Nóri proti Slovákom so štrnástimi legionármi zo Švédska

Veľké chvíle Ladislava Nagya, dva razytakto  skončil puk z jeho hokejky za chrbtom LArsa Haugena, foto SITA/APLars Haugen, tradičná opora  Nórov chytá vo švédskom Färjestade, foto SITA-AP

OSLO - Nórska hokejová reprezentácia v závere aktuálneho týždňa vyrukuje v dvoch prípravných dueloch proti Slovákom s 24 hráčmi. Štrnásti sú legionári zo Švédska, iba útočník Patrick Thoresen pôsobil na klubovej úrovni vo Švajčiarsku a obranca Daniel Sörvik v českom Litvínove. V nórskom kádri sú traja brankári, ôsmi brancovia a trinásti útočníci. Zápasy Nórsko - Slovensko sa uskutočnia v meste Hamar v piatok 28. apríla o 19.00 h a o deň neskôr o 18.00 h. Pre obe mužstvá to bude generálka na majstrovstvá sveta, ktoré sa v piatok 5. mája začnú v Kolíne nad Rýnom a Paríži. V aprílovom seriáli Euro Hockey Challange majú Nóri rovnakú bilanciu ako Slováci - tri víťazstvá a tri prehry.

Nominácia nórskej hokejovej reprezentácie na prípravné zápasy proti Slovákom:
Brankári: Lars Haugen (Färjestad, Švéd.), Henrik Haukeland (Leksand, Švéd.), Steffen Söberg (Valerenga)
Obrancovia: Jonas Holös (Färjestad, Švéd.), Johannes Johannesen, Mattias Nörstebö (obaja Frölunda, Švéd.), Erlend Lesund (Mora, Švéd.), Villiam Ström (Lörenskog), Dennis Sveum (Stavanger), Daniel Sörvik (Litvínov, ČR), Henrik Ödegaard (Frisk Asker)
Útočníci: Anders Bastiansen (Frisk Asker), Kristian Forsberg (Stavanger), Michael Haga (Örebro, Švéd.), Jörgen Karterud, Ken André Olimb, Mathis Olimb (Linköping, Švéd.), Sondre Olden (Leksand, Švéd.), Mats Rosseli Olsen (Frölunda, Švéd.), Thomas Valkvae Olsen (Bofors, Švéd.), Aleksander Reichenberg (Storhamar), Niklas Roest (Sparta Sarpsborg), Patrick Thoresen (Zürich SC Lions, Švaj.), Mathias Trettenes (Almtuna, Švéd.)