Tipos extraliga

47. kolo, Číslo zápasu 281 (Základná časť) ZŠ Michalovce

Zemplínčania sa zbavili psychického balvanu, Mosnár mal ťažké srdce na rozhodcov

Na posledný pokus, ale predsa. Michalovskí hokejisti sa v mesiaci december dočkali aspoň jedného víťazstva, keď vo svojom poslednom zápase roka 2021 otočili proti Spišskej Novej Vsi z 0:2 na 4:2.

„Rozhodujúcim momentom zápasu bol zákrok Vošvrdu za stavu 0:2, keď chytil čistý gól a následne sme znížili. Od tohto momentu sme začali hrať aktívne, vytvárať si šance a do tretej tretiny sme išli s jasným úmyslom zlomiť to. Sme radi, že sa to podarilo, ale potrebujeme sa zlepšiť ešte viac,“ zhodnotil vytúžené víťazstvo asistent trénera Dukly Juraj Faith.

Výsledkový obrat proti rozbehnutým Spišiakom vrátil Zemplínčanov na štvrtú priečku tabuľky a podľa všetkého aj zachránil trénera Tomeka Valtonena pred odvolaním.

„Bol to ťažký zápas, ale dali sme do toho úplne všetko. Napokon nám to tam padlo a som veľmi šťastný, že sme zakončili rok víťazstvom. Frustrácia už totiž narastala a bolo to stále ťažšie. Osem prehier bolo priveľa, ale konečne sme to zlomili. Urobili sme to aj pre nášho trénera a verím, že tu zostane. Spadol mi kameň zo srdca a myslím si, že aj jemu,“ vyslovil sa jasnou rečou útočník Pavol Regenda.

Silnú úľavu pocítil po ukončení čiernej série aj Jakub Suja. „Osem zápasov sme naháňali body a aj teraz sme prehrávali o dva góly. Kabína však bola taká naštartovaná, že sme si už prehru nepripúšťali. Nebolo to o šťastí, ale išli sme si za svojim cieľom.“

Michalovčania sa snažili neklesať na duchu a situáciu zvrátiť pozitívnym myslením. V tomto smere im pomohli aj fanúšikovia.

„Bojovali sme za každého v šatni a za celé Michalovce. Chcem sa poďakovať aj našim fanúšikom, ktorí nás napriek tej sérii prišli pred zápasom povzbudiť do šatne. Dodalo nám to energiu a veľká vďaka za takúto podporu,“ vyslovil sa 33-ročný prešovský odchovanec. „V kabíne sa môže pokričať, ale neboli tam žiadne negatívne myšlienky. Išli sme si za svojim a zvládli sme to. Verím, že toto je začiatok úplne inej série.“

Skúsený útočník odohral už druhý zápas v rade na netradičnom poste obrancu. „Máme zranených zadákov a tréner si ma v tejto role vyskúšal v Košiciach. V mojom veku sa už dozadu lepšie korčuľovať nenaučím a moji obranní partneri museli kompenzovať aj moje ofenzívnejšie prejavy hry. Snáď som však svoju rolu zvládol. Budem hrať tam, kde ma potrebuje tréner,“ okomentoval svoje pocity z hry v obrane Suja.

Zatiaľ čo Duklu potešilo ukončenie negatívnej série, Rysy naopak neuspeli po štyroch víťazných dueloch. Trénera Miroslava Mosnára zamrzela strata dvojgólového náskoku, no po zápase upozornil aj na isté veci, ktoré vnímal ako krivdu.

Začali sme dobre, ujali sme sa vedenia a po prvej tretine sme mohli viesť aj viac ako o gól. V druhej časti prišli veci, ktoré nekorešpondujú so športom. Vylúčili nás za šesť hráčov, pričom v tej chvíli sme boli na ľade štyria. Gól na 1:2 sme inkasovali vo chvíli, keď hral súper v šiestich. Hodnotí sa to preto ťažko a komunikácia s rozhodcami by mala byť férovejšia a otvorenejšia. Videli sme teraz šampionát dvadsiatok a fauly sa tam pískali inak, ako v tomto zápase. Iste, mali sme streliť viac gólov. Je však ťažké udržať hráčov na uzde, keď nevedia, čo majú hrať,“ vyslovil sa po prehre 2:4 tréner Spišskej Novej Vsi Mosnár.

Fotogaleria