V Prievidzi desať junioriek SR strelilo Taliankam tucet gólov

Útočníčka Romana KošeckáÚtočníčka Romana Košecká

PRIEVIDZA (SZĽH) - Na Zimnom štadióne v Prievidzi sa v piatok začal trojdňový Turnaj štyroch krajín hokejistiek do 18 rokov. Juniorky Slovenska po jednoznačnom priebehu zvíťazili 12:2 nad rovesníčkami Talianska.  Tri góly strelila Romana Košecká, o ďalšie sa postaralo deväť hráčok.

Dvanásťkrát zdvíhali Slovenky ruky v súboji s Taliankami, foto MŠHK PrievidzaDvanásťkrát zdvíhali Slovenky ruky v súboji s Taliankami, foto MŠHK Prievidza - Peter Fábry

Ozajstnú silu našich reprezentantiek preverí sobotňajšie stretnutie, v ktorom o 17. hodine nastúpia zverenky trénera Petra Kúdelku proti favoritkám turnaja Švajčiarkam. Hráčky krajiny helvétskeho kríža sú účastníčkami  top kategórie majstrovstiev sveta, nedeľňajšie súperky Rakúšanky sú naša „váhová“ kategória.

Turnaj štyroch krajín hokejistiek do 18 rokov v Prievidzi - piatok:

Slovensko - Talia nsko 12:2 (4:1, 5:0, 3:1)

Talianky v 13. minúte využili presilovku a vyrovnali 1:1. Nádeje na dobrý výsledok sa im začal rozplývať už do prvej prestávkyn na ktorú odchádzali s trojgólovým mankom, po druhej už s deväťgólovým. Na brankárku Tabačkovú vyslali 16 striel, Slovenky na Pompaninovú o 50 viac.  Zverenky trénera Petra Kúdelku využili z piatich presiloviek tri, paradoxne ani pri jednej neskŕovala trojgólová Romana Košecká. V družstve azúrových upozornila na seba stredná útočníčka prvej formácie Caumová, ktorá strelila oba góly.

Góly: Košecká 3, Čorňáková, Cagáňová, Rumanová, Maskaľová, Matejková, Honečková, Ágoštonová, Sedláková, Fáberová - Caumová 2

Vylúčenia 2:5, presilovky 3:1, oslabenia 0:0, strely 66:16. Rozhodovali: Adamec - Čerhitová, Kasašová, 100 divákov

Buly medzi hokejky Čorňákovej a Talianky Kristovej, foto MŠHK PrievidzaBuly medzi hokejky Čorňákovej a Talianky Kristovej, foto MŠHK Prievidza - Peter Fábry

Peter Kúdelka (tréner SR 18 ženy): "Tucet gólov, to nebolo to o súperkách, ale o našej hre. Dievčatá dnes zahrali naozajvýborne. Lrganitzovanou umnou hrou, keď sme boli lepší vo všetkých činnostiach, sme zvíťazili aj takto vysoko zaslúžene. Už samotný počet strelkýň signalizuje, že výsledok nerobili individuality, ale podieľali sa ňom všetky štyri formácie, všetky hráčky. Proti Švajčiarkam nastúpime s Adriánou Štofánkovou, brankárky vedia vopred, ktorá kedy dostane príležitosť. Dúfam, že nám v sobotu a v  nedeľu vytvoria fanúšikovia rovnako peknú atmosféru ako dnes a prídu v hojnejšom počte."

Rakúsko - Švajčiarsko 2:4 (1:0, 1:3, 0:1), rozhodovali: M. Novák - Valo, Kúdeľová

Nominácia družstva SR 18 ženy na  Turnaj 4 krajín v Prievidzi – 4. - 6. 11. 2016

Hráčky: Júlia Matejková (HC‘05 Banská Bystrica/ŽHKm Zvolen), Patrícia Ágoštonová, Lucia Drábeková, Lucia Ištocyová, Tatiana Ištocyová, Rebeka Honečková, Romana Košecká, Barbora Králiková, Lívia Kubeková, Nina Kučerková, Diana Vargová (všetky HC ŠKP Bratislava), Viktória Maskaľová (HC ŠKP Bratislava/HC Spišská Nová Ves), Adriána Štofanková (HK Brezno), Nikola Rumanová (MHK Martin/HC ŠKP Bratislava), Michaela Hana Hajniková (HK Mládež Michalovce/ŽHK 2000 Prešov), Kristína Fáberová (MMHK Nitra/HC ŠKP Bratislava), Paula Cagáňová (HK Iskra Partizánske/HC ŠKP Bratislava), Laura Šulíková (HK ŠKP Poprad/ŽHK Poprad), Dominika Sedláková (P.H.K. Prešov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Alexandra Čorňáková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/P.H.K. Prešov), Sofia Vysokajová (MŠK Mládeže Trebišov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Dominika Tabačková (MsHKM Žilina/ŽHK Poprad)

Realizačný tím: Zuzana Zetková (manažérka), Peter Kúdelka (tréner), Barbora Kežmarská (asistentka trénera), Ján Cpin (tréner brankárok), Milan Bališ (kondičný tréner), MUDr. Mária Šišková (lekárka), Ľubomír Baka (masér)

Ďalší program Sloveniek na turnaji

Sobota 5. novembra (17.00): Slovensko – Švajčiarsko 

Nedeľa 6. novembra (13.00): Slovensko – Rakúsko 13.00

 

Viktória Maskaľová v útočnej akcii  v dueli s Taliankami, foto MŠHK PrievidzaBuly medzi hokejky Čorňákovej a Talianky Kristovej, foto MŠHK Prievidza - Peter Fábry