Tipos Extraliga

2:0
(0:0, 1:0, 1:0)
Stav série: 4:2 6. kolo, Číslo zápasu 333 (Štvrťfinále Play-Off ) Tipsport Aréna Nitra 3600 divákov
JOJ ŠPORT

Víťaz základnej časti je z hry von. Nitra dokázala to, čo nikto predtým

Hokejisti HK Nitra postúpili do semifinále play off Tipos extraligy. "Corgoni" zdolali v šiestom stretnutí HK Poprad 2:0 a v sérii prekvapivo triumfovali 4:2 na zápasy. Nitrania sa stali prvým tímom v histórii najvyššej slovenskej súťaže, ktorý vo štvrťfinále vyradil víťaza základnej časti. V boji o finále sa stretnú s Michalovcami.

Nitrania začali aktívne s cieľom streliť prvý gól, no "kamzíci" úvodný nápor zvládli. V prostrednej časti boli viackrát blízko k otváraciemu presnému zásahu hostia, ale Nitru podržal spoľahlivo chytajúci Libor Kašík. Zlomový moment zápasu, no aj celej série prišiel v závere druhého dejstva, keď 56 sekúnd pred jeho koncom využil presilovú hru hrdina série Miloš Bubela. Popradčania mali "nôž na krku" a v zostávajúcej dvadsaťminútovke museli všetko vrhnúť do ofenzívy. To otvorilo priestor na prípadné brejky a jeden z nich využil v 52. minúte Dávid Okoličány, ktorý zabezpečil Nitre dvojgólové vedenie. Zaskočený Poprad už v búrlivej atmosfére nedokázal zmobilizovať sily a s vyraďovacou fázou sa rozlúčil už vo štvrťfinále.

Tipos Extraliga - 6. zápas štvrťfinále play-off

HK Nitra – HK Poprad 2:0 (0:0, 1:0, 1:0); konečný stav série: 4:2

Góly: 40. Bubela (Kousa, Čederle), 52. Okoličány (Lacka). Rozhodovali: Výleta, Crman – Bogdaň, Pribula; strely: ; vylúčení: 4:4; presilovky: 1:0; oslabenia: 0:0; 3600 divákov.

Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Kousa, Bača, Gajdoš, Stacha, Fatul – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Bubela, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Pobežal, Hrnka, Bačo

Poprad: Belányi – Kotvan, Brincko, Betker, Cardwell, Svedberg, J. Brejčák, Turan, D. Brejčák – Záborský, Bates, Bjalončík – Dmowski, Coulter, Peresunko – Šotek, Suchý, Mlynarovič – Kukuča, Jendek, Svitana

Fotogaleria