Slováci odohrajú v príprave na svetový šampionát 8 zápasov, vrcholom bude generálka proti USA

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia odohrá v rámci finálnej prípravy na IIHF Majstrovstvá sveta 2024 v Česku (10. – 26. mája 2024) osem zápasov, z toho až šesť na domácich klziskách. Veľkolepým vyvrcholením prípravy bude generálka na svetový šampionát, ktorú zverenci trénera Craiga Ramsayho odohrajú 7. mája proti nabitej zostave Spojených štátov amerických.

Slovenskí hokejisti odštartujú prípravu náročným dvojzápasom Kaufland Challenge proti Švajčiarsku (11. a 12. apríla). Následne odcestujú do Nemecka, kde si v mestách Kaufbeuren (18. apríla) a Augsburg (20. apríla) zmerajú sily s úradujúcimi striebornými medailistami z majstrovstiev sveta. Zvyšné štyri zápasy odohrajú už len na domácich klziskách, a to proti Českej republike (26. a 27. apríla), proti nováčikovi elitnej kategórie MS Poľsku (3. mája) a proti spomínaným Spojeným štátom americkým (7. mája).

„Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť kvalitných súperov, ktorí nás dostatočne preveria pred svetovým šampionátom. Švajčiari a Nemci sú už tradičnými účastníkmi medailových bojov, Česi sú náročným súperom v akejkoľvek zostave. V poslednom prípravnom zápase, tri dni pred samotnými majstrovstvami sveta, nastúpime my aj USA v najsilnejšej možnej zostave proti sebe a bude to nielen kvalitná previerka, ale aj skvelé hokejové divadlo pre slovenských fanúšikov,“ zhodnotil našich súperov generálny manažér slovenskej reprezentácie a prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Dejiská jednotlivých domácich zápasov sú zatiaľ v štádiu riešenia. Slovenský zväz ľadového hokeja bude o nich a o spustení predaja vstupeniek informovať v dohľadnej dobe. „Sme v rokovaní s jednotlivými zimnými štadiónmi a ich správcami. Prihliadať musíme, samozrejme, aj na play off Tipos Extraligy. Našim cieľom je však opäť dostať reprezentačný hokej do viacerých kútov Slovenska,“ povedal Miroslav Šatan. 

Všetky zápasy našej reprezentácie budú môcť fanúšikovia sledovať aj na stanici JOJ Šport. 

Program slovenskej reprezentácie v príprave na MS:

Slovensko – Švajčiarsko (11. apríla)
Slovensko – Švajčiarsko (12. apríla)

Nemecko – Slovensko (18. apríla, 19:30) – Kaufbeuren
Nemecko – Slovensko (20. apríla, 17:00) – Augsburg

Slovensko – Česká rep. (26. apríla)
Slovensko – Česká rep. (27. apríla)

Slovensko – Poľsko (3. mája)

Slovensko – USA (7. mája)