Delegáti chcú v novej sezóne poukazovať na chyby v infraštruktúre

BRATISLAVA (SZĽH) – Minulý týždeň v stredu 28. augusta sa uskutočnil v Martine seminár delegátov Slovenského zväzu ľadového hokeja. Čiže ľudí, ktorí dozerajú na podmienky vytvorené pre všetkých aktérov hokejových zápasov v I. hokejovej lige a Tipsport lige – okrem hráčov a realizačných tímov aj pre ľudí z bezpečnostnej, usporiadateľskej služby, rozhodcov a najmä pre divákov. „Zhodnotili sme si našu prácu v minulej sezóne, poukázali na nedostatky aj na dobré veci, ktoré sa nám podarili,povedal Ľuboš Jakubec, vedúci oddelenia delegátov SZĽH. V ostatnej sezóne sa delegáti zameriavali na šírenie osvety a slušné správanie medzi fanúšikmi na tribúnach, medzi hráčmi aj medzi realizačnými tímami oboch súperiacich tímov.

Jednou z najdôležitejších vecí augustového seminára bolo ďalšie smerovanie práce delegátov. K doterajšiemu sledovaniu slušného správania či čistoty na štadiónoch a ďalších povinnostiach sa od nového ročníka budú sústrediť aj na poukazovanie na nedostatočnú infraštruktúru na zimných štadiónoch Tipsport ligy a I. hokejovej ligy. „Po konzultáciách s bývalým prezidentom SZĽH a generálnym sekretárom budeme komunikovať s klubmi a následne poukazovať na nedostatky v infraštruktúre, za ktoré zodpovedajú majitelia štadiónov,“ skonštatoval Jakubec. A tými sú pri drvivej väčšine účastníkov dvoch najvyšších hokejových súťaži mestá a obce. Jednoducho povedané: kluby, ktoré sú podnájomníkmi upozornia delegáta. Ten následne informuje prezidenta zväzu a generálneho sekretára, ktorí budú hľadať riešenia u vlastníkoch arén.

Jakubec zdôrazňuje, že zo zákona nepodliehajú oddeleniu na zväze, ale priamo pod prezidenta a generálneho sekretára SZĽH. Radi by preto svojou činnosťou upozorňovali a pomáhali k zveľaďovaniu prostredia, v ktorom sa budú hrať zápasy dvoch najvyšších súťaží na Slovensku.