Tipos extraliga

7:1
(4:1, 2:0, 1:0)
36. kolo, Číslo zápasu 212 (Základná časť) ZŠ Zvolen 1237 divákov
RTVS ŠPORT

Jedličkova hetriková quesadilla, Oremus: Takýto hráč patrí do sveta

ZVOLEN (SZĽH) – Dokonalý návrat do súťažného kolotoča majú za sebou hokejisti Zvolena. V televíznom šlágri zvalcovali bratislavský Slovan 7:1 a de facto sa naň dotiahli na čele tabuľky. So zápasom k dobru majú trojbodové manko, klubu z hlavného mesta však ešte na základe rozhodnutia disciplinárky odpočítajú tri body.

Nezabudnuteľný večer zažil predovšetkým Maroš Jedlička. Náš juniorský reprezentant strelil svoj prvý seniorský hetrik. Pri prvotnom hodnotení však skromný tínedžer vyzdvihol hlave tím. „Je to skvelý pocit, jednoznačne sme vyhrali. Slovan sme takmer k ničomu nepustili, sedem gólov svedčí o našej ofenzívnej sile. Takto sme si to predstavovali.“

Následne sa už nevyhol otázkam smerujúcim k svojmu trojgólovému zápisu. „Som veľmi rád, že to tam padlo. Možno k tomu pomohlo aj to, že vo štvrtok ma Marek Viedenský pozval na quesadillu. Nech sa pripravia, v sobotu tam idem opäť,“ smial sa Jedlička a vážnejšie dodal: „Bohvie, kedy sa to podarí znovu. Je to super pocit.“

Mladíka možno trochu mrzelo, že pri jeho hviezdnom zápase nemal na tribúnach medzi 1237 divákmi najbližšiu rodinu. Bezprostredne po treťom góle mu spoluhráči odložili pamätný puk a do hľadiska medzi mladých Zvolenčanov nasmeroval svoju hokejku. „Dal som s ňou tri góly, myslím si, že už asi nič viac nedokáže. Preto som ju chcel darovať,“ povedal trnavský rodák, ktorý v 30 zápasoch nazbieral rovnaký počet bodov. A koľko ho bude stáť prvý hetrik? „Spoluhráči mi to ešte nespočítali, ale dúfam, že budú ohľaduplní,“ dodal Maroš Jedlička.

Výkony svojho zverenca vyzdvihol aj tréner „bryndziarov“. „Povedal som to aj pred kamerami. S Andrejom Kmečom sme ho spoznali minulý rok, hral v juniorke a došlo k situácii, že musel ísť s nami na tréning. Odvtedy sa svojej šance chytil. Nech tu ešte budúci rok odohrá kvalitnú sezónu a nech ide hrať medzinárodný hokej, lebo takýto hráč patrí do sveta,“ vystrúhal pochvalu Peter Oremus.

Sersen: Našťastie to nebol siedmy duel play off

Oveľa trpkejší piatok zažili Slovanisti. Takto si prvý zápas po karanténe nepredstavovali ani v zlom sne. „Bolo to náročné. Niektorí chalani začali trénovať až v pondelok-utorok, bolo to cítiť, mali sme veľa pozitívnych hráčov. Spravili sme ale veľa individuálnych chýb. Zvolen bol lepší a zaslúžil si vyhrať,“ priznal kapitán Michal Sersen.

Nie všetci hráči „belasých“ sa už vrátili na ľad. Nákaza v tíme prepukla zo dňa na deň. „Zrazu to prišlo, ostali sme doma a nik nevedel, aké to bude. Niektorí mali ťažký priebeh, neboli sme na ľade desať dní a bolo to, akoby sme začínali odznova. Do play off zostáva nejaký čas a verím, že sa postupne dostaneme tam, kde chceme byť,“ dúfa vicemajster sveta spred desiatich rokov.

Slovan pykal predovšetkým za zlé vstupy do tretín. Niektoré góly boli z kategórie lacných. „Stali sa chyby, ktoré by sa stávať nemali, ale Zvolen mal aj veľa ďalších šancí. Rovnako my sme nejaké nevyužili. Tento zápas je už za nami, našťastie to nebol siedmy duel v play off. Musíme tvrdo pracovať a pozerať sa dopredu. Verím, že už v nedeľu sa to prejaví,“ zakončil rozhovor Michal Sersen.

Fotogaleria