Tipos Extraliga

4:3 pp
(3:2, 0:0, 0:1, 1:0)
11. kolo, Číslo zápasu 65 (Základná časť) ZŠ Poprad 1757 divákov

Rodinný súboj Paločkovcov ovládol mladší, Zemplínčanov frustrujú prehry

Ak hľadajú tipéri v ponuke zaručenú remízu, nemal by na ich tikete chýbať zápas medzi Popradom a Michalovcami. Včerajšie víťazstvo „kamzíkov“ 4:3 po predĺžení bolo už štvrtou bodovou deľbou týchto súperov v rade. Z posledných desiatich vzájomných meraní síl východoslovenských rivalov sa dostalo k slovu predĺženie až šesťkrát.

„Niečo na tom musí byť, pretože na oboch stranách prebehlo veľa zmien  a stále je to takto vyrovnané. S Michalovcami sú to vždy ťažké zápasy a víťazstvo je teda cenné. Mohli sme mať aj tri body, ale spokojní sme aj s dvomi,“ vyslovil sa po súboji 11. kola útočník Popradu Matej Paločko. Z mikrosúboja proti staršiemu bratovi Matúšovi vyšiel tentoraz víťazne výsledkovo, ale aj štatisticky. Už v druhej minúte totiž otváral skóre zápasu a neskôr asistoval pri góle Mlynaroviča. „Brata som na ľade nestretol, ale ak by sa tak stalo, tak by to mal so mnou ťažké. Spoluhráči mi pred zápasom vraveli, že mám ukázať, ktorý Paločko je lepší. Som rád, že tentoraz to vyšlo lepšie mne. Aj keď priznávam, že pri tom góle som mal šťastie. Chcel som prihrávať Svitanovi, ale puk sa nejako odrazil do bránky.“

Zaujímavosťou zápasu bolo, že až päť zo siedmich gólov padlo v prvej tretine a počas prvých dvoch tretín nebol vylúčený ani jediný hráč. Vrece s trestami sa však roztrhlo v tretej dvadsaťminútovke, v ktorej putovalo na lavicu hanby až šesť hráčov. Krátko po návrate Adama Lapšanského z trestnej lavice rozhodol o domácom triumfe v 70. sekunde predĺženia Andrew Yogan.

„Snažili sme sa hrať disciplinovane, ale potom prišiel úplne zbytočný faul v útočnom pásme v samotnom závere. To sa nám nesmie stávať, pretože to sú sprosté chyby,“ vyjadril sa strelec prvého michalovského gólu Roman Žitný. Z ukoristeného bodu očividne veľa radosti nemal.  „Ťažko sa mi hľadajú slová. V prvej tretine sme inkasovali tri rýchle góly a to sa nesmie stávať. Potom sme to zvrátili, ale v predĺžení sme to opäť pustili. Môžeme si za to sami.

Frustrácia Zemplínčanov nepramení iba z piatkového výsledku, ale predovšetkým z pomerne dlho trvajúceho nevydareného obdobia. Zverenci trénera Toma Coolena totiž prehrali sedem z posledných ôsmich zápasov.

„Nie sme efektívni a ťažko sa na niečo vyhovárať. Musíme nájsť cestu k víťazstvu a začať to otáčať v náš prospech. Ak vyrovnávame z 1:3, tak to už nesmieme pustiť,“ uzavrel Žitný.

Fotogaleria