Do Siene slávy IIHF vstúpili Selänne, S.  Koivu,  Krupp či Sakic

Kapitán Fínov v Soči 43-ročný Teemu Selänne, foto SITALegendárny fínsky kanonier Teemu Selänne jenovým členom Siene slávy IIHF, foto SITA

BRATISLAVA - Fíni Teemu Selänne, Saku Koivu, Nemec Uwe Krupp, Kanaďan Joe Sakic a Američanka Angela Ruggierová sú novými prírastkami v Sieni slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Slávnostné uvedenie sa uskutočnilo v nedeľu 21. mája 2017 v nemeckom Kolíne nad Rýnom v deň finálového súboja tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji medzi Kanadou a Švédskom.

Inaugurácia členov do Siene slávy IIHF 2017, foto iihf.comInaugurácia členov do Siene slávy IIHF 2017, foto iihf.com

Okrem vyššie spomenutých už takmer hráčskych legiend svetového hokeja ocenili aj rakúskeho funkcionára Dietera Kalta st. v kategórii budovania renomé a tiež bývalého britského reprezentanta a trénera Tonyho Handa, ktorý si prevzal Cenu Richarda "Bibiho" Torrianiho ako významného predstaviteľa hokejovo menej úspešnej krajiny. Cena Paula Loicqa za významné zásluhy v medzinárodnom hokeji pripadla bývalému francúzskemu hráčovi, trénerovi či funkcionárovi Patrickovi Francheterremu.

Zo Slovákov do Siene slávy IIHF v minulosti uviedli Vladimíra Dzurillu (v roku 1998), Jozefa Golonku (1998), Jána Staršieho (1999), Petra Šťastného (2000), Ladislava Horského (2004), Ladislava Trojáka (2011) a naposledy pred rokom Petra Bondru.