Tipsport liga

11. kolo, Číslo zápasu 65 (Základná časť) ZŠ Nové Zámky 1732 divákov
Hokejisti Nových Zámkov získavajú do tabuľky ďalšie tri cenné body. O víťazstve nad Trenčínom rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali pomerom 3:0. V záverečnom dejstve ešte vykresal iskričku nádeje pre hostí Patrik Luža, no definitívne zlomil súpera presný zásah Adama Zbořila. Posledné slovo v zápase mali napokon predsa len hostia, keďže sedem sekúnd pred koncom skóroval Ondrej Mikula. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok dnešného večera.
Koniec zápasu.
59:53
4 : 2
Trenčín dal gól!
Posledné slovo v dnešnom meraní síl mali napokon hostia z Trenčína. Tí dokázali využiť presilovú hru. Od modrej čiary vystrelil Branko Radivojevič a ONDREJ MIKULA šikovne tečoval puk za chrbát Andreja Košarišťana. Asistencie: Branko Radivojevič a Patrik Luža.
59:32
Michal Novák v samotnom závere stretnutia zhodil rukavice a zložil na zem Jána Pardavého. Následne mu uštedril ešte nejaké údery a dostáva vyšší trest do konca stretnutia. Trenčiansky hokejista pre zmenu len dve minúty za hrubosť.
58:44
V priestore medzi kruhmi si počkal na krížnu prihrávku od spoluhráča Tomáš Urban. Takým golfovým úderom pohotovo vystrelil, ale puk nasmeroval mimo troch žrdí hosťujúcej svätyne.
58:00
Adam Zbořil sa dostal do dvoch zakončení v priebehu pár sekúnd. Najskôr bola jeho strela zblokovaná a následne vyprášil aj on betóny trenčianskeho brankára Mareka Šimka.
57:31
Henrich Ručkay má stále dostatok síl. Tentokrát bol dravejší než obrancovia hostí, dostal sa do koncovky z pravého kruhu. Takisto však mieril len do betónov Mareka Šimka, ktorý si nedokázal udržať čisté konto.
56:45
Marek Šimko si pripísal na konto dobrý zákrok pravým betónom. Hra pokračovala ďalej, až pokiaľ neprišlo na rad ďalšie zakázané uvoľnenie hráčov z južného Slovenska.
55:24
Zápas sa prakticky už len dohráva. Trenčanom dnešné stretnutie vôbec nevyšlo a po šiestich výhrach v rade podľahnú Novým Zámkom. Tie tak potvrdzujú vynikajúci úvod do nového ročníka.
54:36
Tomáš Urban si nakorčuľoval pred bránu súpera. Tam čakal na krížnu prihrávku od svojho spoluhráča, ale napokon sa do zakončenia nepredral. Obranné povinnosti si splnil obranca Matúš Holenda.
54:07
Krátko po strelení štvrtého gólu sa domáci hokejisti previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Milan Jančuška reaguje na túto situáciu oddychovým časom, ktorý si na rozdiel od Petra Oremusa neminul.
53:28
4 : 1
HC Nové Zámky dali gól!
Dovolím si tvrdiť, že o majiteľovi troch bodov je rozhodnuté. Trenčania stratili puk vo vlastnom obrannom pásme, Miroslav Zaťko ho posunul na ADAMA ZBOŘILA a ten parádnou strelou švihom prekonal Šimka. Asistencia: Miroslav Zaťko.
52:00
Andrej Košarišťan išiel von z brány, no nebol práve najistejší. Jozef Švec sa takmer dostal k puku. Následne sa hra odvíja pri mantineli, kde sa hráči zoradili do postavenia pripomínajúcom rugby.
51:36
V závere presilovke ešte dvakrát pálil z úctivej vzdialenosti Branko Radivojevič, no jeho pokusy neboli nebezpečné. Teraz už hráme v plnom počte a píska sa kvôli ďalšiemu ofsajdu hostí.
50:52
Nevydarenú presilovku hostí dokumentuje aj tento ofsajdový verdikt. Vhadzovať sa bude v strednom pásme a Trenčania lacno prichádzajú o cenné sekundy v početnej výhode.
50:29
Od modrej čiary prudko pálil Matúš Holenda, ale jeho projektil trafil len zadný mantinel. Následne sa dostali k puku zverenci Milana Jančušku a dostali ho ďaleko od brány Andreja Košarišťana.
49:47
Trenčanom zatiaľ absolútne nevychádza ponúknutá presilová hra. Domáci hokejisti sa už trikrát dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary. Puk je až za bránou Mareka Šimka.
49:15
Richard Nejezchleb sa vrátil z trestnej lavice, ale dlho sa na hracej ploche neohrial. Previnili sa totiž voči pravidlám krosčekom, a tak na dve minúty oslabuje svoje mužstvo.
48:31
Pekná akcia na strane domácich. Miroslav Zaťko presnou prihrávkou našiel v dobrej pozícii Juraja Juríka. Ten mohol sám strieľať, no ešte hľadal lepšie postaveného Adama Zbořila. Ten bol však bránený.
47:47
3 : 1
Trenčín dal gól!
Hostia predsa len dokázali skorigovať skóre dnešné stretnutia. Branko Radivojevič dostal veľa priestoru na pravej strane, krížnou prihrávkou našiel PATRIKA LUŽU a ten strelou z prvej prekonal Andreja Košarišťana. Asistencie: Branko Radivojevič a Martin Rýgl.
46:55
Na ľade teraz splynuli vášne. Hlavní rozhodcovia vzniknutú situáciu riešia vylúčením na oboch stranách. Menší trest za hrubosť dostávajú Jozef Švec a Richard Nejezchleb. Hráme vo formáte štyroch proti štyrom.
46:25
Teraz sme videli veľkú šancu hostí. Ondrej Mikula našiel na ľavej strane Tibora Vargu, no ten mieril do betónov domáceho brankára. Na druhej strane kryje Marek Šimko skrytú strelu Andreasa Štraucha.
46:03
Brankárske štatistiky si vylepšuje aj Marek Šimko, ktorý kryje strelu od modrej čiary. Po jeho zákroku nasleduje v Nových Zámkoch reklamná prestávka, čo je šanca na oddych či udelenie taktických pokynov.
45:37
Na ľade máme opäť prvú útočnú formáciu hosťujúceho mužstva. Po prihrávke Borisa Sádeckého strieľal od modrej čiary Martin Rýgl, ale s jeho pokusom nemal domáci brankár najmenšie ťažkosti.
45:00
Máme za sebou presne päť minút tretej tretiny. Trenčínu sa zatiaľ nepodarilo skórovať a teraz sa dokonca bude vhadzovať v jeho obrannom pásme po zákroku Mareka Šimka.
43:31
Peter Sojčík poslal puk pred bránu súpera. Trošku so šťastím sa k nemu dostal Branko Radivojevič, ale zakončenie trenčianskeho kapitána z tesnej blízkosti dokázal zneškodniť brankár Košarišťan.
43:11
Domáci hokejisti sa dostali do ďalšieho prečíslenia. Akciu dvoch proti jednému zakončoval strelou z ľavej strany zrejme Patrik Rogoň, ale mieril len do betónov striedajúceho Mareka Šimka.
42:25
Marek Hecl vyslal viac-menej propagačnú strelu na brankára Andreja Košarišťana. Ten chytil puk do svojej lapačky, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
41:38
Od modrej čiary to vyskúšal Lukáš Bohunický, ale puk neprešiel až k domácemu brankárovi. Následne sa Nové zámky nepresadili ani v brejkovej situácii – Trenčín už teraz otvára hru.
41:07
Hra sa presťahuje pred Andreja Košarišťana, pretože domáci hokejisti sa previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Na ľade registrujeme už tretiu útočnú formáciu hostí.
40:24
Na začiatku tretej tretiny sa črtala šanca na brejk pre domácich, ale Richard Nejezchleb neadresoval presnú prihrávku na Andreasa Štraucha. Následne museli zeleno-bieli opustiť útočné pásmo.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine sme sa gólu nedočkali. Trenčín mal síce herne navrch, no vypracoval si veľmi málo čistých šancí, ak vôbec nejakú. Naopak, môže byť ešte rád, že v samotnom závere zlyhali v koncovkách Adam Zbořil a najmä Patrik Rogoň. Po štyridsiatich minútach tak Nové Zámky naďalej vedú 3:0 a smerujú za ďalším víťazstvom v prebiehajúcej sezóne.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:27
Chyba Mareka Šimka zostáva nepotrestaná. Trenčiansky brankár stratil puk za vlastnou bránou. Šikovný Tomáš Urban ho následne poslal do bránkoviska, ale v stopercentnej šanci nepochopiteľne zlyhal Patrik Rogoň.
39:00
V tejto chvíli sa začína posledná minúta druhej tretiny. Vyzerá to tak, že v nej gól neuvidíme, a tak si Nové Zámky ustrážia svoje na pohľad komfortné trojgólové vedenie. Zatiaľ dominujú priebehu duelu.
38:25
Po dlhšom čase sa niečo snažili vymyslieť aj hostia. Peter Ölvecký prihrávkou z pravej strany hľadal skúseného Petra Sojčíka, ale ten bol dobre bránený domácimi obrancami.
37:13
Ďalšie prečíslenie na strane domáceho tímu počas vlastného oslabenia. Peter Ordzovenský zobral zodpovednosť na svoje plecia, ale z tesnej blízkosti našiel len pripraveného brankára súpera.
36:29
Nové Zámky mohli vo vlastnom oslabení skórovať. Najskôr im nevyšla situácia dvoch proti jednému, no akcia pokračovala ďalej. Strelu Miroslava Zaťka vyrazil Marek Šimko iba pred seba, no následne sa zaskvel pri dorážke českého útočníka Adama Zbořila.
35:54
V úvodnej časti presilovej hry dvakrát strieľal od modrej čiary Patrik Luža. V prvom prípade dobre zasiahol Andrej Košarišťan, no a v tom druhom si trenčiansky obranca nepotykal s presnosťou.
35:22
Trenčín dostáva ďalšiu šancu na strelenie kontaktného gólu. Na trestnú lavicu odchádza Martin Jakúbek, ktorý si voči pravidlám pomohol hákovaním.
34:43
Hostia totálne prepadli v defenzíve a môžu ďakovať domácim hráčom, ktorí zbytočne váhali s koncovkou. Peter Ordzovenský mohol zakončovať už aj sám, ale zbytočne hľadal obsadeného spoluhráča.
34:22
Tretí útok hostí sa dostal do útočného pásma, ale po prihrávke Mária Bližňáka najskôr nedosiahol na puk Tibor Varga a následná koncovka Ondreja Mikulu nesmerovala do priestoru troch žrdí.
33:36
Filip Bajtek je dnes pri streleckej chuti. Teraz sa mu naskytala šanca na skompletizovanie hetriku, ale domáci hokejista prudkou strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie trafil len zadný mantinel.
32:49
Milan Bartovič nemohol ísť do útočného pásma, pretože bol signalizovaný ofsajd hosťujúceho celku. Každopádne, vylúčený Martin Rýgl sa už vrátil na ľadovú plochu a Trenčín hrá opäť v pätici.
32:18
Tentokrát už Marek Šimko dobre zasiahol po bekhendovom zakončení Patricka Kudlu. Následne sa dokázali Trenčania oslobodiť a posielajú na ľad čerstvé sily. Rovnako tak robí aj domáci Milan Jančuška.
31:44
Domáci kombinujú v útočnom pásme, ale zatiaľ tomu chýba vyššia početnosť streľby. Celkovo mal Marek Šimko po svojom príchode na ľadovú plochu zatiaľ veľmi málo práce.
31:13
Martin Jakúbek dostal zásah hokejkou do tváre, čo neuniklo pozornosti hlavných rozhodcov. Druhýkrát v zápase si tak sadá na lavicu hanby obranca Martin Rýgl.
30:53
Na druhej strane sa nepodarilo zakončiť trenčianskym hokejistom. Vojaci sa zatiaľ trápia v koncovke a vyzerá to tak, že nenadviažu na víťazstvá s Detvou či maďarským Miškovcom.
30:22
Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Po prihrávke Patrika Rogoňa sa črtala šanca pre Tomáša Urbana, ale nová posila novozámockého tímu nedokázala v rýchlosti presne zakončiť.
29:40
Teraz sme videli útočné akcie na oboch stranách. Najskôr sa neujalo nahodenie Branka Radivojeviča a následne strelou spoza obrancu neuspel ani útočník prvej domácej formácie Andreas Štrauch.
28:28
Presilovka hostí je už takmer minulosťou. Vojaci ešte získajú vhadzovanie v útočnom pásme, pretože Andrej Košarišťan namiesto úspešného vyhodenia poslal puk len na hráčsku lavicu.
27:41
Hostia opäť prichádzajú o výhodu útočného pásma. Pred bránou domáceho celku veľmi dôrazne pracoval Mário Bližňák s Marekom Heclom, ale proti súperovým obrancom sa nepresadili.
27:05
Trenčín má za sebou už skoro štyridsať sekúnd svojej presilovky. Počas nich nič špeciálne nevymyslel. Od modrej čiary pálil kapitán Branko Radivojevič, ale jeho pokus bol zblokovaný.
26:26
Domácim fanúšikom sa to síce nepáči, ale po reklamnej prestávke sa ich miláčikovia budú musieť brániť presilovke súpera. Ďalším vylúčeným hráčom je Adam Zbořil, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
24:49
Andrej Košarisťan chyboval v rozohrávke, ale napokon to všetko pre domácich dobre dopadlo. Bolo to spôsobené najmä tým, že hostia v bielo-žltých dresoch zvolili možnosť striedania.
24:15
Trenčín zvyšuje tempo a Andrej Košarišťan sa musí mať na pozore. Tentokrát dobre reagoval na pokus Jána Pardavého, ktorý strieľal spoza brániaceho obrancu.
23:33
Obe mužstvá už hrajú v plnom počte hráčov na ľadovej ploche. Hostia sa teraz nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak budeme svedkami len vhadzovania v strednom pásme.
22:10
Ondrej Mikula sa pretlačil pred domáceho brankára, ale jeho individuálna akcia sa strelením prvého gólu hostí neskončila. Andrej Košarišťan veľmi dobre zapracoval svojou hokejkou.
21:42
Na ľadovej ploche je viac priestoru, čo sa snažili využiť najmä hostia. Dostali sa do brejku troch proti dvom, ale zblokovaná strela Milana Bartoviča skončila iba na ochrannej sieti.
21:05
Presilovka hostí sa skončila už po necelých dvadsiatich sekundách. Na trestnú lavicu si totiž sadá aj trenčiansky kapitán Branko Radivojevič, ktorý si vykoledoval menší trest za sekanie.
20:46
Trenčín si na začiatku druhého dejstva zahrá presilovú hru. Dvojminútový trest za hákovanie dostáva skúsený domáci útočník Juraj Jurík.
20:22
Milan Bartovič posunul puk na modrú čiaru, kde bol pripravený jeho spoluhráč Martin Rýgl. Český obranca následne nahadzoval puk na Andreja Košarišťana, ktorý bezpečne skryl puk do svojho náručia.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvú tretinu dnešného duelu oveľa lepšie zvládli domáci hokejisti. Nemali síce najlepší začiatok, ale najmä po psychickej stránke im veľmi pomohla ubránená presilovka piatich proti trom. V prvej časti strieľali góly len zverenci Milana Jančušku. Dvakrát sa presadil Filip Bajtek a trest hosťujúceho Martina Rýgla skrátil presnou strelou pod brvno Radim Hruška. Druhá tretina sa začne približne o 19:26 hod.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:27
Andrej Košarišťan kryje nahodený puk jedného z hosťujúcich hráčov. Nestihol rýchlo rozohrať, a tak ešte budeme svedkami jedného vhadzovania v obrannom pásme Nových Zámkov.
18:54
Trenčianski fanúšikovia rozhodne nie sú spokojní s priebežným skóre duelu. Každopádne, do konca zostáva ešte veľa času a impulzom môže byť aj spomínaná zmena na brankárskom poste.
18:30
Michal Valent po treťom inkasovanom góle opúšťa dianie na ľadovej ploche. Namiesto neho smeruje do trenčianskej svätyne Marek Šimko a určite dúfa, že sa mu bude dariť lepšie než jeho kolegovi.
18:30
3 : 0
HC Nové Zámky dali gól!
Nádherná akcia domáceho celku prináša tretí gól v sieti Michala Valenta. Richard Nejezchleb vybojoval puk pri pravom mantineli, Tomáš Urban geniálnou prihrávkou našiel pred bránou FILIPA BAJTEKA, ktorému stačilo prakticky len nastaviť hokejku. Asistencie: Tomáš Urban a Richard Nejezchleb.
17:55
Mário Bližňák strieľal z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale jeho pokus nemal veľa šancí na úspech. Andrej Košarišťan predviedol ďalší ľahký zákrok ľavým betónom a puk zrazil do bezpečného priestoru.
17:19
Sledovali sme dlhší časový úsek bez prerušenia, no bez väčších šancí. Radim Hruška strieľal z takmer nulového uhlu a vybojoval aspoň vhadzovanie v útočnom pásme. Do hry sa môže zapojiť už aj Michal Novák.
15:36
Myslím, že to bol Marek Hecl, kto strieľal z priestoru medzi kruhmi. Andrej Košarišťan bol ale pripravený, puk dobre videl a aj preto predviedol istý zákrok ľavým betónom. Dobrú prácu odviedol aj brániaci Filip Bajtek.
15:05
Na druhej strane sa naskytla ďalšia šanca pre Henricha Ručkaya. Ten využil voľný priestor na strelu z pravého kruhu, ale brankár Michal Valent bol pripravený a puk chytá svojimi chráničmi.
14:23
Peter Sojčík dostal dobrú prihrávku do tandemu. Následne sa snažil vystreliť z pravého kruhu na vhadzovanie, ale trafil len brániaceho a obetavého domáceho obrancu Petra Ordzovenského.
13:43
Po reklamnej prestávke si hostia nerozumeli v rozohrávke, a tak sa po zakázanom uvoľnení bude vhadzovať pred Michalom Valentom. Ten nemal nejako veľa práce, no už dvakrát lovil puk zo siete.
13:12
Nové Zámky sa usadili v útočnom pásme. Z pravého kruhu na vhadzovanie pálil z otočky Henrich Ručkay. Pred bránou hostí bolo poriadne husto a Michal Valent mal šťastie, že ho puk doslova trafil.
12:45
Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Videli sme viacero nepresností na oboch stranách. Každopádne, na rade sú hostia, ktorí napriek sľubnému začiatku prehrávajú dvojgólovým rozdielom.
11:21
Trenčania sa snažili veľmi rýchlo reagovať na druhý inkasovaný gól z hokejky Radima Hrušku, ale strelecký pokus od modrej čiary nesmeroval do priestoru brány. Andrej Košarišťan tak mohol zostať pokojný.
10:50
2 : 0
HC Nové Zámky dali gól!
Zverenci Milana Jančušku zvyšujú svoj náskok, keď sa im podarilo využiť presilovú hru. Patrick Kudla prihrávkou spoza brány našiel voľného RADIMA HRUŠKA a ten strelou pod brvno prekonal Michala Valenta. Asistencia: Patrick Kudla. Hosťujúci tréner si berie oddychový čas.
10:04
Z pravého kruhu na vhadzovanie nebezpečne pálil obranca Patrick Kudla. Trenčiansky brankár Michal Valent puk iba vyrazil pred seba, ale mal šťastie, že hráči v bielo-zelených dresoch sa nedostali k dorážke.
09:35
Domácim hokejistom zatiaľ presilová hra príliš nevychádza. Trenčín sa dokázal oslobodiť, no treba dodať, že v doterajšom priebehu sezóny má úspešnosť v oslabeniach len 71 percent.
09:09
Krátko po inkasovanom góle sa Trenčín bude musieť brániť v štyroch hráčoch na ľadovej ploche. Menší trest za nedovolené bránenie dostáva český obranca Martin Rýgl. Určite dúfa, že si odsedí celých 120 sekúnd.
08:37
1 : 0
HC Nové Zámky dali gól!
Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia v dnešnom zápase. Postarala sa o to tretia útočná formácia. Tomáš Urban vybojoval puk za bránou, Patrik Rogoň ho následne posunul na FILIPA BAJTEKA, ktorý strelou z prvej skóroval. Asistencie: Patrik Rogoň a Tomáš Urban.
07:40
Domáci hokejisti sa dostali do brejku dvoch proti jednému. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Henrich Ručkay, ale jeho zakončenie z pravého kruhu na vhadzovanie dokázal zlikvidovať Michal Valent.
07:17
Nové Zámky hrajú už so štyrmi hráčmi na ľadovej ploche. Opäť dokázali vyhodiť puk cez všetky čiary a približujú sa k tomu, aby ustáli výhodu početnej výhody slovenského vicemajstra.
06:39
Zverenci Petra Oremusa takmer využili ponúknutú výhodu o dvoch hráčov. Tibor Varga posunul puk na voľného Petra Sojčíka, ale jeho zakončenie z tesnej blízkosti vyrazil ľavým betónom Andrej Košarišťan.
06:16
Hostia si zahrajú na krátky čas presilovku o dvoch mužov. Nové Zámky zle striedali a trest za hráčsku lavicu si odsedí Filip Bajtek. Okrem toho dostáva osobný trest za nešportové správanie Michal Novák.
05:55
Patrik Luža strieľal od modrej čiary, ale jeho pokus bol zblokovaný. Následne to skúsil aj Branko Radivojevič, ale ani on sa do streleckej listiny dnešného stretnutia nezapísal.
05:27
Nové Zámky dokázali už dvakrát vyhodiť puk cez všetky čiary. Aktuálne je čierny nezmysel za bránou Michala Valenta a obaja tréneri posielajú na ľad čerstvé sily.
04:46
Hostia si ako prví zahrajú v dnešnom dueli presilovú hru. Na trestnej lavici totiž už sedí domáci útočník Andreas Štrauch, ktorý dostáva od rozhodcov menší trest za podrazenie.
03:47
Trenčiania síce boli v útočnom pásme, ale puk bol pritlačený k mantinelu. Tam sa oň bojovalo dobrých desať sekúnd, no napriek nespokojnosti fanúšikov nechali rozhodcovia hru plynúť.
03:17
Úvod zápasu je poriadne rozkúskovaný. Tentokrát sa do hry zapojil jeden z čiarových rozhodcov, ktorému neuniklo ofsajdové postavenie domácich hráčov. Vhadzovať sa tak bude iba v strednom pásme.
02:51
Milan Bartovič stratil puk pri vlastnej striedačke, čo sa snažil využiť domáci Henrich Ručkay. Z ľavého kruhu na vhadzovanie strieľal spoza trenčianskeho obrancu, ale po zblokovanom pokuse vybojoval len vhadzovanie.
02:13
Do dnešného zápasu vstúpili lepšie hostia spod Hradu Matúša Čáka. Andrej Košarisťan si musel dávať pozor na strelu od modrej čiary a napokon reflexívnym zákrokom vyrazil puk na ochrannú sieť.
01:36
Obrovská šanca na strane hostí. Domáci chybovali v rozohrávke a zrazu sa pred bránou ocitol osamotený Mário Bližňák. Útočník so skúsenosťami z KHL si puk prehodil na bekhend, ale našiel len lapačku domáceho gólmana.
00:58
Peknú individuálnu akciu predviedol Peter Ölvecký. Skúsený útočník dostal puk pri pravom mantineli, natlačil sa až pred domáceho brankára, ale nepodarilo sa mu dostať puk za chrbát Andreja Košarišťana.
00:24
Branko Radivojevič zatiahol puk do útočného pásma a následne si ho aj vybojoval za bránou súpera. Prihrávkou na modrú čiaru našiel Martina Rýgla, ale jeho strela nesmerovala do priestoru brány.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, M. Novák, Ordzovenský, Hatala, Juraško – Štrauch, Hruška, Nejezchleb – J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Rogoň, T. Urban, Bajtek – Videlka, Fábry, Jakúbek.

Dukla Trenčín: Valent (Šimko) – Rýgl, Luža, J. Cebák, Holenda, Bokroš, Bohunický, Špankovič, M. Hudec – Radivojevič, Sojčík, Sádecký – Bartovič, Ölvecký, M. Hecl – Varga, Bližňák, Mikula – D. Hudec, Pardavý, Švec.

Rozhodcovia: Milan Adamec, Róbert Müllner – Lukáš Kacej, Šimon Synek – Juraj Konc st.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Dnešný program ukončí stretnutie v Nových Zámkoch, ktoré sú zatiaľ príjemným prekvapením súťaže. Tentokrát budú hostiť víťazne naladený Trenčín.

NOVÉ ZÁMKY

Novým Zámkom patrí v tabuľke tretie miesto so ziskom 24 bodov. Na vedúci Zvolen strácajú iba bod, a tak sa v prípade priaznivých výsledkov môžu dnes dostať na vedúcu priečku. Z doterajších jedenástich stretnutí nebodovali len dvakrát a doma nestačili iba na Košice. Spomedzi všetkých mužstiev majú zverenci Milana Jančušku najlepšiu defenzívu, keď inkasovali iba 16 gólov. Veľkú zásluhu na tom má brankár Andrej Košarišťan, ktorého úspešnosť zákrokov je 95,3%. V nedeľu kryl pod Urpínom 33 striel Banskej Bystrice, ale tá napokon vydrela víťazstvo 2:1 po samostatných nájazdoch. Podobne ako v predošlom ročníku je najproduktívnejším hráčom tímu český center Adam Zbořil, ktorý strelil štyri góly a na ďalších sedem prihral. Domáci nenastúpia na zápas s Trenčínom v plnej sile. Peter König je už síce zdravý, no chýbať bude trio Mathieu Henderson, Tomáš Pospíšil a Daniel Rzavský.

DUKLA TRENČÍN

Finalista minulého ročníka figuruje v tabuľke na priebežnom siedmom mieste s bilanciou šesť výhier a štyri prehry. Na kolísavých výkonoch sa jednak podieľal náročný žreb a tiež zdravotné problémy viacerých hráčov. Absentovali Radek Dlouhý, Michal Hlinka, Tomáš Starosta či ďalší obranca Peter Frűhauf. Vojaci mohli predošlý týždeň hodnotiť úspešne, keďže v dvoch zápasoch po sebe uspeli. Najskôr vyhrali pod Poľanou 4:2 a v domácom prostredí zdolali maďarský Miškovec jednoznačne 4:0. V oboch zápasoch sa strelecky presadil Denis Hudec, hoci bol nasadzovaný len do štvrtej formácie. V porovnaní s Novými Zámkami zaostáva Trenčín v oslabeniach, kde si drží úspešnosť len tesne nad hranicou 71%. Takisto podstatne menej strieľa na bránu, v priemere 28-krát na zápas. V posledných šiestich vzájomných dueloch zakaždým trenčianska Dukla bodovala naplno, z toho trikrát vyhrala s čistým kontom.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.