Tipos Extraliga

15. kolo, Číslo zápasu 90 (Základná časť) ZŠ Michalovce 3800 divákov

Zemplínčania sa predviedli Stantienovi v dobrom svetle, Slovan nevyužil šancu na prvú priečku

Výsledkovo nevydarené obdobie zlomilo väzy trénerovi Tomovi Coolenovi a piatkový zápas michalovskej Dukly proti Slovanu už sledoval zo skyboxu jeho nástupca Roman Stantien. Jeho noví zverenci dočasne vedení asistentmi Petrom Kudelkom a Dušanom Devečkom urobili radosť jemu i takmer štyrom tisíckam divákov. Súperovi z Bratislavy uštedrili štvrtú prehru sezóny a „belasí“ tak nevyužili šancu vrátiť sa na čelo tabuľky.

Takéto víťazstvo sme potrebovali ako soľ,“ zdôraznil útočník Dávid Buc po tesnej výhre 2:1. “Naše domáce výkony boli mŕtve a energiu sme ukázali len proti Košiciam. Vraveli sme si, že vo vlastnej hale musíme hrať lepšie a potrebujeme víťaziť. Potvrdili sme, že proti zvučným súperom sa dokážeme viac vyhecovať a dúfam, že to potvrdíme aj v nedeľu proti vicemajstrovi z Nitry. “

Do zápasu pritom vstúpili lepšie hostia z hlavného mesta. Prevahu z prvej tretiny zúročil v polovici ôsmej minúty Daniil Fominich. Po prestávke sa však karta otočila. Zemplínčania zlepšili pohyb a nútili súpera k faulom. Na trestnú lavicu postupne zamierilo až päť hráčov Slovana a Dukla ho prestrieľala v druhej časti v pomere 26:5.

„To bol výsledok presilových hier. Ak hráte v početnej nevýhode, tak sa len ťažko dostanete do útočnej tretiny,“ okomentoval streleckú pasivitu z prostrednej časti obranca hostí Michal Sersen, podľa ktorého neodohral Slovan dobrý zápas. „Prvú tretinu ešte áno, ale potom sme prestali hrať a dostali sme Michalovce na koňa vylúčeniami. Hrali sme dosť laxne a inkasovali sme dva zbytočné góly. Potom to už bolo ťažké a oni si dobre strážili predbránkový priestor. Nevedeli sme sa presadiť. Chyby k hokeju patria, ale viac ma mrzí predvedená hra. Chýbalo tam viac chcenia a energie. To musíme zlepšiť.“

Paradoxom je, že hoci odohrali Michalovčania polovicu druhej tretiny v presile, oba góly strelili pri rovnovážnom stave.

„V príprave nám presilovky išli, počas sezóny sa to rozbieha ťažšie. Potrebujeme presilovkové góly a verím, že to zlepšíme. Našťastie sme však skórovali aspoň pri hre piatich proti piatim,“ skonštatoval spokojnosť autor víťazného gólu Dávid Buc, podľa ktorého bolo dôležité nepustiť súpera do dvojgólového vedenia. „Namiesto toho sme dokázali vyrovnať. Potom sa pridali aj tribúny, ktoré nás hnali dopredu. Bola tu skvelá atmosféra a to rozhodlo.“

Zemplínčania nadviazali na predošlý triumf zo Spišskej Novej Vsi a na stredajšie odvolanie trénera tak zareagovali ideálnym spôsobom.

„Všetkých to zaskočilo a prvý tréning bez trénera Coolena bol taký mŕtvy. Sadli sme si však a povedali sme si, že nikto nezomrel a ideme ďalej,“ popísal atmosféru v šatni Dávid Buc. To, že zápas proti Slovanu sledoval z hľadiska nový tréner Stantien, hralo iba malú rolu. „Vedeli sme, že nový tréner sleduje zápas zhora, ale na ľade na také veci nemyslíte. My sme si po prvej tretine hlavne povedali, že musíme pridať a pomôžu nám aj tribúny. To sa nám podarilo, začali sme výrazne lepšie korčuľovať a to rozhodlo. Tento tím sa budoval ako korčuliarsky zdatný a je nám jasné, že toto musí byť naša silná stránka. Ak máme dobrý pohyb, tak môžeme zdolať každého.

Fotogaleria