Čakajík a Jánošík končia v Liberci

Bílí Tigři Liberec

LIBEREC - Slovenskí obrancovia Martin Čakajík a Adam Jánošík nebudú ďalej pokračovať v tíme českej najvyššej hokejovej súťaže Bílí Tigři Liberec. Obom týmto hráčom sa končia k 30. aprílu zmluvy a nové im neponúknu. Vyhlásil to v rozhovore na internetovej stránke severočeského klubu jeho generálny manažér Ctibor Jech.
"S viacerými hráčmi sme už podpísali nové kontrakty, s ďalšími vedieme rozhovory. Jedným z nich je aj brankár Marcel Melicherčík," vyhlásil Jech. Melicherčíkov skúsenejší brankársky kolega a zároveň krajan Ján Lašák podpísal v Liberci dvojročnú zmluvu, pokračovať pod Ještědom budú aj útočníci Martin Bartek a Tomáš Bulík, ktorí sú momentálne so slovenskou reprezentáciou v príprave na majstrovstvá sveta. "Keďže sa nám sezóna skončila už v polovici marca, príprava na novú sa začne už 28. apríla. Bulík s Bartekom možno pôjdu na majstrovstvá sveta a v takom prípade s nimi môžeme rátať až po 20. máji. Lašák má schválený individuálny plán prípravy, čiže sa k nám rovnako pripojí až neskôr,“ informoval Jech.
Hokejisti Liberca skončili v sezóne 2013/14 svoje účinkovanie v najvyššej českej súťaži v predkole play-off, kde boli nad ich sily Vítkovice. V budúcej sezóne by si mali hráči Liberca zahrať v novoutvorenej európskej Lige majstrov.