Tipos extraliga

40. kolo, Číslo zápasu 236 (Základná časť) Arena Ondreja Nepelu

Slovanisti nemôžu podľa Rapáča nastupovať ako majstri sveta

Michalovce aj na ľade Slovana Bratislava, kde vyhrali 3:2, potvrdili, že momentálne majú v Tipos Extralige najlepšiu formu. Dukla Ingema si z výjazdu na západ Slovenska na ľady Nitry a Slovana odváža šesť bodov. Svoju víťaznú sériu natiahla už na osem duelov.

„Líšky“ zo Zemplína odohrali na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu veľmi dobrú prvú tretinu, dvojgólové vedenie ešte navýšili v úvode prostrednej časti hry. Napokon to však bola dráma do posledných sekúnd, keďže domáci išli výkonom nahor a hostia sa už v závere veľmi nepokúšali o ofenzívu a najmä bránili výsledok.

„Uškodili sme si aj vlastnými chybami. Po výborne zvládnutej prvej tretine sme domácich vylúčeniami posadili na koňa. Potom sme už len čakali a chvalabohu, že sme zápas dobojovali do úspešného konca,“ odfúkol si obranca Eduard Šedivý.

Dvadsaťdeväťročný obranca, ktorý si dres Slovana obliekal v minulej sezóne, otváral skóre stretnutia. Bol to jeho prvý gól v tejto sezóne, presadil sa už v druhom súboji za Duklu Ingema. Predtým v štyridsiatich dueloch za Bratislavu Capitals neskóroval. „Konečne to padlo aj mne. Oveľa dôležitejšie je, že máme body zo Slovana, kde sa nevyhráva ľahko. Aj šesťbodová cesta domov z výjazdu bude oveľa príjemnejšia.“

Aj keď si Šedivý myslel, že sezónu dohrá v drese Bratislavy Capitals, po oslovení z Michaloviec a následnej komunikácii medzi klubmi súhlasil s tranferom cez celú republiku. Po prestupe na Zemplín našiel svoje nové mužstvo v psychickej pohode – v kabíne bola skvelá atmosféra a spoluhráči sa snažia vzájomne si pomáhať. „Ligy sa len veľmi ťažko porovnávajú. Sú to rozdielne súťaže. V rakúskej Ice Hockey sa viac korčuľuje, piati útočia, piati bránia. V extralige sú hráči oveľa viac zodpovednejší v obrane, ale naozaj sa to len veľmi ťažko porovnáva,“ doplnil Šedivý.

Slovan stretnutie nezačal dobre, jeho hráčom chýbal lepší pohyb i nasadenie. S pribúdajúcim časom sa ich výkon zlepšoval. Dlhé 131-minútové čakanie belasých na gól ukončil až Branislav Rapáč, ktorý v závere pri power-play pridal aj druhý presný zásah. Do konca súboja zostávalo vtedy 60 sekúnd, domáci napriek mohutnému finišu sa už k ďalšej výraznejšej príležitosti nedostali. „Nehrali sme 60 minút. Prvá tretina bola katastrofálna, nemôže sa niečo podobné už opakovať. Potom sme začali hrať, ale bolo už neskoro. Ak v tejto lige neodohráš poctivých 60 minút, nemôžeš vyhrať zápas,“ hovoril Branislav Rapáč.

Našliapaný káder Slovana síce oslabujú zranenia kľúčových hráčov, aj vo štvrtok nedohrali pre zdravotné problémy Brendan Ranford, Andrej Meszároš a Peter Šišovský, ale od tímu sa očakáva dominantnejší výkon v zápasoch. V utorok proti Banskej Bystrici (0:3) ho hráči neukázali vôbec, proti Michalovciam im chýbal minimálne v prvej tretine. „Neviem, či máme v hlavách, že každého súpera podceníme a myslíme si, že sa každý zdolá sám. Zasa sme nastúpili ako majstri sveta. Ďalej to takto nejde. Keď budeme robiť 60 minút, čo máme, budeme v zápasoch dominantní. Kvalitu na to máme,“ kriticky priznal 27-ročný krídelník.

Už v nedeľu čaká na Slovan doma ďalší kvalitný súper. S Popradom si budú hráči chcieť prinavrátiť sebadôveru. Nastúpia však proti mužstvu, ktoré od návratu z KHL ešte v riadnom hracom čase nezdolali a z ôsmich vzájomných stretnutí sedem prehrali. „Nemáme sa o čom baviť, po dvoch prehrách musíme doma nad Popradom vyhrať. Má kvalitné mužstvo, vieme, aké sú jeho ciele. Každý hráč sa musí tešiť na tento duel. Nehľadíme na predošlé naše vzájomné vystúpenia,“ dodal Branislav Rapáč.

 

Fotogaleria