Tipos extraliga

1:4
(0:1, 0:1, 1:2)
33. kolo, Číslo zápasu 198 (Základná časť) ZŠ Zvolen 1790 divákov
RTVS ŠPORT

Hororový víkend majstra

ZVOLEN (SZĽH) – Mimoriadne náročný víkend s nulou na konte majú za sebou hokejisti Zvolena. Ešte v piatok boli najvážnejším kandidátom na výhru v základnej časti. Po prehrách 2:6 v Nitre a 1:4 doma s Košicami sa im vidina zisku Pohára Dušana Pašeka výrazne stratila. V zostávajúcich troch zápasoch sa budú snažiť navyše ustrážiť si druhú priečku pred „corgoňmi“.

 „Tento víkend nebol z nášho pohľadu dobrý,“ uvedomuje si tréner Peter Oremus. „Chýbala nám energia, nerobili sme veci, ktoré nás počas týchto dvoch rokov zdobili. Prišla na nás kríza a je na nás, aby sme sa z toho dostali,“ hovorí.

Podobne to vníma aj center Juraj Mikúš. „Prišlo to v nevhodný čas, ale stále lepšie, ako by to malo prísť v play-off. Ešte stále máme tri zápasy na to, aby sme sa zdvihli. Verím, že to bola len výnimka.“

Vstup do nedeľňajšieho zápasu pritom „bryndziarom“ celkom vyšiel. Do prvého presného zásahu hostí boli aktívnejší. „Prvých desať minút nebolo zlých, Košice sme prestrieľali, no inkasovali sme. Potom na nás spadol útlm. Nie je to však o prvom góle Košíc, my musíme byť celkom iní,“ tvrdí Oremus. 

Pod Pustým hradom sa tak po nedeli už o víťazstve v základnej časti nehovorí. „Dva zápasy sme nezvládli, to treba uznať. Máme tri duely na to, aby sme sa udržali na čo najvyšších pozíciách. Uvidíme, ako to bude, ale takto nemôžeme pokračovať. Každý súper je kvalitný, aj Liptovský Mikuláš má svoju silu. Naša kabína je však zdravá, nejaké pozície sme uvoľnili, boli sme prví. Problém v tom však nevidím, stále sa pohybujeme v prvej trojke,“ dodal Oremus. 

Hlavne v tretej tretine bolo na Zvolenčanoch badať beznádej a odovzdanosť. „Asi na nás doľahla únava. Dnes sme boli bez energie, Košice lepšie korčuľovali, držali puk, jednoducho boli lepší,“ uznal Mikúš. 

Aj on vie, že nielen na konci základnej časti, ale aj v play-off sa budú musieť prezentovať inak. „Keď sa pozriem na extraligu, všetky tímy bojujúce o šieste miesto sú veľmi silné. Bude to náročné aj  v prvom kole, či skončíme prví, druhí, alebo tretí. Jasné, chceli by sme byť prví, ale Slovan si drží formu, takže to bude náročné,“ povedal vicemajster sveta z roku 2012.

Ide skôr o štýl hry – chceme hrať rýchlejší hokej s tvrdším forčekingom. Už po pár dňoch to vyzerá lepšie. Takže čím viac na tom budeme pracovať, tým to bude lepšie. DAN CEMAN

Naopak, spokojnosť zavládla na strane „oceliarov“. „Sme šťastní. Dva dni sme trénovali, pred Slovanom sme mali len ranné rozkorčuľovanie. Myslím si, že hráči skutočne plnili to, čo od nich chceme a čo chceme zmeniť. Ide skôr o štýl hry – chceme hrať rýchlejší hokej s tvrdším forčekingom. Už po pár dňoch to vyzerá lepšie. Takže čím viac na tom budeme pracovať, tým to bude lepšie,“ tešil sa  lodivod Dan Ceman, pre ktorého to bol prvý triumf na lavičke Košíc 

Divoký zápas zažil Marek Slovák. Pod výhru sa podpísal gólom a asistenciou, ale veľa si aj pretrpel. Po nešťastnom náraze na mantinel ho bolelo koleno, nastrelený puk si zase našiel jeho čelo. „Veľmi dobrý zápas. Chceli sme hrať ako play-off a vyšlo nám to. Asi sme zaskočili Zvolen našou aktívnou hrou a tým sme udali tón zápasu. Až do gólu sme ich nepustili sme do vážnejšej šance. Výbornou hrou v strednom a obrannom pásme sme eliminovali silu súpera. So Slovanom sme doma prehrali, ale ani tam to podľa mňa nebolo zlé. Sme radi, že sme sa chytili,“ usmieval sa 33-ročný rodák z Nitry.

 

Fotogaleria