Jeho prítomnosť na striedačke Liptákov prekvapila. Vráti sa Kriška domov?

S nečakanou posilou nastúpili hokejisti Liptovského Mikuláša na utorňajší zápas na ľade Zvolena. Na striedačke svojho materského klubu sa objavil Martin Kriška. Jeho prítomnosť na lavičke Liptákov prekvapila nejedného diváka. Veď v lete po príchode nového majiteľa odchádzal do Humenného za dobre známych medializovaných okolností.

Od jeho konca v Humennom prešiel približne mesiac. Ako sa dostal na lavičku klubu zo svojho rodného mesta? „Bolo to zaujímavé aj pre mňa. Deň pred zápasom pred večerným tréningom mi zavolal „Ďuri“ Faith, že mu vypadol asistent Tibor Višňovský a či mu neviem pomôcť. Hovoril som mu, že som si nie príliš istý, či by som to zvládol. No sľúbil som, že mu prídem pomôcť, aby nezostal na striedačke sám,“ ozrejmoval po zápase doma mimoriadne populárny „Kiko“.

Hlavný tréner Liptovského Mikuláša si prácu svojho pomocníka po zápase pochvaľoval. „Momentálne som potreboval pomôcť na striedačke, tak som ho oslovil. Pomohol mi. Zvládol všetko, čo bolo treba. Hokeju rozumie, vie, o čom to je. Povedal som mu čo a ako a nebol žiadny problém,“ nechal sa počuť  Faith. V tesnom a vyrovnanom zápase nestačili Liptáci na Zvolen a prehrali 1:2. Už vo štvrtok ich čaká na domácom ľade Banská Bystrica. O tom, či bude na striedačke opäť aj Kriška, ešte nebolo v utorok rozhodnuté. „Zatiaľ to bola výpomoc na jeden zápas. Nechajme sa prekvapiť,“ vravel 39-ročný útočník.

Po konci v Humennom sa Kriška zodpovedne pripravuje. Sám avizoval, že korčule na klinec sa povesiť ešte nechystá. Možný je aj jeho návrat do materského klubu. „Momentálne neviem odpovedať, ako to bude. Pripravujem sa, trénujem a chodím s chalanmi na ľad. Stále som v tréningovom tempe. To, či aj odohrám nejaký zápas, uvidíme po Novom roku,“ prezradil a jedným dychom dodal: „Potreboval som nejaký čas na to, aby sa telo dalo dokopy. Aktuálne sa cítim celkom fajn, na tréningoch sa s chalanmi naháňam. Uvidíme, ako to dopadne.“

Martin Kriška

Vráti sa niekdajší kapitán Liptovského Mikuláša domov?. Zdroj: SZĽH/jäzva

Ako bolo v úvode spomenuté, letný príchod do Humenného bol dostatočne medializovaný. No teraz je, zdá všetko inak a jeho návrat domov sa zdá byť reálny. Od majiteľa klubu Ľuptáka dostal ponuku, ktorú zvažuje. „Mali sme jedno-dve stretnutia, kde sme si nejaké veci vysvetlili, rozobrali sme problémy. Niečo mi navrhol a je na mne, či to prijmem a ako to prijmem. Nejaké veci boli povedané, ale každá minca má dve strany,“ tvrdí.

Jeho návratu domov na sklonku kariéry by sa potešila tak rodina, ako aj fanúšikovia. To, či sa ich túžby naplnia, sa dozvieme už čoskoro. „Diváci chcú, aby som hral doma. Som Mikulášan a s hokejom sa chcem rozlúčiť doma. Prežil som tam dosť dlhú kariéru. Ale nepredbiehajme, uvidíme, ako to dopadne,“ dodal na záver Martin Kriška.