Andrej Sekera: Neboli sme emotívni

EDMONTON (SZĽH) - Prvá tretina druhého finále NHL Dallasu nevyšla. Tampa Bay využila chyby súpera, vytvorila si rozhodujúci náskok a po výhre 3:2 vyrovnala stav série na 1:1. Andrej Sekera pri hodnotení prehry hovoril počas dňa voľna o nepripravenosti i nižšom výtlaku emócií. 

Dallas bol v prvom dejstve pasívny, menej disciplinovaný. Floridskému tímu s Erikom Černákom doprial tri presilovky, v ktorých ukázal svoju genialitu Nikita Kučerov. Spoluhráčom Pointovi s Palátom načasoval dve perfektné gólové prihrávky. Tretí gól pridal Shattenkirk a bolo vymaľované. Hoci Dallas v nasledujúcich štyridsiatich minútach stretnutie zdramatizoval, prehajdákaný úvod už nenapravil. „Nemali sme dobrý začiatok, neboli sme emotívni, a to sa odzrkadlilo na našej hre v prvej tretine. Nemali sme veľa šancí. A škoda gólov, ktoré sme inkasovali. V ďalších dvoch tretinách sme už hrali svoj hokej. Tampa však využila naše chyby a nepripravenosť v prvej tretine. Pozreli si naše oslabenia, vedeli, ako proti nám zahrať trošku lepšie, aby boli úspešní. Klobúk dole aj pred nimi, že to dokázali,“ hodnotil Andrej Sekera na tlačovej konferencii.

Pri otázke, čo zlepšiť do tretieho duelu série, naplánovaného na štvrtok ráno o 2.00 SELČ, mal skúsený slovenský obranca jasno: „Musíme sa vyhýbať predovšetkým vylúčeniam, pretože Tampa má kvalitných hráčov s dobrým výberom miesta na zakončenie v presilovke. Jednoducho musíme hrať s hokejkami na ľade a urobiť všetko, aby sme sa vyhli takýmto situáciám.“

Keď sa to však nedarí, práve Andrej Sekera patrí k prvým voľbám trénera Ricka Bownessa v špeciálnych formáciách na oslabenia. Z bezmála trinásťminútového „ice-timu“ v druhom dueli odohral takmer päť v početnej nevýhode. „Som rád, že mi tréner verí v týchto situáciách. Snažím sa odmeniť dobrým výkonom,“ konštatoval slovenský kapitán na posledných MS na Slovensku.

Hráči Stars a Lightning so Sekerom a Černákom trávia v bubline už dva mesiace. Andrej Sekera v utorok hovoril aj o najťažšej veci, s ktorou sa v izolácii pasuje: „Najhoršia vec v bubline? Že nevidím rodinu, nemôžem byť s ňou, nemôžem s ňou naživo zdieľať pocity a emócie. Pre mňa je rodina najdôležitejšia vec. Na druhej strane, treba podotknúť, že v bubline je všetko dobre nastavené, máme, čo potrebujeme. Z tohto hľadiska je to v poriadku, ale rodina mi chýba.“

Tretí duel je na programe vo štvrtok o 2.00 SELČ.