Tipsport liga

12. kolo, Číslo zápasu 69 (Základná časť) ZŠ Nové Zámky 1047 divákov
Máme tu koniec stretnutia, ktorý možno označiť ako divácky atraktívny. Mali sme možnosť vidieť množstvo šancí na oboch stranách, ale radosť ostane na strane Nových Zámkov. Tie dokázali zdolat Budapešť tesne 3:2. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek.
Koniec zápasu.
58:57
Hostia v plnom počte.
58:00
Do konca riadneho hracieho času ostávajú posledné dve minúty.
57:52
Domáci hokejisti sa už usadili v útočnej tretine, kde sa snažia držať puk.
56:57
Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Tomáš Klempa – 2 min., podrazenie).
55:04
Puk sa nachádza v obrannom pásme Nových Zámkov, odkiaľ sa domáci hokejisti budú snažiť niečo vymyslieť smerom dopredu.
54:41
Do obrovskej príležitosti sa dostal Langkow, ktorý ani nadvakrát nedokázal prekonať pripraveného Andreja Košarišťana. Nasleduje vhadzovanie po jeho pravici.
53:37
Puk sa dotkol stropu, a tak bude nasledovať vhadzovanie pred bránou Miklósa Rajnu.
52:29
Henrich Ručkay sa pokúsil prekonať gólmana. Jeho strelecký pokus bol pravdepobne ešte tečovaný, pretože skončil až na ochrannej sieti. Nasleduje krátka reklamná prestávka.
51:23
Dlhšiu dobu sa teraz hraje bez prerušenia a sledujeme zaujímavý hokej z hora dolu.
50:41
Puk sa nachádza za bránkou Nových Zámkov, kde domáci hokejisti zbierajú cenné sekundy.
49:54
Burt vyslal strelu od modrej čiary, ale tento pokus bol skôr vhodný na teč, ale pred bránou sa nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov.
48:51
Novák sa rozhodol zakončiť od modrej čiary. Miklós Rajna vôbec netušil, kde strela smeruje. Síce ju nevidel, ale rozhodne ju počul. Tento strelecký pokus opečiatkoval brvno jeho bránky.
48:20
Domáci sa po ďalšom inkasovanom góle viac sústredia na defenzívu, kde sa však dopúšťajú množstva chýb.
47:43
Puk sa nachádza na polovici Budapešti, odkiaľ sa budú snažiť hostia niečo vymyslieť smerom dopredu.
47:01
Odnoga teraz prihral puk presne na hokejku svojmu spoluhráčovi, ale rukou, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
46:33
Puk sa nachádza v obrannom pásme Nových Zámkov, kde si hostia vytvárajú menší tlak.
45:51
3 : 2
Budapešť dáva gól!
Tomáš Klempa spoza bránky našiel voľného Jesseho Dudása, ktorý možno aj nechcene prihral puk na hokejku výborne postaveného JAREDA BROWNA, ktorý už len zasunul puk do prázdnej bránky. Stav stretnutia je 3:2! Asistencie: Jesse Ray Dudás, Tomáš Klempa.
45:09
Hostia v plnom počte.
44:51
Domáci sa počas celej presilovej hry motali v útočnom pásme, kde si však nevypracovali žiadny strelecký pokus.
43:26
Domáci v plnom počte. Pokračovať budú v presilovej hre, ktorá bude trvať viac ako minútu a pol.
43:09
Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Mátyás Odnoga – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade).
42:26
Máme za sebou prvú polovicu Urbanového trestu, počas ktorej sme nič zaujímavé nevideli. Puk sa nachádza až za bránou Budapešti.
41:26
Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Tomáš Urban – 2 min., sekanie).
40:34
Orban teraz zamestnal Košarišťana, ale len strelou, s ktorou nemal najmenší problém. Nasleduje vhadzovanie v útočnom pásme hostí.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine sme videli ďalšie dva kúsky. Po jednom na každej strane, a tak je stav stretnutia po druhej tretine 3:1! My sa vám opäť hlásime po prestávke, ktorá bude trvať približne 15 minút.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:00
Do konca druhej tretiny ostáva posledná minúta.
37:36
Puk sa nachádza v obrannom pásme Budapešti, kde si ho medzi sebou vymieňajú práve hráči hosťujúceho celku.
36:53
Tomáš Klempa teraz vletel do útočného pásma, ale Andrej Košarišťan jeho prudké zakončenie vyrazil na ochrannú sieť.
36:15
Domáci hokejisti teraz nešťastne striedali, a tak mohli hostia skórovať v prečíslení. Dobre sa však vrátil jeden z domácich hráčov, ktorý zachytil rozohrávku súpera.
35:45
Hostia boli dlhšiu dobu usadení v útočnom pásme, z ktorého sa však sami vytlačili.
34:13
3 : 1
Budapešť dáva gól! Jared Brown získal puk v strednom pásme a priviezol ho do toho útočného. Po svojej ľavej ruke mal voľného TOMÁŠA KLEMPU, ktorému okamžite prihral puk presne na hokejku, a ten presne zakončil. Stav stretnutia je 3:1! Asistencia: Jared Brown, Jesse Ray Dudás.
33:22
Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Andrej Hatala – 2 min., sekanie).
32:32
Martin Jakúbek sa snažil šikovnou kľučkou oklamať Miklósa Rajnu. Podarilo sa mu ho položiť na ľadovú plochu, ale v kľúčovom momente netrafil prázdnu bránu z väčšieho uhlu. Stav duelu tak ostane nezmenený.
32:32
Martin Jakúbek bol vo svojom brejku faulovaný, a tak budeme svedkami trestného strieľania v prospech Nových Zámkov.
32:03
Oba celky hrajú už v plnom počte.
31:20
3 : 0
HC Nové Zámky dali gól!
JURAJ JURÍK si prevzal prihrávku od Adama Zbořila. Následne sa rýchlo presunul pred bránu súpera, kde mal dostatok priestoru k tomu, aby zasunul puk za chrbát Miklósa Rajnu. Tento gól mu už nikto nezoberie. Stav duelu je tak 3:0! Asistencie: Adam Zbořil, Miroslav Zaťko.
31:19
Hostia v plnom počte.
30:50
Andersons sa snažil využiť to, že Miklós Rajna toho veľka nevidel, ale videl dostatočne na to, aby zachytil jeho prudkú strelu od modrej čiary. Nasleduje vhadzovanie.
30:03
Hoci dvojnásobnému vylúčeniu bude pokračovať hra piati proti štyrom v prospech Nových Zámkov.
30:03
Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jared Brown – 2 min., hrubosť).
30:03
Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Patrik Rogoň – 2 min., hrubosť).
29:19
Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Krisztián Nagy – 2 min., faul kolenom).
28:40
Andrej Košarišťan nemá až tak veľka zákrokov v dnešnom zápase, ale teraz zasahovať musel po streleckom pokuse jedného z hráčov hostí. Nasleduje vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
27:36
Nejezchleb posielal puk na Radima Hrušku, ktorý však ďalší kúsok do siete súpera nepridá. Túto prihrávku sa mu nepodarilo zachytiť.
26:24
Ordzovenský nahodil puk z ľavej strany na bránu súpera, kde sa ho snažil tečovať Tomáš Urban. Miklós Rajna si na svoje konto pripíše dôležitý zákrok.
26:18
Hostia v plnom počte.
25:23
Ordzovenský nedokázal zachytiť pu na útočiacej modrej čiare, a tak sa hosťom opäť podarilo oslobodiť.
24:56
Henrich Ručkay zakončil po prihrávke svojho spoluhráča, ale jeho delovka skončila len u brániaceho hráča. Hostia sa dokázali oslobodiť a rýchlo prestriedať.
24:18
Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jared Brown – 2 min., sekanie).
23:08
Štrauch presnou prihrávkou našiel lepšie postaveného Nejezchlebu, ktorý okamžite poslal puk medzi tri žrde. Jeho pokus dokázal Miklós Rajna vyraziť za vlastnú bránu.
22:09
Bodó sa prezentoval veľmi prudkou prihrávkou, ktorú nemal šancu jeho spoluhráč zachytiť na útočnej modrej čiare. Hostia sa sami pripravili o šancu ohroziť gólmana.
21:31
Domáci stále držia puk v útočnom pásme, ale nedarí sa im dostať do vážnejšej príležitosti.
21:09
Juraj Jurík dokázal po dorážke skórovať, ale hlavný rozhodca po konfrontácií s hosťujúcim kapitánom gól neuznal. Veľká škoda pre Nové Zámky.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Máme za sebou prvých dvadsať minút. Zápas zatiaľ možno označiť ako jednostrannú záležitosť. Domáci si vytvorili množstvo šancí, ktoré dokázali zúžitkovať na vsietenie dvoch zásahov. Výsledok je tak po prvej tretine 2:0. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:00
Do konca prvej tretiny ostáva posledná minúta.
18:20
Hostia v plnom počte.
17:21
Rogoň sa ocitol úplne sám pred brankárom, ktorého sa pokúsil prekonať blafákom. Rajna sa nenechal oklamať a jeho pokus zachytil.
17:04
Puk sa nachádza za bránou Nových Zámkov, odkiaľ sa domáci hokejisti pokúsia niečo vymyslieť smerom dopredu.
16:20
Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Ákos Szigeti – 2 min., sekanie).
15:24
Bodó teraz šikovne prihral pred bránu súpera, kde však nikto z jeho spoluhráčov nereagoval na jeho úmysel. Pri puku sú už domáci borci.
14:51
2 : 0
HC Nové Zámky dali gól!
Andreas Štrauch prihral puk za bránu, kde sa nachádzal Richard Nejezchleb. Ten okamžite našiel na pravej strane voľného RADIMA HRUŠKU, ktorý si ešte vylepšil pozíciu a následne presne zakončil medzi betóny. Využitá presilovka znamená zmenu stavu. 2.0! Asistencie: Richard Nejezchleb, Andreas Štrauch.
14:33
Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Scott Macaulay – 2 min., krosček).
13:52
1 : 0
HC Nové Zámky dali gól!
Miroslav Zaťko vyhodil puk z vlastnej tretiny, pre ktorý si nakorčuloval ADAM ZBOŘIL. Priviezol ho až do útočného pásma, odkiaľ zakončil presne nad rameno bezmocného gólmana. Stav stretnutia je 1:0! Asistencia: Miroslav Zaťko.
13:23
Nejezchleb skúsil zakončiť spoza brániaceho hráča, ale prestreliť sa mu ho nepodarilo.
12:21
Langkow spätnou prihrávkou našiel pred bránou voľného Bodá, ktorý z prvej zakončil. Košarišťan mal teraz šťastie, že puk len o kúsok minul pravú žrď.
11:50
Pápa získal puk v útočnom pásme a následne sa ho snažil posunúť pred bránu, kde mu korčuloval spoluhráč. Ten sa k puku nedostal po včasnom zákroku brániaceho hráča.
11:31
Už to vyzeralo tak, že sa domácim podarí dostať do útočnej tretiny, ale ich snahu prerušil čiarový rozhodca, ktorý si všimol ofsajdové postavenie.
10:46
Boli sme svedkami ďalšieho zakázaného uvoľnenia, no tentoraz sa previnili domáci hráči. Hra sa tak presunie pred bránu Nových Zámkov.
10:28
Dobrú príležitosť nevyužil Hain, ktorý z dobrej pozície nedokázal prekonať dobre chytajúceho Rajnu, ktorý jeho pokus vytesnil na ochrannú sieť.
10:08
Boli sme svedkami nepresnej prihrávky hráča hostí, po ktorej puk smeroval cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia. Nasleduje vhadzovanie v obrannom pásme Budapešti.
09:20
Štrauch sa snažil pred modrou čiarou nájsť dobre postaveného Nejezchlebu, ale jeho prihrávka nebola ideálna. Puk zachytil brániaci hráč.
08:46
Juraško sa pokúsil opäť ohroziť gólmana súpera strelou od modrej čiary. Puk prešiel cez niekoľkých brániacich hráčov až k Rajnovi, ktorý puk zachytil svojím betónom.
08:07
Hostia si teraz nerozumeli pri zakladaní útočnej akcie, pretože útočiaci hráč sa ocitol v útočnom pásme skôr ako puk. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme, ale až po reklamnej prestávke.
07:00
Máme za sebou prvých sedem minút a musíme konštatovať, že domáci celok je zatiaľ jednoznačne lepším tímom. Vytvárajú si množstvo dobrých priležitostí a je len otázka času kedy sa im podarí skórovať.
06:49
Ručkay získal puk za bránou súpera. Prihral ho na modrú čiaru, kde bol na strelu pripravený Hain. Jeho prízemný pokus veľmi neohrozil Rajnu, ktorý puk bez problémov chytá.
06:23
Hostia v plnom počte.
05:41
Do dobrej streleckej pozície sa dostal Štrauch, ktorý neprekonal pozorného Rajnu. Puk do brány sa snažil doraziť Patrik Kudla, ktorý však netrafil odkrytú bránku súpera. To bola šanca!
05:02
Domáci sa už usadili v útočnej tretine, kde roztočili svoj presilovkový kolotoč. Nechajme sa prekvapiť, či sa im ju podarí využiť.
04:23
Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Cameron Burt – 2 min., hákovanie).
03:57
Juraj Jurík nepresne prihral v útočnom pásme, a tak prekazil prečíslenie svojho tímu. Nové Zámky napokon nezakončili a o puk prišli.
03:07
Puk sa nachádza v obrannom pásme Budapešti, kde si ho medzi sebou vymieňajú práve hokejisti hosťujúceho celku.
02:32
Streleckým pokusom od modrej čiary sa prezentoval Dudás, ale jeho tvrdá strela skončila mimo brány.
01:48
Hokejisti Budapešti si teraz nerozumeli v strednom pásme, a tak len odovzdali puk súperovi a rýchlo vystriedali.
01:01
Juraj Jurík nahodil puk do útočného pásma, kde ho však zachytil brániaci hráč.
00:21
Orban sa pokúšal o dorážku, ale skackajúci puk nedokázal trafiť z prvej. Puk má vo svojej moci Košarišťan a bude tak nasledovať vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Novák, Juraško, Hatala – Nejezchleb, Hruška, Štrauch – Ručkay, Zbořil, Jurík – Bajtek, Urban, Rogoň – Jakúbek, Fábry, Ondrušek

MAC Budapešť: Rajna – Macaulay, Pozsgai, Garát, Burt, Dudás, Vokla, Fejes, Pápa – Dansereau, Brown, Klempa – Szigeti, Nagy, Odnoga – Bodó, Langkow, Orban – Kreisz, Majoross

Rozhodca: Lokšík, Novák – Šefčík, Tvrdoň.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na zápas 12. kola Tipsport ligy, kde domáce Nové Zámky privíta na svojom štadióne Budapešť. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

HC MIKRON NOVÉ ZÁMKY:

Hokejisti tohto celku zažívajú peknú sezónu, keď sa po dvanástich zápasoch nachádzajú na skvelej tretej priečke so ziskom 27 bodov. To sa im podarilo po ôsmych víťazstvách, jednej výhre po predĺžení, jednej prehre po predĺžení a dvoch porážkach po riadnej hracej dobe. Svojím súperom dovedna nastrieľali 34 gólov a len 18 inkasovali, čo z nich robí najlepší brániaci tím ligy. Naposledy hostili na vlastnom ľade Trenčín, ktorý po dvoch góloch Bajteka, jedno góle Hrušku a Zbořila zdolali 4:2.

MAC BUDAPESŤ:

Nováčik súťaže by si na začiatku sezóny určite prial, aby bol v súčastnosti lepšie postavený v tabuľke. Hráči Budapešti aktuálne figurujú na poslednej 12. priečke so ziskom 11 bodov. Na svojom konte majú dve víťazstvá, jednu výhru po predĺžení, tri prehry po predĺžení a až sedem prehier v riadnej hracej dobe. V tejto sezóne nastrieľali len 29 gólov, čo z nich robí naopak tím s najhoršou útočnou silou. Hoci nazbierali dovedna len 11 bodov, tak ťahajú dvojzápasovú sériu víťazstiev. Po tom, čo porazili Slovensko U20, tak dokázali zdolať aj Miškolc na ich ľade 3:2 po predĺžení.

Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.