Body potrebujeme ako soľ, teší sa Buček po šialených gólových hodoch vo Zvolene

Až dvadsaťštyri gólov padlo v dvoch doterajších meraniach síl Zvolena a Nitry. Kým „rytieri“ sa tešili výhry 9:3 pod Zoborom, „corgoni“ im to v nedeľnom zápase 17. kola Tipos extraligy vrátili a 7:5 sa odpútali od jedenástych Michaloviec. Zvolenčania po druhej prehre v rade klesli na priebežnú tretiu priečku.

Nitrania viedli pod Pustým hradom 3:0 i 5:2, nakoniec ešte tri minúty pred záverečným klaksónom svietil na kocke stav 5:5. A hoci v priebehu zápasu im domáci strelili tri góly v početnej výhode, v poslednej desaťminútovke za vyrovnaného stavu ubránili dve presilovky Zvolena. Víťazný gól strelil po chybe domácich v predbránkovom priestore Gill.

Zápasy sa lámu na maličkostiach

„Od začiatku do konca to bolo ako na horskej dráhe. Bol to ale kvalitný hokej, pre divákov zaujímavý, bohatý na góly. Veľa hrubých chýb z oboch strán a my sme boli šťastnejší. Sme za to radi, lebo body potrebujeme ako soľ. Teraz si oddýchneme a pripravíme sa ďalej,“ rozhovoril sa bezprostredne po zápase Samuel Buček, autor dvoch bodov za gól a asistenciu.

Samuel Buček

Spojenie Samuel Buček a Nitra opäť funguje. Dokázom toho sú góly a body najproduktívnejšieho hráča tímu. Zdroj: SZĽH/jäzva

Jeho presný zásah prišiel v 26. minúte z nariadeného trestného strieľania. Upravil ním na priebežných 2:0 z pohľadu Nitry. „Vedel som, čo mám urobiť. Myslel som si, že brankár bude čakať, že budem strieľať na lapačku. Akonáhle som to naznačil, tak zamrzol a rozhodol som sa ísť na bekhend, zdvihol som puk a už som len videl, že je v bránke. Super, že to padlo a pomohlo to tímu k bodom.“

Šialené výsledky v súbojoch ofenzívnych tímov sú podľa neho odrazom kvality súťaže. „Zápasy sú veľmi vyrovnané a lámu sa na maličkostiach. Aj dnes nám tam spadli dva šťastné góly, rovnako aj Zvolenu a vidíte, čo to urobí s momentom zápasu, druhé mužstvo sa dostane hneď na koňa. Celkovo má liga lepšiu úroveň a som rád, že to je také vyrovnané,“ myslí si najproduktívnejší hráč Nitry.

Vo Zvolene prišlo na nedeľný zápas takmer 2500 divákov, z nich veľkú časť tvorili fanúšikovia hostí. Svojmu tímu vytvorili tradične výbornú atmosféru. „Sú náš šiesty hráč, som rád, že chodia vo veľkom počte aj na vonkajšie zápasy. Vďaka nim sa nám hrá super. Sme im za to vďační,“ dodal Samuel Buček.

Nitra si zaslúžila zvíťaziť

V domácich radoch prevládalo sklamanie. Obrovské chyby v obrane stáli Zvolen výsledok. Nestalo sa to prvý raz. „Sedem inkasovaných gólov je veľmi veľa. Hlavne, keď máme nejaké ciele, povieme si, ako máme hrať a potom spravíme detské chyby. Aj ja som chcel rozohrať a zrazu som prihral súperovi. To, čo sa nám často nestáva, sa teraz na nás nalepilo. Po reprezentačnej prestávke si ideme odznova zbierať bodíky, ktoré chceme,“ hodnotil duel Dávid Mudrák, ktorý by sa v pondelok mal hlásiť na reprezentačnom zraze pred Nemeckým pohárom.

Jeho kolega z obrany Samuel Hain to videl podobne. „Nemôžeme robiť toľko chýb, čo sme spravili teraz. Podľa mňa sme ich nespravili v posledných štyroch zápasoch dokopy toľko, čo dnes. Je to neakceptovateľné. Musíme sa tomu vyvarovať,“ tvrdí.

Samuel Hain

Hoci Zvolenčania siahali na body, podľa Samuela Haina je víťazstvo Nitry zaslúžené. Zdroj: SZĽH/jäzva

Veľkým problémom sú v poslednej dobe z pohľadu Zvolena aj nevyrovnané výkony v jednotlivých tretinách. Už v piatok v Spišskej Novej Vsi prehrávali po druhom dejstve 0:3, napokon z lídra súťaže vydolovali bod. V nedeľu takmer opäť chytili zajaca za chvost, no body im ušli pomedzi prsty. „Hrá sa šesťdesiat minút a my sme šesťdesiat minút nehrali. Je to veľká škoda, lebo v oboch zápasoch sme siahali aj na výhru a máme z nich len jeden bod. Pomohla k tomu naša nedisciplinovanosť a obrovské množstvo chýb, ktoré sme kopili. Nitra si zaslúžila oveľa viac vyhrať. Boli hladnejší po víťazstve,“ zakončil rozhovor s novinármi Samuel Hain.


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
7
37 (13,51 %)
Strely na bránu Strely na bránu
37 (18,92 %)
31 (83,78 %)
Zákroky Zákroky
32 (86,49 %)
3/6 (50,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/5 (20,00 %)
4/5 (80,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/6 (50,00 %)
36/70 (51,43 %)
Vhadzovania Vhadzovania
34/70 (48,57 %)
Kompletný prehľad zápasu