Tipos extraliga

2:4
(0:0, 1:2, 1:2)
25. kolo, Číslo zápasu 150 (Základná časť) ZŠ Prešov

Na odobrenie víťazného gólu čakal Rymsha tri minúty: Hlavne, že bol!

Aj tretie derby súperov z Prešovského kraja potvrdilo tohtosezónne pravidlo, že v stretnutiach Prešova a Popradu víťazia hostia. „Kamzíci“ potvrdili v centre Šariša kvalitnú formu a zopakovali triumf 4:2 z prvej návštevy štadióna pri Toryse.

„Bol to ťažký zápas na veľmi malom klzisku. Hrali sme však veľmi agresívne, mali sme dobrý pohyb bez puku a súpera sme napádali. Celkovo sme dobre pracovali s pukom, posúvali sme ho rýchlo z obranného pásma a obrana blokovala strely. Z našej strany to bol výborný zápas, pričom v tretej časti sme už hrali defenzívnejšie a pošetrili sme aj sily pre nasledujúce zápasy,“ pochválil svoje mužstvo tréner Corey Neilson.

Za kľúčový moment zápasu možno označiť víťazný gól Rivera Rymshu. V čase 44:44 prestrelil Nikitu Bespalova, no puk rýchlo vyletel z bránky a hra pokračovala ešte takmer tri minúty. Až po jej prerušení rozhodcovia situáciu skontrolovali a potvrdili platnosť gólu.

„Som rád, že to rozhodcovia preskúmali a potvrdili gól. Škoda, že neprerušili hru skôr, ale takto vyplynulo z hry. Podstatné je, že pravda vyšla najavo,“ pousmial sa 25-ročný rodák z amerického Huntington Woods.

„Bolo to trochu zvláštne a tie tri minúty navyše ubrali energiu obom tímom. Podstatné však je, že to bol gól a išlo o výsledok natrénovanej situácie po buly,“ okomentoval situáciu tréner Neilson. „River nám už po návrate na striedačku vravel, že to gól bol. Palec nahor zodvihol aj náš videotréner Stano.“

Popradčania potvrdili stúpajúcu formu a zabodovali už v piatom z posledných šiestich zápasov.

„Tréner doniesol do tímu novú energiu. Snažíme sa zlepšovať každým dňom a postupne to prináša ovocie. Nie je ľahké hrať veľa zápasov v priebehu krátkeho času, ale natrénované máme a snažíme sa zbierať body,“ poznamenal Rymsha a spokojný je aj tréner Neilson. „Teší ma súčasná hra tímu. Toto mužstvo má veľkú rýchlosť a ak chce hrať agresívne a korčuliarsky, tak víťazí. Ako trénera ma víťazstvá tešia, ale zásluha patrí hráčom.“

Decembrový program je aj z pohľadu HK Poprad mimoriadne hustý, no to je podľa kanadského trénera výzva skôr pre hlavy, než telá. „Je to ťažké hlavne pre mozog. Hráči musia byť správne nastavený a ísť do toho naplno zápas čo zápas. Je to výzva, ale je to iba o hlavách. Viem, že je to ho veľa, ale v NHL hrajú takto stále.“

Hustý sled zápasov vyhovuje vždy tým, ktorí sa vezú na víťaznej vlne. Už menej tým, ktorí sa trápia. Do druhej skupiny patrí momentálne Prešov. Po víťazstve nad Košicami a následnej PR-akcii v obchodnom centre zastavila Šarišanov zdravotná pauza a po návrate do akcie neostala po dobrej forme ani stopa. „Koňare“ prehrali päť z posledných šiestich stretnutí.

„Mrzí to. Mali sme tam veľmi veľa nevyužitých šancí. Trikrát sme išli sami na bránku, nepresadili sme sa ani priamo v bránkovisku. Musíme byť oveľa dôraznejší, pretože to rozhoduje. Výkon nebol taký zlý, ale tá efektivita je negatívom,“ povzdychol si po ďalšej domácej prehre strelec druhého gólu Jakub Žilka.

Prešovčanom pre zranenia chýbajú Jonathan Charbonneau, Ján Sýkora i János Vas, no na to súperi rozhodne hľadieť nebudú. „Sú to rozdieloví hráči a určite chýbajú. Zabrať však musíme aj my ostatní. Teraz hrávame viac a teraz tím potrebuje naše góly,“ uvedomuje si 26-ročný zvolenský odchovanec. „Musíme sa zomknúť a do Zámkov ísť po víťazstvo. Potrebujeme nejaké škaredé góly a opäť si prikloniť šťastie na svoju stranu.“

Fotogaleria