischerTréner Zdeno Cíger počas zápasu s Fínsko v Košicich, foto SITA - Ivan Fleischer

KOŠICE - Slovenská hokejová reprezentácia zatiaľ stále márne hľadá strelca v príprave pred májovými majstrovstvami sveta. Zverenci trénera Zdena Cígera v úvodných dvoch dueloch v Dánsku skórovali zhodne dvakrát a v prvom súboji proti Švajčiarsku otvoril Andrej Kudrna skóre stretnutia už v prvej minúte. Odvtedy však Slováci strelecky mlčia, gól nedali už viac ako 179 minút, čo je v hokeji veľmi dlhá doba. Ani raz sa nepresadili v druhom súboji proti Švajčiarom a nepodarilo sa im to ani v stredu v Košiciach proti Fínom (0:3).

"Päť gólov v piatich zápasoch je veľmi málo. To si musíme hovoriť aj v šatni. Pozitívom je, že sme si aj v stredu utvárali šance a prečíslenia, tlačili sme sa pred bránku. Je však potrebné ešte lepšie zakončenie s rýchlejšou strelou. Snáď to tam už čoskoro padne a rozbehne sa to," poznamenal Eduard Šedivý, ktorý v Steel aréne nastúpil na pozícii útočníka, no častejšie hráva ako obranca.

Aj kouč Zdeno Cíger myslí pozitívne, trápi ho však slabá koncovka jeho hráčov. "Proti Švajčiarom sme v prvom zápase mali množstvo šancí, ktoré sme nevyužili. Súper nás vtedy zlomil až v závere. Aj druhý zápas bol vyrovnaný, medzinárodné stretnutia sú však väčšinou o jednom či dvoch góloch. Ak by sme Fínom strelili gól, súper by hral isto inak. Musíme sa naučiť hrať jednoducho a účelne," poznamenal hlavný tréner tímu SR.

Málo strelených gólov nie je dobrá vizitka slovenského družstva. Netrápi to len útočníkov, ale aj obrancov. "Hrá sa na góly a tie nám chýbajú," povedal bek Michal Čajkovský a zhodnotil aj stredajší duel proti Fínom: "Nedali sme góly a preto sme prehrali. Nemôžeme sa vyhovárať, že za to môže cesta vlakom v deň zápasu. Súper bol lepší, Fíni rýchlejšie korčuľovali. Za všetko môže to, že nevieme dať gól. Musíme na tom popracovať. Súper nás neprekvapil. Vedeli sme, že Fíni sú kvalitní korčuliari a budú dobrí po technickej stránke. To nám aj ukázali. Ja sám som mal v zápase únik, no chýbala tomu presnosť."

Nekompromisný zadák Čajkovský verí, že už v piatkovej odvete proti Fínom v Bratislave na tom budú Slováci lepšie. "Máme ešte pred sebou veľa roboty. Verím, že sa každým duelom budeme posúvať dopredu a všetko bude dobré. Ukazuje sa, že sme dobrá partia. Všetci musíme hrať ofenzívne, taký je trend súčasného hokeja."