Pardubice získali Bokroša z Trenčína a Šedu z Košíc

Obranca Tomáš Bokroš, foto archívObranca Tomáš Bokroš, foto archív

PARDUBICE - Novými tvárami obrany českého tímu HC Pardubice sa stali slovenský hokejista Tomáš Bokroš z Dukly Trenčín a Michal Šeda, ktorý od roku 2009 pôsobil v Košiciach a je štvornásobným šampiónom SR. Do mužstva prichádza aj ďalší zadák Marek Drtina, naposledy hráč Skalice.

Bokroš má za sebou vydarenú sezónu v Trenčíne. V základnej časti Tipsport extraligy bol najlepším obrancom v hodnotení účasti na ľade, na jeho konte bolo 28 plusových bodov. "Sme radi, že sme získali Tomáša. Ide o praváka, ktorý disponuje veľmi dobrými fyzickými parametrami. Veríme, že bude platnou posilou tímu a ukáže svoje kvality," uviedol na klubovom webe športový manažér Dušan Salfický.

Michal Šeda sa vracia na východ Čiech po šiestich rokoch. "Je Pardubičák, na Slovensku nabral skúsenosti. Je to poctivý chalan. V každej sezóne získal kladné body, máme naňho dobré referencie, chce sa vrátiť do materského klubu. Veríme, že vystuží našu defenzívu," doplnil Dušan Salfický.
Na testoch v Pardubiciach budú slovenskí útočníci Matej Sikela a Eduard Šimun. V tíme však končí bývalý kapitán reprezentácie SR do 20 rokov Karol Korím.