Turnaj junioriek v Púchove: po prehre s tímom ČR Slovenkám striebro

PÚCHOV (SZĽH) - Hokejové reprezentantky Slovenska do 18 rokov prehrali v druhom zápase v Púchove na Turnaji olympijských nádejí krajín Visegrádskej štvorky s českými rovesníčkami 0:4, keď inkasovali dva góly v prvej a dva v tretej tretine. Rozhodujúce bolo, že české hráčky skórovali už v 35. sekunde, prakticky z prvej akcie v zápase a v ďalšom priebehu mali strelecky navrch. Naše hráčky nevyužili viaceré presilovky. Česká brankárka Štumbraumová nepustila za svoj chrbát ani jednu strelu.


Slovenské juniorské reprezentantky. Ilustračné foto

Turnaj olympijských nádejí V4 hokejistiek do 18 rokov v Púchove - sobota:
Slovensko - Česko 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Góly:
1. Machalová (Škrdlová), 17. Mlýnková (Šmajdová), 50. Machalová (Kaltounková), 52. Černá (Sarnovská)
Vylúčenia: 4:5, presilovky a oslabenia: 0:0, pomer striel: 8:7
Rozhodcovia: Lokšík - Ševčík, Durmis

Zostava SR 18: Štofanková (Rišianová) – Hajniková, Kleinová, Králiková, Kučerková, Šuliková, Vargová, Vysokajová – Ágoštonová, Čorňáková, Fáberová, Halušková, Honečková, L. Ištocyová, Košecká, Kúbeková, Maťašová, Matejková, Rumanová, Sedláková

Peter Kúdelka (tréner SR 18 ženy): "Zaskočil nás bleskový inkasovaný gól, na pohode tiež nepridalo, že vzápätí sme nevyužili dve veľké príležitosti na vyrovnanie.  Efektívna nebola našou zbraňou ani v ďalšom priebehu, hoci sme si dokázali vytvoriť viacero šancí. V druhej tretine sme sa dostali pod pomerne veľký tlak, ale paradoxne nám výsledkovo vyšla táto fáza stretnutia najlepšie.  Stálo nás to však priveľa síl, ktoré chýbali v záverečnej dvadsaťminútovke. Aj napriek inkasiovaným gólom musím pochváliť defenzívu, chýbali nám v nej totiž tri kľúčové hráčky a hrali sme na päť obrankýň. Tie však výdatne podporila kvalitným výkonom  brankárka Štofanková. Turnaj v Púchove bol pre nás dobrou prípravou na januárové majstrovstvá sveta  divízie I v Budapešti, umožnil nám vidieť ďalšie adeptky a pomohol pri tvorbe nominácie na záverečnú prípravu. Absovujeme ju od 2. januára v Bratislave.  Ukázalo sa, že môžeme hrať kvalitné stretnutia aj so silnými súperkami, ale musíme výrazne pridať v efektivite ofenzívy."

Prvý sobotňajší zápas:

Maďarsko - Poľsko 1:2 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Konečné poradie Turnaja olympijských nádejí hráčok do 18 rokov:

1. Česko 9 (18:1), 2. Slovensko 6 (17:5), 3. Poľsko 2 (2:17), 4. Maďarsko 1 (3:17)

Nominácia reprezentačného družstva SR 18 ženy na Turnaj olympijských nádejí krajín V4 v Púchove v termíne 15. – 17.  decembra 2016.
Hráčky: Júlia Matejková (HC ´05 Banská Bystrica/ŽHKm Zvolen) Bystrica), Patrícia Ágoštonová, Lucia Ištocyová, Rebeka Honečková, Romana Košecká, Barbora Králiková, Lívia Kubeková, Nina Kučerková, Diana Vargová (HC ŠK Bratislava), Adriana Štofanková (HK Brezno), Andrea Rišianová, Nikola Rumanová (MHK Martin/HC ŠKP Bratislava), Sylvia Maťašová (HK Mládež Michalovce/ŽHK 2000 Prešov), Kristína Fáberová (MMHK Nitra/HC ŠKP Bratislava), Klaudia Kleinová (HK Havrani Piešťany), Laura Šulíková (HK ŠKP Poprad/ŽHK Poprad), Dominika Sedláková (P.H.K. Prešov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov),  Alexandra Čorňáková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/P.H.K. Prešov),  Sofia Vysokajová (MŠK Mládeže Trebišov/ŽHK 2000 Prešov), Michaela Hana Hajniková (HK Mládež Michalovce/ŽHK 2000 Šarišanka  Prešov)

Realizačný tím: manažérka Zuzana Zetková, hlavný tréner Peter Kúdelka, asistentka trénera Barbora Kežmarská,k tréner brankárov Ján Cpin, kondičný tréner Marek Baláž, lekár MUDr. Michalela Trabalíková, masér Ľubomír Baka