Cehlárik býva v chatke pri vode, užíva si leksandský pokoj i skvelú formu

LEKSAND (SZĽH) - Peter Cehlárik našiel vo Švédsku všetko, čo po návrate doň čakal. Pokojný život v malom mestečku Leksand, milých a ochotných ľudí i skvelé hokejové zázemie, vďaka ktorému patrí k najproduktívnejším hráčom (14 bodov) uznávanej SHL. Darí sa aj jeho spoluhráčom z útoku Marekovi Hrivíkovi (18 b) a Carterovi Camperovi (17 b). S oboma 25-ročného útočníka čosi spája.

S Marekom Hrivíkom žilinský klub, v ktorom so štvorročným odstupom hokejovo vyrastali. Koniec koncov, práve starší Hrivík lanáril Cehlárika v lete do Leksandu, keďže v klube strávil uplynulý ročník. S Carterom Camper spája mladého slovenského krídelníka podobný vývoj ich zámorských príbehov. Aj 32-ročný Američan sa približne štyri roky, teda rovnako dlho ako Cehlárik, snažil presadiť v A-tíme Bostonu Bruins. Neúspešne. V NHL odohral tri stretnutia, stihol streliť gól, no viac šancu v drese „medveďov“ nedostal. A hoci Cehlárik má na konte o 37 štartov viac, strasti s prebíjaním sa do prvého tímu z farmárskeho v Providence majú spoločné.

Spoluprácu s oboma členmi produktívneho útoku si 25-ročný Slovák pochvaľuje: „Je skvelé, že máme dostatok priestoru. Nie je obvyklé, že celá formácia hrá takmer 24 minút za zápas. Avšak čas, ktorý máme, sa snažíme využiť a strieľať góly.“

Na margo prepojení s Hrivíkom a Camperom dodal: „Pravdou zostáva, že s Carterom sme prešli podobnou cestou. Rozprávali sme sa, aké to bolo v Providence pár rokov dozadu. Vravel, že súčasný tréner Bostonu ho mal vtedy na farme. Čiže obaja sme si ním prešli. Dobre sme si podebatovali o príbehoch, ktoré sme zažili. Samozrejme, aj s Hrivom nám to teraz výborne funguje. Verím, že pôjdeme takto ďalej,“ zaželal si vo videorozhovore pre hockeyslovakia.sk Peter Cehlárik.   

Výbornú formu elitného leksandského útoku, ktorý nazbieral v 12 zápasoch skvelých 49 kanadských bodov, môže mierne pribrzdiť pandémia koronavírusu. V utorok bol jeden z hráčov pozitívne testovaný na prítomnosť ochorenia COVID-19. A hoci zápas v rovnaký deň s HV 71 ešte hráči Leksandu odohrali (1:3), štvrtkový proti Brynäsu už bol odložený. Peter Cehlárik si myslí, že rovnaký osud postihne aj sobotňajšie stretnutie s Frölundou. „Bohužiaľ, vyskytlo sa u nás viac prípadov. Doteraz bola situácia s vírusom pokojná, v posledných dňoch sa však rozšíril vo viacerých tímoch,“ vravel slovenský reprezentant.

A ako to v švédskych hokejových kluboch funguje, ak sa v niektorom vyskytne pozitívny prípad? „Ak mám nejaký z príznakov, zavolám doktorovi, ktorý mi urobí test a na druhý deň oznámi výsledky. Ak som negatívny, môžem sa vrátiť k tímu. Na presunutie zápasu je však potrebný vyšší počet nakazených hráčov. To sa u nás stalo práve teraz,“ doplnil Peter Cehlárik.

Viac o živote vo Švédsku i nedávnych ťahoch Bostonu sa dozviete v našom videorozhovore: