Tipos extraliga

5. kolo, Číslo zápasu 28 (Základná časť) STEEL Arena Košice 1031 divákov

Gól po piatich rokoch predzvesťou päťstovky (FOTO)

Biedny vstup košických hokejistov do sezóny je zabudnutý. „Oceliari “ strelili dvakrát v rade päť gólov a víťazstvá nad Liptovským Mikulášom a Banskou Bystricou ich razom posunuli z chvosta tabuľky do oveľa pokojnejších vôd.

Tréner Kalle Kaskinen nabádal po prehrách k pokore a svoj slovník nezmenil ani po dvoch výhrach. „Nepanikárili sme a v podstate sme nemenili nič zásadné. Pokračovali sme v práci a snažili sme sa zlepšiť jednotlivé veci. Stále pracujeme na stavbe domu. Ešte nemáme steny a toto je stále iba fáza budovania základov. Položili sme betón a snažíme sa ho vystužiť kvalitnou oceľou. Nasledovať budú ďalšie fázy stavby," zvolil zaujímavú stavbársku rétoriku po triumfe 5:3 fínsky tréner.

Posledné dve víťazstvá proti súperom zo stredného Slovenska mali podobné rezultáty, no úplne iné priebehy. Zatiaľ čo s Liptákmi prehrávali 0:2, proti Banskobystričanom to bolo presne naopak. Góly Belluša a McPhersona im dodali pokoj na hokejky a Košičania si dokázali významne vypomôcť presilovými hrami (využili ich až tri).

„Nemali sme nejaký extra dobrý úvod. Boli sme tam pomalší, zaspatejší a súper nás prestrieľal. Brankár Riečický nás však podržal, využili sme presilovky a to nás naštartovalo. Opäť sme síce boli nedisciplinovaní, ale pomohli sme si práve využitými početnými výhodami," upozornil obranca Radek Deyl. On sám skóroval pri rovnovážnom stave, pričom extraligový gól oslávil prvýkrát od 26. februára 2017. Na presný zásah v našej najvyššej súťaži tak čakal 65 zápasov. „Je to riadna doba. Musím strieľať častejšie. Počkal som si na správny okamih, zavrel som oči a skúsil som to trafiť. Ja tu však nie som na góly a hlavnú robotu mám vzadu."

Deyl je v tíme HC Košice tímovým pokladníkom, no s platbou počká až do budúceho piatku. Domáci súboj proti Prešovu bude totiž pre neho bude jubilejným 500. v extralige.

„Keby som to vedel, tak si ten gól nechám na Prešov. Uvidíme, možno sa mi pošťastí opäť," rozosmial sa 32-ročný Košičan. Viac ako gól ho každopádne potešilo druhé víťazstvo tímu. „Veľmi nám pomohla už predošlá výhra. V úvode sezóny sme mali pár dobrých tretín, ale nevedeli sme vyhrať zápas. Teraz sa nám to podarilo druhýkrát a verím, že to takto pôjde ďalej."

Košičania strelili druhýkrát v rade päť gólov a hoci inkasovali trikrát, brankára Dominika Riečického mohli iba chváliť. Na jeho bránku totiž mierilo až 45 striel a 29-ročný brankár bol pre svoj tím oporou.

„Dobre som si zachytal, ale v bránke som sa cítil dobre. Vyhrali sme a som teda spokojný. Podstatné bolo, že sme dali päť gólov a to nám vyhralo zápas. Podobne produktívni sme boli už druhýkrát v rade a verím, že takto to pôjde i ďalej," pousmial sa Riečický.

Tréner hostí Tuukka Poikonen mal po zápase zmiešané pocity. „Som sklamaný z výsledku, ale nie z našej hry. Po tom, čo domáci využili presilovke, bolo ťažké otočiť skóre. Som rád za hru, ktorou sme sa prezentovali, ale proti tímu aký majú Košice, musíme hrať lepšie a premieňať šance. Päť inkasovaných gólov je veľa."

Pod takéto hodnotenie sa podpísal aj útočník Dávid Šoltés. „Bol to náročný zápas. Košice sa pozbierali výhrou proti Mikulášu a hrali naozaj dobre. My sme mali ťažšie nohy a rozbiehali sme sa pomalšie. Snažili sme sa skórovať v každej tretine, ale napokon to nestačilo. Brzdili nás totiž vylúčenia. Toho sa musíme vyvarovať. Košičania zohrali presilovky veľmi dobre a preto zvíťazili."

Fotogaleria