ZOH mládeže: Slováci po prehre s Čechmi obsadili konečné 5. miesto

KANGWON (SZĽH) – Slovenský hokejový výber do 16 rokov ukončil svoju púť na zimných olympijských hrách mládeže v juhokórejskom Kangwone už v základnej skupine. Po sobotňajšej prehre 4:5 po nájazdoch s USA podľahol v nedeľňajšom druhom súboji Česku opäť tesným pomerom 2:3 a obsadil konečné 5. miesto.

Aby si Slováci zachovali šancu na účasť v semifinále, museli v nedeľu zdolať Čechov a čakať na ich pondelňajší vzájomný súboj s Američanmi. Duel mal dlho bezgólový priebeh. Skóre otvorili Slováci až v tretej tretine v 34. minúte z hokejky Kubata. Potom sa však trikrát za sebou presadili Česi. Využili presilovku, následne otočili skóre a v 45. minúte – poslednej v riadnom hracom čase, ktorý bol na tomto podujatí 3x15 minút – dali do prázdnej bránky gól na 3:1. Slováci síce ešte znížili zásluhou Kovalčíka 26 sekúnd pred sirénou, no za krátky zostávajúci čas sa im už nepodarilo vyrovnať.

 

ZOH mládeže, A-skupina:

Česko – Slovensko 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)

Góly: 37. Katolický (Kachlíř, Novák), 38. Katolický (Novák), 45. Tomek – 34. Kubat (Plančár), 45. Kovalčík (Macák).

Vylúčení: 3:3 na 1,5 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 22:33.

Rozhodovali: Boudreau (Kan.), Övstedal (Nór.) – Gibbs (Kan.), Prokofjev (Uzb.) – 3830 divákov.

Zostava SR 16: Dvořák – Goljer, Požgay, Bereš, Kovalčík, Syrný, Černák – Rausa, Plančár, Ďurčo – Trebula, Kubat, Stankoven – Matta, Rezničák, Macák. Tréner R. Sýkora.

Hlas po zápase /zdroj: www.olympic.sk/

Roman Sýkora, hlavný tréner SR 16: „Bolo to o detailoch. Urobili sme zbytočné fauly, ktoré dostali v prvom zápase Američanov na koňa a v druhom Česi po jednom z nich vyrovnali. Disciplína je na tomto fóre veľmi dôležitá. Takto na turnaji končíme už po skupine, aj keď sme verili v postup. Snaha a predvedené výkony nám tentoraz na postup do semifinále nestačili.“