Tipsport liga

1:3
(0:1, 0:1, 1:1)
10. kolo, Číslo zápasu 340 (Základná časť) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 162 divákov

HK Orange 20 znovu so solídnym výkonom, na body to však proti Popradu nestačilo

PIEŠŤANY (SZĽH) – Hokejisti HK Orange 20 uzavreli prvú desiatku tipsportligových zápasov v tejto sezóne stretnutím na svojom ľade proti Popradu. Zverenci Ernesta Bokroša herne nadviazali na solídne stretnutie spred týždňa proti Banskej Bystrici, výsledkovo však ani tentoraz nedosiahli na body, keď Podtatrancom podľahli 1:3.

Hneď v úvode stretnutia mali hokejisti HK Orange 20 obrovskú šancu na otvorenie skóre, no 95 sekúnd trvajúcu presilovku o dvoch hráčov nevyužili. Vyrovnaná úvodná tretina veľa gólových šancí nepriniesla. V 13. minúte mohol poslať HK Orange 20 do vedenia z dorážky Havrila, no mieril vedľa. O dve minúty neskôr mal prvú vážnejšiu šancu Popradčanov Bondra, ktorý sa natlačil pred bránku, no puk za Sklenára nezasunul. Krátko nato však prakticky z identickej šance sa už Brejčák nemýlil, čím poslal hostí do vedenia.

Obraz hry sa v druhej tretine nezmenil. Prvú vážnejšiu šancu mali hráči HK Orange 20, Köverova jedovatá strela v presilovke však skončila na Vošvrdovej vyrážačke. Ešte väčšiu šancu si vypracoval v 32. minúte Boldižár, súc na útočnom výlete však jeho strela presná nebola. Hneď vzápätí sa puku zmocnili Popradčania, ktorý na azda dve minúty uzavreli „dvadsiatku“ vo vlastnom pásme, z čoho nemohlo rezultovať nič iné ako gól, a tak sa aj po Salijovej strele stalo. Krátko nato mohol už na 3:0 zvýšiť Heizer, no jeho strela skončila na ľavej žŕdke Sklenárovej bránky.

Do tretej tretiny vstúpili hráči HK Orange 20 s aktívnym napádaním, ktoré robilo Popradčanom problémy. Kontaktný gól pre domácich napokon prišiel v 56. minúte, keď prečíslenie dvoch proti jednému zvládli Lunter s Giertlom na výbornú a druhý menovaný poľahky do odkrytej bránky znížil. V snahe vynútiť si predĺženie ale šli domáci krátko nato po útočnom faule do štvorice. Presilovku Popradu HK Orange 20 napokon prežil, hoci Macík bol v dobrej streleckej pozícii. 12 sekúnd pred koncom navyše po faule Takáča dostali presilovku aj hokejisti HK Orange 20, ktorí úsilie o zisk prvého tipsportligového bodu umocnili aj odvolaním brankára, no 1,8 sekundy pečatil víťazstvo Popradu do prázdnej bránky Bondra.

Hlas po zápase

Ernest Bokroš (hlavný tréner HK Orange 20): „Z výsledku sme všetci sklamaní, lebo sme cítili, že by sme dnes mohli siahnuť minimálne na bod. Chlapcom musím pochváliť za hru, dnes sme hrali dobre smerom dopredu i dozadu, vypracovali sme si množstvo šancí a ak by sme boli využili čo i len presilové hry, tak výsledok mohol byť pre nás priaznivý. Žiaľ, v koncovke stále zlyhávame a priemer jedného gólu na zápas nám nemôže nikde stačiť.“

HK Orange 20 – HK Poprad 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly: 56. Giertl (L. Lunter, Golian) – 15. D. Brejčák (S. Takáč, Erving), 34. Salija (L. Kozák, Matúš Paločko), 60. D. Bondra (Salija, L. Paukovček).
Vylúčenia na 2 min.: 5:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránu: 29:39 (10:11, 11:13, 8:15). Rozhodovali: Adamec, M. Novák – Frimmel, J. Valo
počet divákov: 195 divákov 

Zostavy: 

HK Orange 20: Sklenár – J. Štefanka ml., Nahálka, Golian, E. Švec, Romaňák, Boldižár, B. Brincko, Maňák – S. Slávik, A. Kollár ml., Fafrák – M. Havrila, Urbánek, Köver – R. Svitana, Čenka, Zahradník – L. Lunter, O. Giertl, Juščák.
Poprad: Vošvrda – Petran, D. Brejčák, Salija, Ťavoda, Erving, L. Kozák, Česánek – Gračnar – P. Svitana, Mlynarovič, Belluš – S. Takáč, L. Paukovček, D. Bondra – Abdul, Zagrapan, P. Koyš – Matúš Paločko, Heizer, Macík.

Fotogaleria