Stále máme čo dobiehať, vedia „belasí“ po trojbodovom úlovku zo Zvolena

Dve výhry a spolu päť bodov do tabuľky si počas ostatného víkendu pripísali na svoje konto hokejisti bratislavského Slovana. Kým v piatok im výhra v riadnom hracom čase na domácom ľade proti Humennému utiekla pomedzi prsty a druhý bod vydolovali až v predĺžení, v nedeľu zaskočili pod Pustým hradom Zvolen a po výsledku 5:3 poskočili na priebežné siedme miesto.

„Belasí“ pritom inkasovali ako prví. No vďaka štyrom gólom v rade si dokázali vypracovať rozhodujúci náskok. A hoci sa Zvolen v záverečnom dejstve priblížil na rozdiel jediného gólu, dráma sa po druhom zbytočnom vylúčení za príliš veľa hráčov na ľade a využitej presilovke nekonala. „S tromi bodmi musíme odísť zo Zvolena s dobrým dojmom. Na to, v akej situácii sa nachádzame, sme podali solídny výkon. Strelili sme päť gólov, čo je na nás extrémne veľa,“ hodnotil spokojný asistent trénera Richard Kapuš.

Nechvália jednotlivcov, majú čo dobiehať

Dvoma gólmi sa na výhre podieľal Jakub Minárik: „Sme spokojní. Vyhrať vo Zvolene určite nakopne tím do ďalšej práce. Bol to veľmi ťažký zápas, veľa sa korčuľovalo hore-dole, množstvo súbojov, bolo to náročné.“ Oba góly rodáka z Topoľčian padli z dorážok z predbránkového priestoru. „Myslím si, že práve s týmto máme najväčší problém. Nevieme sa tam presadiť. Pracujeme na tom každý deň a zrejme sa len táto naša robota teraz odzrkadlila,“ tešil sa 23-ročný center.

Vyhrať dva zápasy po sebe sa Slovanu v tejto sezóne podarilo iba druhý raz. „Tešíme sa z toho, hlavné sú body a to, že sme dodržiavali, čo sme mali. Samozrejme, určité chybičky sa vyskytli, ale po výhre sú menej viditeľné. Odchádzame spokojní, nemôžeme sa však uspokojiť, musíme na to nadviazať. Máme čo dobiehať,“ tvrdí Kapuš.

Jakub Minárik

Jakub Minárik potiahol Slovan dvoma gólmi. Zdroj: SZĽH/jäzva

„Nálada je teraz určite lepšia. Bolo tam síce viac zápasov, kedy sme nezobrali tri body, ale len jeden alebo dva, takže výhra za tri body je super. Ja len dúfam, že na to nadviažeme. Nehráme zlý hokej, ale nie sme dostatočne dôrazní a s dvoma gólmi nemôžeme vyhrávať zápasy,“ dodal Minárik.

Trénerský štáb klubu z hlavného mesta nechcel príliš vyzdvihovať jednotlivcov. „Viacerí hráči by si zaslúžili pochvalu, ale my potrebujeme chváliť celé mužstvo a spoločne sa postaviť na nohy. Momentálne sa teda vyhýbame pochvalám jednotlivcov, musíme bojovať ako kolektív a potom prídu aj individuálne výkony, ktoré nás potiahnu ďalej,“ pokračuje Kapuš.

Jedinou škvrnou na nedeľnom zápase bolo zranenie opory tímu Samuela Takáča. Po nezavinenej zrážke so súperom nedohral zápas. Ako je na tom? „Zrazil sa s Bondrom a obaja zostali otrasení. Necítil sa komfortne, tak sme to radšej neriskovali a nechali ho odpočívať,“ zakončil rozhovor s novinármi Kapuš.

Podľa Šišku rozhodla nedôslednosť

Iskierku nádeje na body vystrelil Zvolenu švihom od modrej čiary v 53. minúte Juraj Šiška. Jeho tím však trojgólové manko zmazať nedokázal. „Asi by som to zhodnotil tak, že polovicu zápasu bol lepší Slovan a polovicu my. Súper však premenil viac šancí a zaslúžene vyhral,“ vravel autor ôsmich tohtozesónnych presných zásahov.

Následne sa pustil aj do komplexnejšieho hodnotenia duelu. „Bolo to také 50 na 50. Od polky druhej tretiny sme sa zdvihli, dostávali sme ich pod tlak, dali sme dva góly a priblížili sme sa im na dostrel. No prišlo oslabenie v najnevhodnejšom čase, keď sme mali tlak a mohli sme vyrovnať. Vtedy nám strelili rozhodujúci gól a bolo po zápase,“ myslí si bývalý hráč Nových Zámkov a Nitry.

Juraj Šiška

Juraj Šiška strelil v základnej časti minulej sezóny štyri góly. Teraz ich má na svojom konte už osem. Zdroj: SZĽH/jäzva

Za rozhodujúce ale považuje zlepené inkasované góly z úvodu druhej tretiny. „Nedali sme si pozor pred vlastnou bránkou, boli sme tam nedôslední, to nás stálo góly a zápas. Sú to odstrániteľné chyby a keď na tom popracujeme, môžeme sa z toho použiť. Neboli to góly z nejakého extra tlaku, ale premenili to, čo sa im naskytlo,“ dodal Juraj Šiška.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
5
29 (10,34 %)
Strely na bránu Strely na bránu
35 (14,29 %)
30 (85,71 %)
Zákroky Zákroky
26 (89,66 %)
1/3 (33,33 %)
Presilové hry Presilové hry
1/3 (33,33 %)
2/3 (66,67 %)
Oslabenia Oslabenia
2/3 (66,67 %)
36/52 (69,23 %)
Vhadzovania Vhadzovania
16/52 (30,77 %)
Kompletný prehľad zápasu