SŽHL: Hráčky Šarišanky Prešov získali historicky prvý majstrovský titul

POPRAD (SZĽH) – Finále play-off Slovenskej ženskej hokejovej ligy vyvrcholilo v najkratšom možnom čase. Hráčky Prešova zvíťazili v treťom dueli 5:1 a celú sériu ovládli 3:0 na zápasy. Šarišanky prežili dokonalú sezónu, počas ktorej ani raz neprehrali.

Prešovčanky nedopustili dramatizáciu finálovej série. V treťom zápase na klzisku Popradčaniek si postupne vypracovali až štvorgólový náskok, keď skórovala dvakrát Gabriela Lačná a po jednom zásahu pridali Laura Koperová aj Alexandra Lidskaja. Popradské líšky síce znížili v závere druhej tretiny zásluhou Lilien Beňákovej, ale ďalší gól nepridali. Naopak, v 54. minúte spečatila víťazstvo hosťujúceho družstva Heidi Strompf.

Aktuálna sezóna SŽHL ešte pokračuje aj po vyvrcholení finále. Stále nie je rozhodnuté v sérii o tretie miesto a na programe sú taktiež súboje v skupine o konečné umiestnenie na piatom až deviatom mieste. 

Slovenská ženská hokejová liga – finále – 3. zápas:

Popradské líšky – ŽHK 2000 - Šarišanka Prešov 1:5 (0:1, 1:3, 0:1), konečný výsledok série 0:3 na zápasy
Góly:
40. Beňáková (Donovalová, B. Šuliková) – 9. Lačná (Lacková, Komloš), 22. Koperová, 27. Lidskaja (Blichová, Lacková), 37. Lačná (Komloš, Giertlová), 54. Strompf (Lidskaja, Lacková).

Rozhodovali: Jobbágy, Homola – Kovalčík, Suchanovský; strely: 24:40; vylúčené: 5:6 na 2 min; presilovky: 1:2; oslabenia: 0:0; 250 divákov.
 


Fotogaléria