Nemáme sa za čo hanbiť, znie z Košíc po rozlúčke s Európou

Jakub Suja mal v odvete na ľade Skelleftey veľkú šancu na vyrovnanie, foto SITAJakub Suja mal v odvete na ľade Skelleftey veľkú šancu na vyrovnanie, foto SITA

SKELLEFTEA - Hokejisti HC Košice cestovali do švédskej Skelleftey s nádejou na postup do osemfinále Ligy majstrov, ale svoje snaženie na severe Európy nedotiahli do úspešného konca. Po domácom triumfe 4:3 prišla v odvete prehra 0:3, hoci ešte minútu pred koncom mali hostia reálnu šancu na predĺženie.

To mohlo prísť, ak by Košičania prehrali iba 0:1 alebo znížili z 0:2 na 1:2, ale prakticky nemali nárok. V poslednej tretine ani jedna ich strela nesmerovala na bránku súpera. Prevaha švédskeho vicemajstra v ofenzíve bola obrovská, premietla sa aj do celkového pomeru striel 45:9.

"Za stavu 1:0 by nasledovalo predĺženie, ale rozhodol gól v našom oslabení, keď sme nepokryli hráča. Musím povedať, že svoje povinnosti sme si plnili naozaj zodpovedne. Aj keď súper mal šance, my sme ich dokázali pokrývať. Čakali sme na príležitosti, ktorých veľa nebolo, no nestrelili sme z nich gól,“ konštatoval tréner HC Košice Peter Oremus pre klubový server.

Jednu z mála šancí na gól mal v mužstve Košíc v záverečnej tretine Jakub Suja. Svoj nájazd však nezakončil najlepšie. "Ak by sme na konci nemuseli hrať bez brankára, súper by celkovo postupoval iba rozdielom jediného gólu, čo je podľa mňa vyrovnaný výsledok. Mrzí nás prehra, pretože po prvom zápase sme si verili,“ uviedol Suja pre hckosice.sk.

Košičania skončili svoje druhé vystúpenie v Lige majstrov s prvým postupom do play-off a celkovo troma víťaznými zápasmi zo šiestich, ktoré odohrali. V H-skupine zdolali rakúsky Klagenfurt doma 2:1 po nájazdoch a vonku 3:2, v prvom šestnásťfinále si na domácom ľade senzačne poradili so Skellefteou (4:3). Prehrali v oboch meraniach síl s nemeckým Red Bull Mníchov (2:4 /d/, 0:1 /v/) a napokon aj v odvete šestnásťfinále vo Švédsku (0:3).

"Tento postup do play-off nech je pre nás motivácia do ďalších sezón. Nemáme sa za čo hanbiť, odohrali sme vyrovnané partie s klubmi, ktoré sú niekde inde. Minulý rok sme sa nedostali zo skupiny, teraz sa posúvame ďalej. Možno v budúcej sezóne opäť dokážeme viac,“ zhrnul košické vystúpenie na európskom ľade brankár Marcel Melicherčík pre hokej.sk.