DK SZĽH zastavila činnosť dvom hráčom Popradu aj dvom hokejistom Nitry

BRATISLAVA (SZĽH) – Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) zastavila súťažnú činnosť dvom hráčom HK Poprad aj dvom hokejistom HK Nitra, ktorí boli súčasťou hromadnej šarvátky po skončení druhého štvrťfinálového duelu play-off Tipos Extraligy. Zároveň potrestala oba zainteresované kluby finančnou pokutou vo výške 500 eur.

Najvyšší trest dostal obranca Popradčanov Boris Češánek, ktorý si odpyká trojzápasový dištanc. Jeho spoluhráč Ján Brejčák inkasoval stopku na dva duely a rovnaké tresty dostali aj obrancovia Nitry Matej Bača s Františkom Gajdošom. V prípade posledného menovaného platí, že v rámci dvojzápasového dištancu vykoná aj trest zastavenia činnosti na jeden duel podmienečne, ktorý mu bol uložený ešte dňa 3. februára 2024.

DK SZĽH okrem rozhodnutí týkajúcich sa predmetného zápasu medzi Popradom a Nitrou podmienečne odložila výkon zvyšku trestu zastavenia činnosti pre obrancu Michaloviec Senu Acolatseho. Zámorský bek bude môcť nastúpiť v drese „líšok“ už v treťom súboji série so Zvolenom. DK SZĽH však hráčovi stanovila skúšobnú dobu v trvaní troch mesiacov.