Tipsport liga

3:2
(0:1, 2:1, 1:0)
14. kolo, Číslo zápasu 81 (Základná časť) ZŠ Poprad 1023 divákov
Tretia tretina napokon rozhodla o víťazovi. Kľúčovým momentom bol gól Marcela Petrana, ktorý padol v 45. minúte. Kamzíci doma nad Nitrou zvíťazili takmer po dvoch rokoch. Nitra odchádza z toho zápasu naprázdno, Poprad sa teda v tabuľke posunie.

Ďakujeme za pozornosť.
Koniec zápasu.
59:54
Hra bola prerušená, Zagrapanov vyhodený puk ešte tečoval nitriansky hráč. Rozhodcovia po porade dospeli k tomu, že vylučovať sa nebude.
59:23
Šimboch až teraz odchádza na hráčsku lavicu, hostia to idú risknúť.
59:02
Mezei v strednom pásme hitom zastavil Belluša. Začala sa posledná minúta tretej tretiny.
58:25
Pupák o mantinel prihral Morrisonovi a ten nekompromisne vyhodil puk cez všetky čiary.
57:53
Riskantná prihrávka Mlynaroviča len tak tak došla k Salijovi. Mohlo z toho rezultovať prečíslenie hostí, ale nestalo sa.
57:14
Svitana si nerozumel s Václavom, puk sa dostal k Bortňákovi, ktorý ho okamžite odstrelil preč.
56:56
Teraz budú hrať presilovú hru domáci. Nitranom sa to komplikuje. Samuel Buček dostáva dve minúty za seknutie.
56:07
Petran o mantinel vyhodil puk na striedačku, hra je prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme.
55:36
Takáč vytiahol puk von z pásma, od modrej čiary ho zase vrátil späť Ťavodovi a domáci tak nazbierali niekoľko cenných sekúnd.
54:52
Blackwaterova krížna prihrávka došla na ľavý kruh k Marekovi Slovákovi. Jeho tvrdá strela Vošvrdovi vypadla, Mezei dorážal na dvakrát zblízka, no puk do brány nepretlačil.
54:31
Oddychový čas si vzal hosťujúci kouč Antonín Stavjaňa.
54:31
Možno kritický moment pre domácich. Za podrazenie si odsedí dve minúty Lukáš Paukovček.
53:38
Rastislav Václav to teraz tiež vymyslel celkom dobre. Strieľal spomedzi kruhov cez protihráčov, Šimboch nemal stopercentný výhľad, ale dokázal zakončenie vyraziť.
53:26
Lane Scheidl to teraz vymyslel naozaj veľmi šikovne. Prekorčuľoval po pravom krídle, zbavil sa obrancu a natlačil sa až pred bránku. Vošvrda bol v strehu a dokázal šancu zlikvidovať.
52:46
Salija sa vybral na menší výlet, napokon však puk vrátil po mantineli. Zagrapan oň prišiel a už ho majú v moci Nitrania.
52:01
Popradčania vyhrali vhadzovanie, ihneď sa dostali dopredu, Takáč z pravého kruhu dával Heizerovi medzi kruhy. Jeho strela bola blokovaná.
Dnešné stretnutie sleduje 1 023 divákov.
51:53
Popradčania sa previnili zakázaným uvoľnením, tréner Stantien si vzal oddychový čas.
51:28
Rapáč vrátil puk späť po mantineli, kde si ho prevzal Pätoprstý. Hostia opäť krúžia v útočnom pásme, no nevedia sa dostať do predbránkového priestoru.
50:36
Trojica napadajúcich nitrianskych útočníkov vybojovala puk. Od modrej čiary to potom skúšal McCormack, ale mieril na zadný mantinel.
49:50
Hrá sa teraz dlhšie bez prerušenia, no nie príliš vo veľkom nasadení. Popradčania teraz viacmenej čakajú, čo hostia vymyslia.
48:24
Pupákovo nahodenie od modrej čiary jemne tečoval Bortňák, puk skončil na zadnom mantineli.
47:45
Lane Scheidl si na pravom kruhu prevzal prenechaný puk a ihneď strieľal. Jeho pokus skončil vo výstroji brankára Tomáša Vošvrdu.
47:17
Branislav Mezei pálil spoza ľavého kruhu. Jeho projektil skončil v lapačke brankára Vošvrdu.
46:52
Čaládi s Lantošim zamestnali pri mantineli Koyša, napokon sa nitrianskym hráčom podarilo získať puk.
46:12
Macík krížnou prihrávkou v strednom pásme naštartoval Belluša, ktorý prenikol na pravý kruh a odtiaľ strieľal. Strela bola blokovaná a skončila na ochrannej sieti.
45:30
Tak toto bola teraz obrovská šanca pre hostí spod Zobora! Richard si spracoval Scheidlovu prihrávku, okamžite vystrelil. Vošvrda vyrazil na ľavý kruh, kde bol Samuel Buček. Jeho dorážka skončila na žŕdke a následne bola bránka posunutá.
44:33
3 : 2
Poprad dal gól!
Domáci idú po druhýkrát v zápase do vedenia. Poprad vyhral buly v pásme, Brejčák nabil po modrej čiare MARCELOVI PETRANOVI, ktorý si puk prikopol a potom ho tvrdou delovkou napálil pomedzi Śimbochove betóny.
Asistencia: Daniel Brejčák.
44:30
Zdalo sa, že po zákroku na Dávida Bondru sa bude vylučovať, no hra bola prerušená kvôli posunutej nitrianskej bránke.
43:54
Kozákova tvrdá strela z pravého kruhu smerovala iba do korčúľ McCormacka a puk skončil v rohu klziska.
43:06
Blackwater šikovnou nepríjemnou prihrávkou hľadal pred bránou Mareka Slováka, ktorý sa ocitol v príležitosti, ale Vošvrdu neprekvapil.
42:28
Čaládi sa ukazoval v strednom pásme. K jej spracovaniu však chýbali potrebné centimetre. Puk teda prenikol až do obranného pásma kamzíkov.
41:50
Brejčák prekorčuľoval po pravej strane, skúsil to z kruhu, ale gólman Juraj Šimboch opäť zasiahol úspešne.
41:01
Takáč sa dostal k odrazenému puku od zadného mantinelu, natlačil sa blízko pred bránku. Šimboch šiel okamžite na kolená a bezpečne zasiahol.
40:46
Popradčania rýchlo vyštartovali do pásma, akciu potiahol Koyš, ktorý z ľavého kruhu vystrelil. Jeho zakončenie smerovalo však vedľa.
40:21
Blackwaterova prihrávka zo stredného pásma neprešla, puk skončil na popradských hokejkách.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Prostredná časť hry priniesla až tri góly. Domácim pomohla najmä dlhá presilovka, ktorú v 31. minúte premenil Brejčák. O päť minút na to poslal domácich do vedenia Macík, ale ešte v 37. minúte opäť vyrovnal Richard.
Tretia tretina sa začne približne o 17:49.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:51
Richard zaviezol puk do útočnej tretiny, no prišiel oň v rohu klziska. Už sa asi nič výrazné neudeje.
38:16
Macík posunul puk nakrátko Paukovčekovi, ktorý bol už v blafákovej šanci, ale bekhendom Juraja Šimbocha neprekvapil. Teraz sa pred nitrianskou bránou poriadne iskrilo.
37:38
Abdul vykorčuľoval po pravom krídle, presunul puk na opačnú stranu, kde bol pripravený Dávid Bondra a ten z prvej pálil. Bránu z dobrej pozície prestrelil.
36:55
Vylúčený Scheidl si už odpykal desaťminútový osobný trest a je späť v hre. Vhadzuje sa tentokrát v strednom pásme.
36:15
2 : 2
Nitra dala gól!
Hostia predsa len využívajú presilovku. Dve sekundy pred koncom trestu pálil od modrej Morrison, Vošvrda vyrazil pred seba. Od Fabianovej korčule sa puk odrazil k DYLANOVI RICHARDOVI, ktorý nekompromisnou strelou zblízka zavesil pod hornú žrď.
Asistencie: Kenney Morrison, Samuel Buček.
35:03
McCormackovu strelu Mezei napokon netečoval, ale do veľkej miery zaclonil Vošvrdovi. O niekoľko sekúnd na to sa Poprad horko-ťažko oslobodil.
34:34
Blackwater od zadného mantinelu hľadal pred bránou Lantošiho, no jeho prihrávka napokon prenikla až na modrú čiaru. Nitra pásmo udržala.
34:17
Nitra si zahrá prvú početnú výhodu v druhej tretiny. Lukáš Paukovček dostáva dve minúty za podrazenie.
33:24
McCormack skúšal nahadzovať od modrej čiary, no trafil iba protihráčov. Dopredu sa ihneď vysunuli domáci, z pravého kruhu to tvrdou strelou skúšal Belluš, ale Šimboch sa výborne rýchlo presunul.
32:50
Svitanova bekhendová žabka z ľavého kruhu dorazila na Václavovu hokejku, no mladý popradský útočník si ju nedokázal dostatočne spracovať.
32:03
Pupák vysunul po ľavom krídle Fominycha, ktorý však o puk prišiel v súboji pri mantineli. Dopredu sa snažia ihneď ísť domáci.
31:26
Petranovi sa pred bránkoviskom ukázal Jindřich Abdul, ktorý sa aj dotkol letiacej prihrávky, no bol tiesnený a z ťažkej pozície lepšie zakončiť nedokázal.
30:33
2 : 1
Poprad dal gól!
Po rýchlom protiútoku otáčajú domáci skóre. Macíkovi sa na pravom kruhu uvoľnil Paukovček, ktorý urobil polobrat a vrátil späť pred bránkovisko RADOSLAVOVI MACÍKOVI a ten prudkou strelou zblízka prekonal Šimbocha.
Asistencie: Lukáš Paukovček, Daniel Brejčák
30:16
Nitra sa opäť ofenzívne prebúdza. Hostia sa snažia znovu častejšie ohrozovať Vošvrdu, keďže počas dlhočizného oslabenia nemali na to priestor.
29:43
Samuel Buček sa uvoľnil medzi kruhmi, skúšal to rýchlou strelou, ale mieril mimo priestoru bránky.
28:59
Dávid Bondra získal rýchlosť po pravom krídle a zakončoval zblízka. Strela preletela popri žrdi. Medzitým už hrajú hostia v plnom počte.
28:20
Svitana to cez Václava vymýšľal opäť, ten tentokrát predlžoval na Marcela Petrana pred bránku. Jeho okamžitá dorážka spred brány skončila u Šimbocha.
28:09
Svitanovi sa na ľavom kruhu ukazoval Václav, ktorý si ťažko spracúval prihrávku a z prvej zakončovať nedokázal.
27:23
Mezei teraz šikovne rozohral Lantošimu na pravé krídlo, no ihneď k nemu k mantinelu prikorčuľoval Brejčák a vzal mu puk.
26:51
V pokračujúcej presilovke to zatiaľ domácim veľmi nejde. Rozohrávka zlyháva a len krkolomne sa kamzíci dostávajú do pásma.
25:51
1 : 1
Poprad dal gól!
Kamzíci využívajú presilovku o dvoch hráčov a vyrovnávajú. Svitana posunul k pravej žrdi Mlynarovičovi, medzi kruhy si šikovne nakorčuľoval DANIEL BREJČÁK a nekompromisnou strelou z prvej prekonal Šimbocha.
Asistencie: Samuel Mlynarovič, Patrik Svitana.
25:30
Vylučuje sa opäť na hosťujúcej strane. Lane Scheidl dostáva dve minúty za vyhodenie puku a osobný trest 10 minút za nešportové správanie. Veľká možnosť pre Poprad, dvojminútová presilovka o dvoch korčuliarov.
25:21
Strela od modrej čiary z hokejky Ervinga mierila mimo brány, Popradčania ešte na chvíľu získali útočné pásmo, no bude sa vylučovať.
24:48
Kamzíci sa už dostali do presilovkového rozostavenia. Z pravého kruhu zakončoval Patrik Svitana, puk skončil v Šimbochovej lapačke.
24:28
Václavova strela z ľavého kruhu nebola príliš prudká, Šimboch ju však bezpečne vyrazil do rohu klziska.
23:56
Namiesto Vošvrdu musel na krátku chvíľu prísť do bránky Luka Gračnar, keďže Vošvrda prešiel počas hry za modrú čiaru. Poprad medzitým rozbieha svoju presilovku.
23:32
Poprad bude hrať až päťminútovú presilovku. Matúš Rais dostáva trest 5+DKZ za nedovolené bránenie.
23:24
Nitrania vyhrali buly v obrannom pásme a vyrazili do prečíslenia dvoch proti jednému. Buček posunul puk na ľavý kruh Scheidlovi, ktorý okamžite strieľal, no Vošvrda zachránil svoj tím.
23:07
Lantoši prekorčuľoval po pravom krídle, šikovne sa natlačil popri obrancovi a skúsil to z kruhu. Vošvrda puk našiel vo svojej výstroji.
22:15
McCormack sa napokon dostal k puku na modrej čiare a tvrdo vypálil. Jeho delovka bola poriadne tvrdá, ale Vošvrda ju bezpečne vyrazil.
21:34
Patrik Koyš prekorčuľoval po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Následne aj šiel do dorážky, no nitriansky gólman bol znovu pripravený. Potom Koyš pri zadnom mantineli inkasoval tvrdý hit a vyzeralo to naozaj bolestivo.
20:52
Obrovskú šancu mal k dispozícii po Heizerovej strane Takáč, ktorý sa ocitol pri odrazenom puku pred bránkou, no musel si ho stiahnuť bekhendom. Šimboch sa stihol rýchlo pripraviť a bezpečne zachytiť.
20:37
Hra sa presunie do obranného pásma Nitry po zakázanom uvoľnení. Blackwater už nedokázal puk spracovať.
20:18
Brejčák zachytil puk na modrej čiare a posielal ho okamžite na bránku. Nejakí domáci hráči tam aj clonili, ale napokon Šimboch zasahovať nemusel.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina priniesla zaujímavý hokej, videli sme pár dobrých šancí na oboch stranách. Úspešnejšia bola však Nitra, v 18. minúte ju poslal do vedenia Rapáč.
Druhá tretina sa začne približne o 16:53.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:57
Pupákovo nahodenie od modrej čiary znamená zakázané uvoľnenie, uvidíme ešte vhadzovanie pred Šimbochom.
19:07
Bondra vysunul Abdula, ktorý nahodil puk na bránu, no gólman Šimboch bezpečne strelu prikryl.
18:22
Kozák asi až príliš vymýšľal s pukom, dostal sa s ním do rohu klziska, no tam mu ho nitrianski obrancovia vypichli.
17:39
0 : 1
Nitra dala gól!
Hostia veľmi rýchlo využívajú presilovú hru. Nitra vyhrala buly v pásme, od modrej čiary nastrelil puk Morrison, Vošvrda vyrazil pred seba a zo vzduchu trafil puk úspešne BRANISLAV RAPÁČ a otvoril skóre.
Asistencie: Kenney Morrison, Dylan Richard.
17:32
Presilovku si pre zmenu zahrajú hostia. Radoslav Macík dostáva dve minúty za podrazenie.
17:05
Šimboch trochu zaváhal pri zadnom mantineli, Macík to urobil šikovne, získal puk a dával ho dozadu na ľavý kruh Takáčovi, ktorý mal veľkú časť odkrytej brány pred sebou, no netrafil.
16:18
Na modrej čiare napriahol Ťavoda. Jeho prudká rana bola napokon blokovaná a skončila na zadnom mantineli.
15:38
Scheidl naskočil ihneď na ľad, dopredu ho podporili Rapáč s Lantošim, no napokon však Vošvrdu výrazne neohrozili.
15:18
Salija od modrej nahadzoval pred bránku, kde prekorčuľoval Heizer, no veľmi Šimbochovi neznepríjemnil situáciu.
14:47
Bondra sa pretláčal popri mantineli, no jeho nahodenie napokon skončilo len na striedačke Nitry.
14:19
Svitana posunul puk Mlynarovičovi na pravý kruh, Mlynarovičovo zakončenie príklepom skončilo na Šimbochových betónoch.
13:28
Presilovku budú hrať Popradčania. Za nedovolené bránenie dostáva dve minúty Lane Scheidl.
12:41
Perfektná šírková prihrávka Bondru na Zagrapana medzi kruhy bola naozaj účinná, Zagrapan sa dostal do veľkej šance, no zblízka nastrelil iba do hrude pozorného Šimbocha, ktorý situáciu zachránil.
11:54
Lantoši dokázal vybojovať puk v rohu klziska po súboji s Brejčákom, prekorčuľoval poza bránu a snažil sa popri žrdi zasunúť puk. Vošvrda však ihneď pritlačil svoj betón.
11:10
Rapáč si spracoval prihrávku v útočnom pásme, dlho však puk na svojej hokejke nepodržal, domáci ho poslali do strednej tretiny.
10:36
Dávid Bondra následne nepríjemne telom dohral Matúša Raisa. Nitriansky obranca vyzerá byť v poriadku, už odchádza na striedačku.
10:28
Riskantná Abdulova prihrávka cez stredné pásmo neprešla na Bondru, Nitrania však rýchlo hru otočiť nedokázali.
09:38
V závere presilovky Brejčák hľadal Mlynaroviča, nebola to úplne presná prihrávka. Hostia sa ubránili a bezpečne poslali puk preč. Môžu tak v pokoji prestriedať.
08:40
Nitrianska kontra, ktorú potiahol Róbert Lantoši skončila strelou. Nebola presná, následne sa však Lantoši ocitol v nebezpečnej šanci pred bránkou, ale opäť Vošvrdu neprekvapil.
08:15
Salija už bol vo výhodnej pozícii na modrej čiare, no napokon si prihrávku spracovať nedokázal. Domácim sa zatiaľ nepodarilo postaviť presilovkový formát.
07:38
Nitriansky kapitán Branislav Mezei dostáva dve minúty za seknutie. Popradská presilovka začne za 13 sekúnd.
07:03
Scheidl prišiel o puk pri mantineli, získali ho domáci hokejisti a nekompromisne ho poslali preč z pásma.
06:28
Domáci získali buly v pásme, potom ho vyhral Heizer a ihneď ho nastrelil na bránku. Šimboch bol asi chvíľu prekvapený, no znovu puk ukryl u seba.
06:14
Popradčanom sa podarilo vyhodiť puk, v následnom založení ostal mierne zabudnutý na ľavom krídle Judd Blackwater. Spracoval si puk a z kruhu vystrelil. Pre Vošvrdu to bola jednoduchá práca.
05:51
Nitra bude hrať presilovú hru. Brankár Tomáš Vošvrda dostáva dve minúty za hákovanie, trest si odsedí Belluš.
05:17
Joona Erving si spracoval prihrávku na modrej čiare a švihom okamžite posielal puk na bránu. Šimboch bol pripravený, nik mu neclonil, a tak bezpečne zachytil strelu lapačkou.
04:52
Dopredu sa potom presunuli znovu kamzíci, od modrej čiary Ťavoda preveril hosťujúceho gólmana. Jeho strelu príklepom nitriansky brankár bezpečne zachytil. Od začiatku vidíme veľmi svižný hokej, prvé štyri minúty sa hralo bez prerušenia.
04:28
Richard sa snažil prihrávkou z ľavého kruhu nájsť Bučeka, ktorý korčuľoval medzi kruhy, ale tam bola dvojica domácich hráčov.
03:49
Václav šikovne naservíroval na pravý kruh Mlynarovičovi, ktorý bol vo výhodnej streleckej pozícii. Puk sa Šimbochovi odrazil, no napokon ho získal späť pre seba.
03:15
Blackwater získal puk po menšej chybičke Ervinga a posielal ho okamžite pred bránku, kde bol Slovák, no napokon si pas nespracoval.
02:50
Fominych si spracoval ešte prihrávku od Rácza na ľavom krídle, ale o puk vzápätí v útočnom pásme prišiel.
02:24
Radoslav Macík si spracoval prihrávku na pravom kruhu a snažil sa pretlačiť cez protihráča, no napokon mu to veľmi nevyšlo.
01:51
Pätoprstý si spracoval prihrávku za ľavým kruhom a nahodil ho opäť po zadnom mantineli pre Rapáča.
01:12
Šikovná a tvrdá delovka z hokejky Matúša Raisa bola tečovaná, Vošvrda šiel na kolená, no nevedel na sto percent, kde sa puk odrazil.
00:48
Strela Samuela Takáča spoza hráča preletela popri bráne a skončila na zadnom mantineli.
00:17
Na úvodnom vhadzovaní uspeli hokejisti Nitry, no dopredu sa vďaka rýchlemu protiútoku dostali domáci. Mlynarovič však o puk za bránou prišiel.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Pred zápasom klub ocenil dlhoročného hlásateľa Františka Sučka, ktorý mal v priebehu tohto týždňa narodeniny. Ku gratuláciám sa pripájame aj my. Popradčania sa predstavia v modrých dresoch, Nitrania v bielych.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Vošvrda (Gračnar) – Petran, Brejčák (A), Salija, Ťavoda, Erving, Kozák, Fabian (C) – Svitana (A), Mlynarovič, Václav – Takáč, Paukovček, Koyš – Abdul, Zagrapan, Bondra – Belluš, Heizer, Macík

HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei (C), McCormack, Rais, Morrison, A. Sloboda, Pupák (A), Rácz, Šiška – Blackwater, Slovák (A), Lantoši – Scheidl, Richard, Buček – Pätoprstý, Bortňák, B. Rapáč – Fominych, Čaládi, Hrušík

Rozhodca: Korba, Nikolić – Jobbágy, Stanzel.
Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 14. kola Tipsport ligy, v ktorom HK Poprad na domácom ľade privíta HK Nitra. Stretnutie sa začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

HK Poprad
Popradskí hokejisti v piatok neabsolvovali zápas, keďže v utorok cestovali do Budapešti, kde s domácim MAC neodohrali víťazný zápas. V stretnutí dvakrát viedli, ale napokon súperovi podľahli 3:2. Naposledy sa Popradčania na domácom ľade predstavili presne pred týždňom. Dukle Trenčín podľahli 0:3. Predtým mali vydarenú sériu výhier, zdolali aj Banskú Bystricu 5:2. Momentálne patrí hokejistom Popradu 7. miesto so ziskom 25 bodov a skóre 35:27. Na vedúci Zvolen strácajú kamzíci deväť bodov.

HK Nitra
Nitrianski hokejisti odohrali v piatkovom 13. kole západoslovenské derby proti Novým Zámkom. Iskrilo sa na ľade a aj medzi striedačkami oboch tímov. Samotný zápas lepšie zvládla domáca Nitra, ktorá zdolala Nové Zámky 5:3, i keď v 35. minúte prehrávala ešte 2:3. Nitrania sa aj vďaka tejto a aj vďaka predchádzajúcim víťazstvám nad DVTK 1:3 a nad Detvou 5:6 po nájazdoch dostali zo siedmej pozície na aktuálnu štvrtú. Corgoni majú na konte 26 bodov a skóre 47:36 a na prvý Zvolen strácajú osem bodov.

Medzi Nitrou a Popradom je v tabuľke len jednobodový rozdiel, a tak niečo o nasledujúcom meraní síl môžu napovedať aj výsledky z minulej sezóny. Vo vzájomných zápasoch v minulom ročníku boli až na jeden zápas úspešnejší Nitrania. Tí zvíťazili nad Popradčanmi 3:4 po nájazdoch, 3:1, 3:4, 3:2, 2:4 a 4:1. Poprad si pripísal jednu výhru, a to 3:4 po nájazdoch.

Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.