6:3
(2:0, 1:2, 3:1)
1. kolo, Číslo zápasu 50084 (Vlado Dzurilla Tournament) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 268 divákov

Úspešný vstup SR „18“ do Turnaja Vlada Dzurillu, Nemecko porazili 6:3

PIEŠŤANY (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov má za sebou úspešný vstup do Turnaja Vlada Dzurillu. Zverenci Viliama Čacha vo svojom prvom vystúpení v Piešťanoch v zápase ani raz neprehrávali a po víťazstve 6:3 si do tabuľky turnaja pripísali tri body.

Na úvodný gól zápasu sa dlho čakať nemuselo. Už po 104 sekundách hry vysunul Krajč do úniku Chromiaka, ktorý Tiefenseeho „vykúpal“ kľučkou do forhendu. V 12. minúte Mrázik v prečíslení nabíjal prudkou prihrávkou Beňovi, jeho usmernenie šlo nad. Pár sekúnd nato však už Slováci zložili reparát. Hlaváč spätnou prihrávkou posunul puk do čistej šance Jellúšovi, ktorý poslal Riefenseemu puk pod betón – 2:0. Odpoveď Nemcov mohla prísť v 14. minúte, keď pred Kozlom dobiedzali Peterka s Volekom, Kozelovi pomohla žŕdka. Na opačnej strane zas po rýchlom protiútoku bol v dobrej šanci Krajč, nemecký gólman odolal.

Úvod druhej tretiny sa niesol v rovnakom znamení ako prvá dvadsaťminútovka. V 25. minúte dokonca po Krajčovom teči Gajdošovej strely sa Slováci po tretí raz tešili, no hlavný arbiter Vladimír Baluška po konzultácii s videorozhodcom gól pre hru s vysokou hokejkou neuznal. S pribúdajúcim časom v druhej tretine však čoraz častejšie o sebe dávali vedieť aj Nemci. V 33. minúte najprv ušiel Kinder, Kozel ale dobre prečítal hru a puk vypichol.  Nemcov to ale mrzieť nemuselo. Na konci tretiny behom necelých dvoch minút dokázali vyrovnať stav zápasu. Najprv v 36. minúte ušiel po ľavej strane Kinder, naservíroval puk Nijenhuisovi a Kozel bol bezmocný, a o 96 sekúnd neskôr Schumacher „futbalovým“ lobom krátko po buly vyrovnal. Odpoveď Slovákov na dva inkasované góly však bola ešte promptnejšia – o ďalších 44 sekúnd neskôr Krajč aj s dávkou šťastia pretlačil puk za Tiefenseeho.

Vstup do tretej tretiny mali Slováci veľmi dobrý a podobne ako v úvodnom dejstve, aj teraz už po necelých dvoch minútach hry sa tešili z gólu, keď Hlaváč od modrej čiary prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Upokojenie však neprišlo, o tri minúty neskôr totiž slovenská obrana nechala pred bránkou voľného Peterku, ktorý kruto trestal – 4:3. Aj tentoraz však Slováci odpovedali extrémne rýchlo a hneď ďalšie striedanie Mrázik dorážkou Valigurovej strely prinavrátil svojmu tímu dvojgólové vedenie. Nemci však napriek tomu stále hrýzli. V 49. minúte mohol znížiť Kinder, na opačnej strane zas mal tutovku po Eliašovej prihrávke Lukáčik, no nemecká obrana mu v poslednej chvíli zablokovala hokejku. Slováci však poisťujúci šiesty gól predsa len pridali. 50 sekúnd pred koncom Golian nekompromisne príklepom do prázdnej brány spečatil víťazstvo v pomere 6:3.

Hlas po zápase

Viliam Čacho (hlavný tréner SR „18“): „Keď sa vyhrá, tak dojmy po zápase sú príjemné a pozitívne, no ak zápas rozmeníme na ‚drobné‘, tak v našej hre bolo veľa chýb a nepresností, a aj určitá nervozita, predovšetkým počas prvej tretine, keď nám viazla rozohrávka, odskakovali nám puky a ‚nešli nohy‘. Neskôr sa to už zlepšilo, upokojili sme sa strelenými gólmi, no v závere, počas zhruba posledných piatich až siedmich minút sme sa znova pod vplyvom nervozity akoby začali báť o výsledok. Kopili sme chyby v obrane, čo by sa nám nemalo stávať. Súper to totiž môže využiť, no keď sa vyhrá, tak je každý tréner spokojný.“

Slovensko „18“ – Nemecko „18“ 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
Góly: 2. M. Chromiak (Samuel Krajč), 12. Jellúš (M. Hlaváč), 38. Samuel Krajč (F. Gajdoš), 42. Hlaváč (M. Mrázik), 45. M. Mrázik (A. Valigura, M. Beňo), 60. Golian (M. Chromiak, J. Haščák) – 36. Nijenhuis (Kinder, Lindner), 38. Schumacher (Elias), 45. Peterka (Varejka, Volek).
Vylúčenia na 2 min.: 1:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 30:27 (15:9, 5:8, 10:10). Rozhodcovia: D. Konc st., Baluška – Výleta, P. Šefčík. 268 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

Slovensko: Kozel – Golian, Mudrák, F. Gajdoš, Lavička, Hlaváč, M. Beňo, Párička, Hudák – Kupka, D. Sojka, A. Vligura – M. Chromiak, J. Haščák ml., Samuel Krajč – M. Mrázik, Jellúš, M. Volko – O. Lukáčik, J. Eliaš, Lukačka.
Nemecko: Tiefensee – Heyer, Gnyp, Zimmerrmann, Szuber, Fladee, Preto, Raab, Länger – Kinder, Lindner, Nijenhuis – Peterka, Varejka, Volek – Schumacher, Elias, Reinsecker – Henriquez-Morales, Kuqi, Schmidt.

Fotogaleria