Černý nerozumel výpadku po nešťastnom góle, Vlci sú späť v sérii (FOTO)

Po dvoch víťazstvách pod Dubňom boli všetci na Spiši nabití optimizmom a verili v prekvapivo rýchly koniec série. Naznačovala to aj veľká predzápasová paráda v podobe dídžeja a svetelnej šou počas nástupu hráčov na ľadovú plochu. Žilinskí Vlci však nepricestovali v pozícii obetných baránkov a ich jasnou snahou bolo dokázať, že nestratili ohromnú silu zo základnej časti a prvých dvoch play-off sérií.

Tón tretieho finálového duelu udal kuriózny moment zo začiatku ôsmej minúty. Nastrelený puk z hokejky Jakuba Lineta sa odrazil od zadného mantinelu a prekvapený Marcel Melicherčík si ho vrazil do bránky.

„Ja som ten gól ani nevidel. Vystrelil som a išiel som striedať. A spoluhráči sa zrazu tešili,“ pousmial sa šťastný strelec prvého gólu Linet.

Tento moment domácimi otriasol a v priebehu nasledujúcich piatich minút inkasovali aj gól v oslabení z hokejky Patrika Koyša a silnú žilinskú fázu zavŕšil v úvode trinástej minúty Ondrej Mikula.

„Dostali sme prvý nešťastný gól a ten nás nepochopiteľne rozhodil. Zrazu sme sa položili a toto nesmieme pripustiť,“ krútil hlavou domáci útočník Jakub Černý. „Samotný začiatok totiž nebol vyložene zlý. Po tom góle sme však zmizli z ľadu a vrátili sme sa až v závere tretiny.“

Spišiaci nezložili zbrane a gól Timiho Lahtinena strelený 14 sekúnd pred koncom druhej tretiny im dodal novú nádej. Tú však potom definitívne zahasil dvomi gólmi skúsený František Skladaný.

„V tretej tretine sme ich chceli zatlačiť, ale nie náhodou vyhrali základnú časť sa takým náskokom a pred nami neprehrali v play-off ani zápas. Ak sa dostanú do trojgólového vedenia, tak si to vedia postrážiť. Za stavu 1:3 nás ešte mohol vrátiť do hry druhý gól, ale skórovali naopak oni a potom to už nešlo,“ priznal Černý.

Zatiaľ čo domáci Marcel Melicherčík nemal najlepší deň, hosťujúci Maroš Mikuláš bol takmer perfektný. Z 28 striel inkasoval iba raz a súpera tak nepustil späť do hry.

„Bol to bojovný a často prerušovaný zápas. Išli sme si za svojim cieľom a som rád, že tentoraz nám to napadalo. Tá prvá tretina nás posadila na koňa. Dôležité je, že sme sa tlačili do šancí a tentoraz to už vyšlo,“ zhodnotil víťazstvo 5:1 spokojným hlasom 26-ročný brankár Vlkov.

Z pohody v bránke ho nevyviedol ani Lahtinenov gól zo záveru druhej tretiny. „Bol to nepríjemný moment, ale v šatni sme sa upokojili a išli sme ďalej. Do tretej tretiny sme vstúpili dobre a nepustili sme ich do nejakého tlaku. Veľmi nám potom pomohol štvrtý gól. Bojovalo sa až do konca, ale tak to má počas finále byť. Trošku sa potešíme z prvého víťazstva a ideme ďalej.“

Žilinčania si tak vzali späť prvý z dvoch domácich stratených bodov. Práve tretí zápas série sa pritom často spomína ako kľúčoví a samotní Vlci dobre vedeli, že zo stavu 0:3 by sa im už séria otáčala veľmi ťažko.

„Nepovedal by som, že sme museli. To slov nemám rád. My sme tento zápas vyhrať chceli a som rád, že sme to dokázali. Snažili sme sa eliminovať početnosť vylúčení a toto bude dôležité aj v nasledujúcich zápasoch,“ upozornil dvojgólový František Skladaný. Ako ďalej 38-ročný Martinčan pridal, úvodné dve prehry série zapôsobili na skúsený tím skôr motivačne, než depresívne. „Naše emócie boli o to vyššie. Prehry sme prijali ako minulosť a každý deň je novou výzvou. Chceli sme dokázať, že sme nepovedali posledné slovo a ideme si za svojim cieľom.“

Spomínané dve finálové prehry boli pre Vlkov vôbec prvými v tohtoročnom play-off. „S tým sa muselo počítať. Play-off je o niečom inom a vedelo sa, že to nepôjde bez zakopnutia. V každom zápase ide o všetko a pred nami je ešte kusisko práce,“ upozornil brankár Maroš Mikoláš.

Ako však upozorňuje útočník Spišiakov Jakub Černý, stav série je však stále priaznivejší pre jeho tím.

„Stále je to pre nás výborná séria. Musíme uznať aj veľkú kvalitu súpera a na túto prvú prehru zabudnúť. Verím, že v utorok nastúpime úplne inak a hlavne nesmieme zvesiť hlavy po prípadnom inkasovanom góle. Aj v tomto treťom zápase sme ich totiž dokázali zatlačiť a bojovali sme až do konca. Vieme, že na nich máme, ale musíme hrať s emóciami a naplno od prvej do poslednej minúty,“ zavelil do útoku 34-ročný odchovanec Litvínova.


Prehľad zápasu

1
Góly Góly
5
28 (3,57 %)
Strely na bránu Strely na bránu
34 (14,71 %)
30 (88,24 %)
Zákroky Zákroky
27 (96,43 %)
0/6 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/4 (0,00 %)
4/4 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
6/6 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
+ 30,93,22,89,37,74 / - 92,17,11,15,79,64
  • 07:05
  • 0:1
+ 30,8,17,71,74 / - 92,4,77,7,16,93
  • 10:02
  • 0:2
  • OS1
2. tretina
3. tretina
+ 30,20,55,71,17,19 / - 77,2,17,19,23,79
  • 58:07
  • 1:5
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

MIKOLÁŠ, Maroš

VLCI Žilina


Zákroky 27
Úspešnosť zákrokov 96,43 %

2.

SKLADANÝ, František

VLCI Žilina


Body 2
Góly 2
Asistencie 0

3.

LINET, Jakub

VLCI Žilina


Body 1
Góly 1
Asistencie 0
Kompletné štatistiky zápasu

Fotogaléria