Čerešňák do Plzne, odchádzajú Kudroč a Bližňák

Slovenský reprezentant v drese Plzne Ján Sýkora, foto capps.czJán Sýkora je naďalej hráčomPlzne, ale hosťovať bude v Třinci, foto capps.cz

PLZEŇ - Štyroch slovenských hokejistov sa týkajú zmeny v kádri českého klubu HC Škoda Plzeň. Do tímu prichádza obranca Peter Čerešnák. Naopak, na odchode je iný zadák Kristián Kudroč aj útočník Mário Bližnák. Minimálne rok bude inde pôsobiť zakončovateľ Ján Sýkora, konkrétne na hosťovaní v Třinci, kde už pobudol na sklonku súťažného ročníka 2015/2016.
 

Peter Čerešňák, foto SITA - Jozef Jakubčo

Dvadsaťtriročný Čerešnák sa s Plzňou dohodol na zmluve na dva roky. Prichádza z Vítkovíc, ktorým v ostatnej sezóne pomohol produktivitou 2+20. "Sledovali sme ho celú sezónu a myslíme si, že je to hráč do prvých dvoch formácií, na presilové hry veľmi dobrý. Mali sme to ako jednu z priorít. Dúfame, že nadviaže na svoje výkony z predchádzajúceho ročníka," povedal pre web Škody Plzeň športový manažér Tomáš Vlasák.

Spomenutý funkcionár "indiánov" ďalej konkretizoval, že Kudroč odchádza za rodinou do Švédska. K Jánovi Sýkorovi, ktorý nachádza uplatnenie u "oceliarov" v Třinci, Vlasák uviedol: "Stále je to náš hráč."