Tipos extraliga

48. kolo, Číslo zápasu 288 (Základná časť) ZŠ Michalovce SPORT TV

Vošvrda poteší vínom kustódov, prešovský útok neoživil ani návrat opôr (FOTO)

Michalovce sú z najhoršieho vonku, Prešov musí naopak urobiť všetko preto, aby zahasil črtajúcu sa krízu už v jej rannej fáze.

Zemplínčania uspeli v utorkovom súboji 48. kola Tipos extraligy nad súperom zo Šariša hladko 6:0 a od príchodu brankára Tomáša Vošvrdu získali v troch zápasoch sedem bodov. Osemzápasová séria prehier je už v šatni Dukly zabudnutá a znovunájdenú streleckú pohodu korunovalo šesť gólov z hokejok šiestich odlišných strelcov.

Myslím si, že sme boli lepší, aj keď sme tam mali aj pár slabších momentov. Rozhodlo to, že sme strelili už v prvej tretine tri góly a potom to išlo ľahšie. Predtým sme stále prehrávali a potom sa to ťažko doťahovalo,“ pochvaľoval si po zisku tenisového kanára útočník Pavol Regenda.

Ak sa aj hostia do nejakej dobrej streleckej príležitosti dostali, zuby si vylámali na spoľahlivo chytajúcom Vošvrdovi.

„Prešov je veľmi nebezpečný súper a ich ofenzívu posilnili návraty Sýkoru a Vasa. Podali sme však veľmi kompaktný výkon, blokovali sme strely a chlapci nepúšťali prihrávky na zadnú tyčku. Spoluhráči mi to veľmi uľahčili a za túto nulu teda patrí obrovská vďaka do kabíny,“ zdôraznil 32-ročný rodák z Ostravy, ktorý ešte od svojho príchodu na Zemplín neokúsil trpkosť bezbodového zápasu. „Som za to rád, pretože všetci ma tu v Michalovciach privítali skvelo a cítim sa tu naozaj výborne. Snažíme sa vybudovať nejakú víťaznú sériu a som rád, že sa to darí. Určite by som to nepripisoval môjmu príchodu. Snažím sa prispôsobiť tímu a postupne si na seba zvykáme. Všetko je to o komunikácii a tá je tu na vysokej úrovni. Musíme ostať pokorní a bude to ešte lepšie.“

Za svoju prvú nulu v drese s líškou na hrudi obdržal Vošvrda po zápase fľašu vína. V jeho rukách sa však dlho neohriala. „Potešilo ma to, ale to víno odovzdám kustódom. Starajú sa o nás perfektne a tak si zaslúžia malú odmenu.“

Zatiaľ čo december bol v michalovskom podaní jednou veľkou katastrofou, prelom rokov si spríjemnili dvoma výhrami.

„Ako na Nový rok, tak po celý rok,“ pousmial sa P. Regenda. „Verme, že tomu tak bude, pretože tá čierna séria bola dlhá a bodov sme už postrácali dosť. Prehry patria k hokeju, ale podstatné je, aby sme podávali kvalitné výkony.“

Zmenu atmosféry v šatni potvrdila aj veselá muzika, ktorá sa z nej po triumfe nad Prešovom ozývala. Podľa brankára Tomáša Vošvrdu prinieslo veľkú úľavu predošlé víťazstvo nad Spišskou Novou Vsou.

„Pracujeme vo vysokom tempe, tréningy sú výborné a sme si vedomí kvality v tejto šatni. Nemôžeme však poľaviť, pretože pred nami sú ďalšie veľmi ťažké zápasy a stále nám chýbajú dvaja obrancovia. Verím, že ak budeme kompletní, tak budeme ešte silnejší,“ zamyslel sa Vošvrda.

Zatiaľ čo Michalovčania už na predošlú negatívnu sériu zabudli, Prešov nezískal ani bod v posledných troch dueloch. Podobne ako naposledy v Košiciach, aj teraz doplatil na vlažnú prvú tretinu, ktorú prehral o tri góly.

„Hodnotí sa to ťažko. Pokazili sme prvú tretinu a mali sme tam aj zbytočné vylúčenia. Padá to však na nás útočníkov, pretože bez gólu sa vyhrať nedá a nevyužili sme veľa presiloviek. Súperovi sme naopak ponúkali veľa priestoru pred našou bránkou. Mali sme aj trochu smoly, ale musíme hrať určite lepšie,“ zdôraznil útočník Ján Sýkora, ktorý sa vrátil do prešovskej zostavy po mesačnej pauze spôsobenej zranením kolena. „Musím si zaklopať, koleno drží a celkom dobre som sa cítil aj kondične. Každým zápasom by to však malo byť lepšie.“

Spoločne so Sýkorom sa do prešovskej zostavy vrátil aj útočník János Vas. Ani oni však nedokázali odkliať michalovskú bránku a tréner Ernest Bokroš musel byť voči výkonu svojho tímu kritický.

„Tento zápas bol herným i výsledkovým zlyhaním. Išlo o jeden z našich najhorších výkonov sezóny. Zopakovala sa zlá prvá tretina z Košíc a niečo také sa dvakrát po sebe stať nemôže. Budem z toho musieť vyvodiť nejaké dôsledky,“ skonštatoval Bokroš. Tri prehry v rade ho rozhodne netešia. „Máme výkyvy a pevne verím, že nám pomôže januárová séria domácich zápasov. Nechcem hráčov ospravedlňovať, ale je náročné mentálne sa nastaviť na zápasy bez divákov.“

Hokejisti Grotta sa počas celej sezóny vezú na dobrých a horších vlnách. Sínusoida ich výkonov sa opäť dostáva do zápornej zóny.

„Neviem si to vysvetliť. Nedá sa iba vyhrávať, ale nemôžeme mať takéto výkyvy. Toto je dôležitý mesiac a máme pred sebou veľa zápasov na domácom ľade. Potrebujeme to zvládnuť,“ zakončil s odhodlaním v hlase Ján Sýkora.

Fotogaleria