EHC 2019: Zostava Slovenska proti Nemcom, v bránke Hudáček

KAUFBEUREN (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi dnes o 19:00 na prvý zápas v rámci série Euro Hockey Challenge proti Nemcom. Pre zverencov trénera Craiga Ramsayho je to druhý prípravný zápas pred Majstrovstvami sveta IIHF. V prvom podľahli Švédsku 0:4. Generálny manažér Miroslav Šatan a tréner Ramsay pozmenili nomináciu a cieľom proti úradujúcim strieborným medailistom z olympiády v Pjongčangu bude jednoznačne zvíťaziť.

V bránke sa predstaví Július Hudáček, na striedačke mu bude chrbát kryť Denis Godla. Do zostavy na toto stretnutie sa nedostali Rastislav Špirko a Dávid Buc. Kapitánom bude, rovnako ako proti Švédom, Ladislav Nagy. S "A"čkom na drese vykorčuľujú Michal Sersen a Martin Bakoš.

"Nemci dobre bránia, hrajú dobre do tela a sú agresívni. Čakajú nás veľmi dobré zápasy. Budú nás tieto súboje bolieť, ale hokej bolí," povedal pred zápasom útočník Dávid Bondra, na ktorého nadviazal obranca Martin Fehérváry: "Nemci ešte tiež nemajú kompletný tím na MS. Majú v tíme mladíkov podobne ako my. Sú dobrí defenzívne a kvalitne napádajú."

Slovensko a Nemecko doteraz odohrali 57 duelov a až 32-krát sa z víťazstva tešili Slováci. Jeden duel sa skončil nerozhodne a 24 ich vyhrali Nemci. Celkové skóre je v prospech slovenského družstva 144:127. Slováci aktuálne ťahajú šnúru štyroch víťazstiev nad Nemcami.

Zostava Slovenska na zápas Euro Hockey Challenge proti Nemcom: