Hokejistky ŠKP Bratislava získali majstrovský titul v EWHL

Tím centralizovanej prípravy slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie HC ŠKP Bratislava triumfoval v nadnárodnej Európskej ženskej hokejovej lige (EWHL). Vo finálovom dvojzápase si poradil s favorizovaným maďarským Hokkiklub Budapešť so skóre 3:2.

Spomenuté družstvá zviedli dva súboje v priebehu dvoch dní. Prvý zápas sa uskutočnil v piatok na klzisku Bratislavčaniek, kde sa zrodilo víťazstvo slovenského tímu 2:1. V drese ŠKP skórovali Lucia Ištocyová a Tatiana Korenková. 

Zverenky hlavného trénera Miroslava Mosnára pred sobotňajšou odvetou v maďarskej metropole vedeli, že im na celkové prvenstvo v EWHL bude stačiť aj remíza. A práve nerozhodný stav svietil na výsledkovej tabuli na konci druhého zápasu. Budapeštiansky klub síce viedol 1:0 už od 7. minúty, ale nepridal ďalší gól. Naopak, v závere riadneho hracieho času vyrovnala Emília Leskovjanská a zabezpečila ŠKP majstrovský titul. 

Dôležitou postavou tímu v play-off bola brankárka Andrea Rišianová, ktorá si vo štvrťfinálových a semifinálových dueloch udržala až trikrát čisté konto. Vo finále inkasovala zo 64 striel iba dva góly a získala ocenenie pre najlepšiu brankárku sezóny v EWHL. Ema Tóthová sa stala najlepšou útočníčkou súťaže.

Hráčky ŠKP Bratislava budú tvoriť základ kádra národného tímu na blížiacich sa majstrovstvách sveta B-skupiny I. divízie, kde sa pobijú o postup do vyššej výkonnostnej skupiny. Slovenky odštartujú záverečnú prípravu na šampionát v priebehu budúceho týždňa. Turnaj v lotyššskej Rige sa začne už 31. marca. 

Európska ženská hokejová liga (EWHL) - finále:

1. zápas

HC ŠKP Bratislava - Hokiklub Budapešt (Maď.) 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 29. Ištocyová (Nemčeková), 53. Korenková (Tóthová) - 9. Leidtová.

2. zápas

Hokiklub Budapešt (Maď.) - HC ŠKP Bratislava 1:1 (1:0, 0:0, 0:1)
Góly: 
7. Leidtová (L. Halušková) - 56. Leskovjanská (Tóthová).


Ďalšie články