Sedemnástke nevyšiel posledný zápas na turnaji, vo Vierumäki prehrala s Fínmi

VIERUMÄKI (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov sa nedočkala víťazstva na Turnaji piatich krajín vo fínskom Vierumäki. V poslednom vystúpení na podujatí podľahla domácemu výberu 1:11 a obsadila konečnú piatu priečku. 

Fínski hokejisti mali výborný štart do zápasu. Na začiatku 9. minúty viedli o dva góly zásluhou Westergaarda a Rajalu. Potom sa domáci mladíci nechali vylúčiť trikrát v krátkom slede a dopriali slovenskému tímu výhodu presiloviek. Slováci však ponúknuté príležitosti nevyužili. Naopak, v 16. minúte udrel vo vlastnom oslabení Joki a o 63 sekúnd neskôr Baggström štvrtým gólom vyhnal Brezániho z bránky. Striedajúci Prádel nedokázal zastaviť rozbehnutého súpera. Fíni strelili štyri góly aj v druhej tretine, v treťom dejstve pridali ďalšie tri zásahy a triumfovali 11:1. V slovenskom drese sa strelecky presadil iba Jakub Dubravík, ktorý v 34. minúte korigoval na priebežných 1:7. 

Turnaj piatich krajín hráčov do 17 rokov vo Vierumäki (Fín.):

Fínsko - Slovensko 11:1 (4:0, 4:1, 3:0)
Góly:
4. Westergaard, 9. Rajala (Joki, Boelius), 16. Joki, 17. Baggström (Kouhia, Boelius), 22. Kämäräinen (Mensonen, Vanninen), 25. Joki (Orpana, Rajala), 27. Orpana (Rajala, Tynkilä), 36. Vänninen (Somervuori, Mensonen), 45. Strömberg (Aaltonen, Baggström), 46. Vanninen (Tynkilä, Boelius), 48. Rajala (Orpana, Somervuori) - 34. Dubravík (Bajza, Chrenko).

Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, strely na bránku: 55:28, 100 divákov.

Zostava SR: Brezáni (17. Prádel) – Vajko, Kalman, Tkáč, Goljer, Bajza, Jaroška, Danko - Nemec, Chrenko, Dubravík - Tomka, Čunderlík, Baláž - Plančár, Murin, Habla – Ďurčo, Saloň, Berčík. Tréner I. Králik.

Hlas po zápase

Ivan Králik, tréner SR 17: "Začali sme celkom dobre, v prvej tretine sme mali aj hernú prevahu, ale inkasovali sme góly po hrubých individuálnych chybách. Fínom sme trikrát umožnili ísť samým na našu bránku a trikrát z toho bol gól. Z herného hľadiska to však nebolo zlé a verili sme, že v ďalších dvoch tretinách môžeme byť úspešnejší. Bohužiaľ, zvyšné dve tretiny boli z našej strany neakceptovateľné. Neboli sme disciplinovaní, nedržali sme sa nášho plánu a nemali sme šancu na úspech. Na turnaji sme síce prehrali všetky štyri zápasy, ale predchádzajúce tri duely boli tesné. Herne sme napredovali a dodržiavali sme veci, ktoré sme chceli robiť. Žiaľ, v poslednom vystúpení sme sa presvedčili o tom, že ak nebudeme všetci podriadení plánu a disciplíne, tak nemôžeme byť úspešní. Na druhej strane, chýbalo nám desať hráčov a v prvých troch zápasoch na turnaji sme sa presvedčili o tom, že môžeme aj v tomto zložení herne, systémovo a korčuliarsky sekundovať silným súperom."