Tipsport liga

2:4
(0:1, 1:1, 1:2)
8. kolo, Číslo zápasu 55 (I. Základná časť) ZŠ Nové Zámky 758 divákov

HC Nové Zámky - HKM Zvolen 2:4

HC Nové Zámky - HKM Zvolen 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 26. Mikula, 47. Pospíšil (Hruška) - 6. Corrin (McPherson), 25. Preisinger (Fatul, Švarný), 49. Thompson (Drgoň), 58. Švarný (Lowney, Mráz). Rozhodovali: Lokšík, Nagy - Krajčík, Soltész, vylúčení: 7:10, navyše: Handlovský (Zvolen) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Nové Zámky: Kristín - Drtina, Hain, Pavúk, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Ondrušek, Dlugoš - Pospíšil, Hruška, Jurík - Bajtek, Urban, Stupka - Rogoň, Fábry, Mikula - Bečka, Kováčik, Andrisík

Zvolen: Hollý - Švarný, Lowney, Corrin, Betker, Maier, Drgoň, Fatul, Marcinek - Kelemen, Špirko, Mráz - Bonis, Trotter, McPherson - Thompson, M. Preisinger, Handlovský - Petráš, M. Halama, Kolenič

Po výhrach nad Banskou Bystricou a Budapešťou privítali Novozámčania na domácom ľade Zvolen. Prvú vážnejšiu šancu mal na hokejke Bonis, ale puk poslal len do Kristína. V 6. minúte putoval na trestnú lavicu za hákovanie Pospíšil a hosťom stačilo na otvorenie skóre len niekoľko sekúnd, keď švihom poslal puk do horného rohu obranca Corrin.

Domácich podržal Kristín, ktorý výborne zasiahol proti dvojici Bonis - McPherson. Novozámčania prežívali krušné chvíle hlavne pri vylúčení Fábryho, Zvolenčanom však nedovolili zvýšiť jednogólové vedenie. V závere tretiny pohrozili aj domáci, ale Urbanovi sa gól streliť nepodarilo.

Do druhého dejstva vstúpili Novozámčania presilovkou 5 na 3, početnú výhodu však nevyužili aj napriek príležitostiam Haina a Pospíšila. Na druhej strane mohol v presilovke udrieť Mráz, ale jeho teč smeroval mimo brány. Podobne neuspel domáci Pospíšil. V 25. minúte vystrelil od modrej Zvolenčan Fatul a puk sa po Preisingerovom teči zastavil až za Kristínovým chrbtom.

Hostia sa z dvojgólového vedenia tešili len niekoľko sekúnd, keď znížil z pravého kruhu Mikula. Domácim dodal jeho zásah potrebnú energiu, čo vyústilo do viacero dobrých príležitostí. Do šatní však odchádzali s gólovým náskokom hráči Zvolena.

V úvode tretej tretiny pohrozili príklepmi Pavúk i Drtina, zmena skóre však nenastala. Prišla až 47. minúte, keď si Pospíšil z pravej strany nakorčuľoval do útočného pásma a z elegantnej otočky poslal puk do súperovej siete. Na vyrovnanie domácich našiel odpoveď Thompson, ktorý využil, že Zámčania nevyhodili puk z obrannej tretiny a bekhendom ho poslal do ich brány.

Blízko gólu bol aj Špirko ale spoza brány nestihol zasunúť puk za Kristína. Druhým gólom v zápase mohol vyrovnať Mikula ale z ostrého uhla Hollého neprekonal. Zvolenčania v závere zápasu umne kontrolovali hru a dve a pol minúty pred koncom poistil ich vedenie z uhla Švarný.