Hráčky HC ŠKP Bratislava postúpili do finále EWHL

Jediný slovenský zástupca v nadnárodnej Európskej ženskej hokejovej lige (EWHL) zabojuje o majstrovský titul. Hráčky HC ŠKP Bratislava vyzvú v závere aktuálneho týždňa vo finálovom dvojzápase obhajkyne titulu – maďarský tím Hokiklub Budapešť.

Družstvo centralizovanej prípravy slovenskej ženskej reprezentácie obsadilo v základnej časti EWHL druhé miesto. Vyššie v tabuľke sa umiestnil už iba spomenutý budapeštiansky klub, ktorý v dlhodobej fáze súťaže prehral len jeden duel.

Hokejistky ŠKP následne zvládli dve kolá play-off. Vo štvrťfinálovom dvojzápase prešli cez rakúsky St. Pölten po remíze 0:0 vonku a víťazstve 2:0 doma. V semifinále si poradili s maďarským tímom MAC Budapešť po víťazstvách 5:0 vonku a 4:2 doma. Zaujímavosťou je, že brankárka Andrea Rišianová si vo vyraďovacích bojoch udržala čisté konto v troch dueloch v rade a celkovo ťahala sériu viac ako 200 minút bez inkasovaného gólu.

Finále EWHL sa bude hrať rovnakým systémom, ako v predchádzajúcich fázach play-off. Výsledky z dvoch zápasov sa budú spočítavať a tím s lepším skóre zo vzájomných duelov získa titul. V prípade nerozhodného skóre nasleduje predĺženie, prípadne aj samostatné nájazdy. Prvý súboj je na programe v piatok 15. marca v Bratislave, odveta sa uskutoční v sobotu 16. marca v Budapešti. O bronzové medaily zabojujú MAC Budapešť a EC Graz Huskies.


Ďalšie články