SŽHL: Osy zo Spiša získali bronzové medaily, v piatom zápase zdolali Zvolenčanky

ZVOLEN (SZĽH) – Sobotňajší piaty zápas série o tretie miesto rozhodol o držiteľkách bronzových medailí v aktuálnej sezóne Slovenskej ženskej hokejovej ligy. Cenný kov si vybojovali hráčky Spišskej Novej Vsi, ktoré vo vyrovnanom súboji zdolali domáce Zvolenčanky 2:1 a sériu ovládli pomerom 3:2 na zápasy.

V prvej tretine boli aktívnejšie Zvolenčanky, k čomu im dopomohli aj časté vylúčenia na strane hokejistiek zo Spiša. Ponúknuté početné výhody síce nevyužili, ale hernú prevahu premenili na gól. V 15. minúte sa presadila z dorážky Natália Gerö. Bojovné druhé dejstvo ponúklo taktiež jeden presný zásah. Krátko pred odchodom do šatní poslala puk do siete Lívia Grondžáková a hosťujúce „osy“ následne ešte nevyužili jednu veľkú príležitosť. V tretej tretine však rozhodli o svojom triumfe vďaka gólovej akcii Viktórie Ihnaťovej.

Aktuálna sezóna SŽHL vyvrcholí počas nasledujúceho víkendu. Program ročníka 2023/24 uzavrú duely v skupine o konečné umiestnenie na piatej až deviatej pozícii. Už minulý týždeň sa rozhodlo o majsterkách Slovenska. Prešovčanky vo finálovej sérii pokorili Popradské líšky 3:0 na zápasy. 

Slovenská ženská hokejová liga – O tretie miesto – 5. zápas:

ŽHKm Zvolen – HC Osy Spišská Nová Ves 1:2 (1:0, 0:1, 0:1), konečný výsledok série 2:3 na zápasy
Góly:
15. Gerö (Masláková, Mikulášiková) – 40. Grondžáková (M. Plecnerová, N. Plecnerová), 53. Ihnaťová. 

Rozhodovali: Štefik – Hanko, Fekete; strely na bránku: 19:14; vylúčené: 4:8 na 2 min; presilovky: 0:0; oslabenia: 0:0; 125 divákov.