Dva góly a pod sprchy. Žitný ocenil tímovosť (FOTO)

Vo svojom prvom vystúpení na domácom Eastern Cupe utŕžili michalovské Líšky" hladkú prehru 1:5 s bratislavským Slovanom a ďaleko od spokojnosti mali aj z pohľadu herného prejavu. Proti rakúskemu Klagenfurtu to už vyzeralo úplne inak.

Zverenci Tomeka Valtonena síce nezačali mimoriadne oslnivo, no v prvej tretine strelili tri góly a tie im rozviazali ruky. Vo zvyšnej časti už dominovali a na ceste za hladkým triumfom 7:3 ich nezastavilo ani osem vylúčení.

Hrali sme úplne iný zápas ako proti Slovanu. Hrali sme ako tím a vyzeralo to úplne inak. Práve preto máme taký pekný výsledok," zhodnotil útočník Roman Žitný, na ktorého nadviazal Poliak Dominik Paš. „Z našej strany to bolo naozaj oveľa lepšie ako v prvom zápase. Tak ako povedal Roman, hlavne sme hrali tímovo. Pred zápasom sme si povedali nejaké veci a tie sa nám tentoraz podarilo plniť."

Duklu nakopli dva góly Romana Žitného, ktorý má v príprave výbornú streleckú formu. Brankára Floriana Vorauera prekonal už v polovici šiestej minúty a v závere tretiny využil aj trestné strieľanie.

„Od začiatku som vedel, čo chcem urobiť. Išiel som na to z ľavej strany a videl som dieru medzi nohami brankára. Neváhal som preto a namieril som to tam," popísal svoj druhý gól 23-ročný Bratislavčan, ktorý však napokon zápas nedohral. Namiesto hetriku sa totiž dočkal v polovici zápasu trestu 5+DKZ. „Odpískali úder lakťom. Trafil som ho veľmi nešťastne a určite som ho nechcel zraniť. Musím si za to niesť následky, ale našťastie to chlapci zvládli veľmi dobre a výsledok ešte prikrášlili."

Svoje turnajové vystúpenie zakončia Zemplínčania v nedeľu o sedemnástej hodine proti Miškovcu. Ten má na konte dve prehry a po odchode z Tipos extraligy pustil žilou. Dukla tak bude jasným favoritom.

„Cieľ je jasný a určite chceme vyhrať. Dáme do toho opäť všetko a chceme hrať minimálne tak ako proti Klagenfurtu. Pohár už asi nezískame, ale chceme potešiť trénerovi a hlavne našich fanúšikov. Sme radi, že sú konečne späť na tribúnach," uzavrel Roman Žitný.


Fotogaléria