Fehérváry v kvalifikácii nenastúpi, nahradí ho Bučko

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskú hokejovú reprezentáciu už zajtra čaká prvý zápas v boji o účasť na Olympijských hrách 2022 v Pekingu. Zverenci trénera Craiga Ramsayho nastúpia o 19:15 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v kvalifikačnom zápase proti Rakúsku. V zostave bude pre svalové zranenie chýbať obranca Martin Fehérváry.

Zadák Washingtonu Capitals sa k tímu pripojil už na neoficiálnom reprezentačnom kempe vo Zvolene. Z bojov o Peking ho teraz vyradilo drobné zranenie, ktoré si vyžaduje týždňovú pauzu. „K tímu sa pripojil Martin Bučko, ktorý ako náhradník absolvoval potrebné testy s negatívnym výsledkom. Na šampionáte v Rige si zastal svoje miesto v tíme. Sme preto radi, že nám pomôže aj v kvalifikácii,“ povedal asistent generálneho manažéra Oto Haščák. 

21 ročný obranca Martin Bučko pôsobil minulú sezónu v HC Dynamo Pardubice. Na majstrovstvách sveta v Rige nastúpil v piatich zápasoch, v ktorých sa mu podarilo aj raz skórovať. V novom súťažnom ročníku bude pôsobiť v klube českej najvyššej súťaže Motor České Budějovice.


Program D-skupiny kvalifikácie ZOH 2022:

štvrtok 26. augusta

15.15 Bielorusko - Poľsko

19.15 Rakúsko - SLOVENSKO

piatok 27. augusta

15.15 Bielorusko - Rakúsko

19.15 SLOVENSKO - Poľsko

nedeľa 29. augusta

13.30 Rakúsko - Poľsko

17.30 SLOVENSKO – Bielorusko